Jauniausia pasaulyje motina – 5 metų Lina: kaip susiklostė jos likimas

Tai vienas liūdniausių visų laikų rekordų. Lina Medina, gimusi 1933 metais Peru, įėjo į pasaulio istoriją kaip jauniausia pasaulyje motina, susilaukusi vaiko. Jai tąkart buvo penkeri metai.



Parsisiųskite programėles telefonams štai čia: „iPhone“, „Android“. Draugaukime ir Facebooke!

Mergaitė su tėvais augo Andų apsuptame nedideliame Ticrapo kaime, centrinėje Peru dalyje. Mergaitei buvo vos penkeri metai, kai 1939 metais netikėtai ėmė didėti jos pilvas. Pirmiausia ji buvo nuvesta pas kaimo šamaną, kuris įtarė, kad mergaitė turi nepagydomą auglį. Buvo balandžio mėnuo, kai šeima nusprendė nuvežti mergaitę iki artimiausios ligoninės. Ji už 90 kilometrų buvo Pisko mieste.

Čia, atlikus rentgeno tyrimą, buvo akivaizdu, kad mergaitės pilve yra dar vienas skeletas. Mažylė... nėščia.

TAIP PAT SKAITYKITE:

Garsios moterys, kurioms nėštumas buvo kančia

Kaip aš nugalėjau didžiulę gimdymo fobiją

Pasirodo, mergaitė jau kuris laikas kentėjo dėl priešlaikinio lytinio brendimo („Pubertas praecox"). Jai buvo dveji su puse metų, kai pasirodė pirmosios menstruacijos. Mergaitei ne pagal metus buvo išsivystę lytiniai organai, plaukuotumas ir kiti moterystės brandai būdingi požymiai.

Ligoninėje, kurioje mergaitei buvo diagnozuotas nėštumas, ją apžiūrėjo gydytojas Gerardo Lozada. Jis iš karto suprato, kad mergaitė buvo lytiškai išnaudota. Kaltinimas dėl lytinio nusikaltimo buvo pareikštas Linos Medinos tėvui. Tačiau įrodymų nepakako ir jis išvengė kaltinimų dėl incesto. Vėliau jis buvo paleistas į laisvę.

Praėjus dviems mėnesiams nuo tada, kai buvo konstatuotas nėštumas, 1939 metų gegužės 14 dieną Linai Medinai buvo atlikta cezario pjūvio operacija. Gimė 2,7 kg sveikas berniukas. Jis mergaitę išgelbėjusio gydytojo garbei buvo pavadintas Gerardo vardu.

Kai apie šią istoriją sužinojo aplinkiniai, garsas apie šį liūdną rekordą pasklido toli. Linai Medinai amerikiečiai prodiuseriai pasiūlė pinigų už teises į šį atvejį, kurį galėtų filmuoti ir kitaip eksploatuoti. Tačiau čia įsikišo Peru vyriausybė, uždraudusi tokį „biznį".

Lina po šio skaudaus įvykio augo pas giminaičius. Gerardo buvo pristatomas kaip jos brolis ir tik gerokai vėliau sužinojo, kas iš tiesų yra jo mama.

Padedama gydytojo Gerardo Lozados, Lina gavo išsimokslinimą. Po mokyklos baigimo ji dirbo sekretore ligoninėje, kurioje gimė jos sūnus.

Interviu, kuriuose Lina Medina atvirautų apie tai, kas jai nutiko, beveik nėra. Iš tiesų, net nėra iki galo aišku, kas iš tiesų yra biologinis jos sūnaus tėvas.

Moteris vėliau ištekėjo ir 1972 metais susilaukė dar vieno sūnaus, jau būdama subrendusi moteris. Jos sūnus Gerardo mirė būdamas 40 metų.

Linai Medinai šiuo metu 81 -eri. Manoma, kad ji su savo sutuoktiniu Rauliu Jurado gyvena Limoje, „Mažojoje Čikagoje", taip vadinamas nepasiturinčiųjų kvartalas. Sūnus, kurio ji susilaukė santuokoje, gyvena Meksikoje.

Parengta pagal užsienio spaudą

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis