Išskirtinis Stano interviu: „Gyvenimas dėl savęs ar vis dėlto trys vaikai?"

Dainininkas, dainų autorius, muzikos prodiuseris Stanislavas StavickisStano (36 m.) su žmona augina tris vaikus.

Jis retai kalba apie šeimą ir vaikus, tačiau „Tavo vaikui" padarė malonią išimtį. Tik dėl to, kad, kaip pats sakė, turi misiją – pasakyti, jog trys vaikai – tai ne daugiavaikė šeima, o standartinė ir kad reikia keisti visuomenės požiūrį į tai.

Ar suvokiate, kad pagal apibrėžimą esate daugiavaikis tėvas?

„Aš suprantu, kad esu daugiavaikis, tačiau, manau, toks apibrėžimas tik rodo mūsų visuomenės tragediją, kad trys vaikai – daug, tokia tikrovė liūdna. Mano galva, keista, kai šeima turi tik vieną vaiką, nors galėtų daugiau, sakau taip nieko nenorėdamas įžeisti, tiesiog man taip atrodo. Du vaikai – geriau, o trys, man regis, turėtų būti standartas. Kai tokia maža šalis, laikyti šeimą daugiavaike, kai joje – trys vaikai, tiesiog keista. Dar keisčiau, kai jau turi du vaikus ir lauki trečio, ir visi pradeda klausinėti: „Kaip jūs gyvensite? Kaip išlaikysite tiek vaikų? Gal išprotėjote? Kada pagyvensite sau?"

Ką Stano atsako sulaukęs tokio klausimo, kokie jo patarimai būtų, ką daryti, kad to nebūtų? Atsakymas – naujausiame šventiniame (2018 m. sausio mėn.) „Tavo vaiko" numeryje.

Fotografė Nendrė

Kitos „Tavo vaiko" temos.

Pasak astrologės Ritos Vainauskienės, jei kas planuoja vaikus, tai kaip tik 2018 m. yra jiems labai palankūs. Mat vaikai bus ypatingi.

Plačiau apie tai str. „Geltonojo žemės šuns metai – vaikai ypatingi."

TAVO VAIKAS

Pasak psichologės Laurynos Rakickienės, svečių priėmimas namuose moko vaišingumo ir gražaus rūpesčio, viso to vaikas netenka, jei su draugais visada susitinka tik žaidimų kambaryje arba aikštelėje. Daugiau vertingų psichologės patarimų ieškokite str. „Mama, turėsime svečių".

TAVO VAIKAS

Jei tėtis apsikabina mamą... Pasak psichologės Dovilės Jankauskienės, šeimose, kuriose netrūksta apsikabinimų, reikia mažiau kitokių meilės įrodymų, klausimų: „Ar tu mane myli?", „Ar aš tau svarbus?" Apsikabinti yra sveika, natūralu ir tai rodo gražų santykį – mums yra gera. Tėvų elgesys vaikui yra pavyzdys, kaip kuriami santykiai. Daugiau psichologės įžvalgų – str. „Apsikabinti".

TAVO VAIKAS

Vaikų mados puslapiai šiame numeryje taip pat kvėpuoja žiema ir svarbiausiomis metų šventėmis.

TAVO VAIKAS

Viršelio istorija

Sausio mėnesio TAVO VAIKO žurnalo viršelyje – 6 mėnesių Gabrielė.

LITEXPO parodoje „Vaikų šalis“ rinkome šio mėnesio viršelio veidą. Ja tapo Gabrielė – mergaitė su vešlių plaukų kupeta ir plačia šypsena.

Štai tokią Gabrielę fotografas Orestas Gurevičius įamžino parodoje "Vaikų šalis" mūsų stende.

Gabrielė su tėvais gyvena Kaune, bet pakviesta tapti sausio mėnesio žurnalo viršelinuke susiruošė į fotosesiją Vilniuje.

Mergaitė visą kelią į sostinę būdravo ir net nesirengė miegoti, mama Aušra nuogąstavo, kad per fotosesiją dukrytė bus irzli ir nieko nepavyks. Bet Gabrielė vos pamačiusi fotografę Nendrę ėmė krykštauti ir audringai reikšti savo emocijas. Jokio nuovargio, zyzimo ar verksmo.

Pasak mamos, dukrytė jau gimė su vešlia „ševeliūra“, plaukučiai nenuslinko. Mama sako, kad netiki prietarais ir nemano, kad nukirpus pirmuosius ataugs dar geresni, todėl kasas augina ir toliau. Po fotosesijos Gabrielė „lūžo“ vos pasodinta į kėdutę, tarsi supratusi, kad atliko darbą ir dabar jau gali pelnytai pamiegoti.

Mielieji, gražios metų pradžios ir malonaus laiko su „Tavo vaiku"!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis