Išskirtinė istorija: Siamo dvynės švenčia gimtadienį ir lanko jas atskyrusį gydytoją FOTO

Prieš 17 metų atskirtos suaugusios dvynės Emily ir Caitlin Copeland ką tik atšventė 18-ą gimtadienį. Merginos birželį baigia Hiustono vidurinę mokyklą ir dėkoja jas atskyrusiam gydytojui, kad suteikė šansą gyventi.

Operavo 10 mėnesių mažyles

Merginas atskyrė prieš 17 metų, kai jos gimė suaugusios krūtinėmis, tulžies latakais ir kepenimis.

10 mėnesių amžiaus dvynių atskyrimo operaciją atliko daktaras Kevinas Lally'is. „Manau, visi džiaugiasi sulaukę 18 metų, bet mums ši sukaktis ypatinga. Turint omenyje, kas galėjo atsitikti, tikra laimė, kad sulaukėme 18-os", - sako viena iš Siamo dvynių Caitlin.

TAIP PAT SKAITYKITE:
Psichiatras Linas Slušnys - apie nusikaltimą vaiko raidai, kurį daro vis daugiau tėvų
Milijoną pralinksminęs video: mažylis ir šuo

Gydytojas K. Lally'is iki 1998 m. balandžio nebuvo įsitikinęs, kad operacija bus sėkminga, nes įprastai suaugę dvyniai gimsta per anksti ar miršta vos gimę. Atskyrimo operacijos sėkmė priklauso nuo to, kaip ir kiek suaugę dvyniai, kokie jų organai bendri. Emily ir Caitlin atveju, svarbu buvo tai, kad jų širdys nebuvo suaugusios, sako operaciją atlikę gydytojas.

Informacijos tėvams labai trūko

Kai Crystal Copeland sužinojo, kad laukiasi dvynių, jie su vyru Johnu Copelandu labai džiaugėsi, kol medikai nepasakė, kad dvynės suaugusios. Moters teigimu, sunkiausia buvo girdėti prognozę, kad dažnai vienas dvynys išgyvena, o kitas miršta. Prieš 18 m. apie suaugusius dvynius praktiškai nebuvo jokios informacijos. Crystal pasakoja, kad internete rado tik informacijos apie suaugusius dvynius, kurie mirė arba vaidino cirke. Moteriai dar tebesilaukiant, pora kreipėsi į gydytoją K. Lally'į, kuris dirbo vyriausiuoju chirurgu Hiustono „Hermann Memorial" vaikų ligoninėje. Jo nuomone, buvo daug šansų, kad dvynes pavyks atskirti ir jos toliau visavertiškai gyvens.

Gydytojas su dvynėmis po operacijos
AP/Scanpix

Mergaitėms gimus išryškėjo komplikacijų. Vienos žarna buvo užakusi, todėl vos dviejų dienų amžiaus dvynėms teko daryti operaciją. K. Lally'is norėjo atskirti jas jau per šią operaciją, bet pradėjus operuoti paaiškėjo, kad organai ne tik suaugę, bet ir funkcionuoja per vieną dvynę. Gydytojai nusprendė palaukti, kol mergaitės paaugs, o tada bandyti jas atskirti.

Kai jos augo, Caitlin buvo didesnė už Emily, ir vis mėgindavo užsiristi ant sesers, bandydavo ropoti, bet jai buvo per sunku patempti Emily. Kai motina bandydavo apversti mergaites, Emily imdavo mosuoti rankomis ir verkti.

Priežastys nėra iki galo aiškios

Siamo dvyniai susiformuoja iš vieno apvaisinto kiaušinėlio, iš kurio įprastai išsivysto vienas kūdikis. Kartais praėjus savaitei ar dviem po apvaisinimo, kiaušinėlis pasidalina ir užsimezga dvyniai.

Tiksliai nežinoma, dėl kokių priežasčių užsimezga suaugę dvyniai. Pagal vieną teoriją, kiaušinėlis pasidalija vėlai ir ne iki galo. Pagal kitą teoriją, kiaušinėlis visiškai pasidalija, bet dėl kažkokių priežasčių vėl susijungia. Dvyniai suauga įvairiai: kartais suauga oda, o organai būna atskiri, kartais suauga gyvybiškai svarbūs organai, pvz., širdis, kartais - virškinimo sistemos. Kartais būna suaugusios didelės kūno dalys.

Gydytoją dvynės aplankė savo 18 -ojo gimtadienio proga
AP/Scanpix

Caitlin ketina studijuoti Konkordijos universitete, Emily - Hiustono universitete, taigi buvusios suaugusios dvynės pirmą kartą išsiskirs po 18 metų. Caitlin sako, kad jos šiek tiek jaudinasi, Emily pritaria, kad truputį baisu.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis