Įvardijo populiariausią mergaitės vardą visame pasaulyje

Vardų mados egzistuoja visame pasaulyje, Lietuva - ne išimtis. Paskelbtasis populiariausias mergaitės vardas visame pasaulyje yra gana populiarus ir mūsų šalyje.

Tai, kad Sofijos vardas yra populiariausias mergaitės vardas visame pasaulyje, paskelbė populiarus portalas babynamewizard.com. Jo apžvalgininkė Laura Wattenberg atliko tyrimą, kurio metu paaiškėjo, kad net 8 pasaulio šalyse šis vardas yra pats populiariausias. iš viso vardus tyrinėjanti Laura Wattenberg surinko duomenis iš 49 pasaulio šalių.

Šalys, kuriose Sofijos vardas yra numeris vienas vardų topuose, šios: Meksika, Rusija, Argentina, Italija, Šveicarija, Estija, Čilė ir Slovakija.

Daugelyje kitų šalių šis vardas taip pat įeina į populiariausių vardų TOP 10. Net 20 šalių šis vardas patenka tarp trijų populiariausių mergaičių vardų.

Štai pavyzdžiui Lietuvoje yra žinoma 2017 metų pirmojo pusmečio populiariausiųjų vardų statistika. Pirmose vietose - Emilijos ir Mato vardai. Tačiau populiariausių mergaičių vardų dešimtuke taip pat yra Sofijos vardas. Dešimtukas atrodo taip: Emilija, Kamilė, Ema, Amelija, Lėja, Ieva, Gabija, Sofija, Viltė ir Austėja vardai. Tarp berniuko Lietuvoje pirmąjį pusmetį buvo populiariausi Mato, Dominyko, Luko, Kajaus, Nojaus, Jorio, Jokūbo, Domo, Jono ir Gabrieliaus vardai.

Išvertus iš graikų kalbos vardas Sofija reiškia "išmintis".

Didžiojoje Britanijoje šis vardas yra tik 29 pagal populiarumą.

Iš žinomiausių pasaulio moterų šį vardą turi Sophia Loren, Sofia Vergara, Sofia Coppola, Švedijos princesė Sofia ir kt.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis