Jubiliejinė paroda "Vaikų šalis": pirmieji įspūdžiai FOTO

Šventiškai pasipuošusių vaikų eisena šiandien atidarė savo laukiamiausią parodą "Vaikų šalį". Tris dienas truksianti paroda šiemet vyksta dvidešimtąjį kartą. Jubiliejinėje parodoje dalyvauja daugiau kaip 120 įvairių verslo įmonių net iš penkių šalių: Latvijos, Estijos, Lenkijos, Vokietijos ir Lietuvos.

Paroda „Vaikų šalis" prasidėjo žaisminga vaikų eisena

Pirmą kartą parodoje vyks paskaitų bei įvairių veiklų projektas „Sumanios mamos erdvė" (SME). Šios erdvės tikslas - parodyti, kokia kūrybinga, sąmoninga ir sumani gali tapti moteris, besilaukdama ar augindama mažamečius vaikus. Ji gali kurti verslą, rankdarbius, mokytis ir aktyviai dalyvauti visuomeninėje veikloje.

„Sumanios mamos erdvėje" visą savaitgalį vyks paskaitos ir įvairūs užsiėmimai moterims. Daugiau nei dvidešimt lektorių, įvairių organizacijų ir verslo atstovių pasakos apie pačius įvairiausius mamų saviraiškos būdusbeir galimybes. Dar tiek pat smulkaus ir pradedančio verslo įmonių įkūrė „Amatų ir veiklų erdvę", kurioje mamos turi galimybę mokytis rankdarbių, panaudoti nereikalingus daiktus, perdirbti ar atnaujinti juos. Rytoj, šeštadienį, vyks Lietuvoje pirmą kartą organizuojami mokymai „Virtualių asistenčių akademija". Jie skirti moterims, norinčioms dirbti namuose", - apie „Sumanios mamos erdvę" pasakoja projekto sumanytoja ir organizatorė Birutė Jakučionytė.

TAIP PAT SUŽINOKITE:
Kokių staigmenų ir dovanų savo skaitytojams paruošė TAVO VAIKAS?

Pirmoji SME konferencijos pranešėja, vaikų darželio tinklo „Vaikystės sodas" ir Karalienės Mortos mokyklos įkūrėja Austėja Landsbergienė sako, kad jai labai svarbu dalyvauti tokioje konferencijoje. „Aš noriu ir galiu kasdien kalbėti apie moteris, apie jų savirealizaciją, apie smurtą, naudojamą prieš jas, moterų bendrystę. Mes nuolat kalbame apie tai, kaip moterims pritapti vyrų pasaulyje, bet tas pasaulis yra ir moterų, ne tik vyrų. Moterys žingsnelis po žingsnelio turi mokytis tapti pasitikinčiomis, atverti savo kūrybines galias ir veikti tai, kas joms labiausiai patinka", - įsitikinusi A. Landsbergienė.

Tradicinį „Ropliukų konkursą" organizuojančios bendrovės „Nukas" marketingo skyriaus vadovė Edita Daunoravičienė pasakoja, kad „Ropliukų konkursas" buvo ir išlieka toks pat populiarus jau dešimt metų - norinčių dalyvauti visada yra daugiau, nei įmanoma sutalpinti. „Visą parodos gyvavimo laiką,& jau dvidešimtą kartą dalyvaujame parodoje - pristatome ekologišką kūdikių maistą „HiPP". Mes vertiname ilgalaikius santykius tiek su savo partneriais, tiek ir su klientais", - sako E. Daunoravičienė.

DELFI fotografo K.Čachovskio nuotraukų galerijoje - pirmos dienos parodos įspūdžiai.

Paroda vyks lapkričio 21-23 dienomis Lietuvos parodų ir kongresų centre "Litexpo". Šalia įsikurs mokytojams, švietimo specialistams, mokiniams ir jų tėvams skirta paroda „Mokykla".

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis