Jurgis Brūzga: „Mergaitės tėčiui – jėga“

Dviejų vaikų tėtis Jurgis Brūzga interviu žurnalui TAVO VAIKAS pasakojo apie tai, ką jam reiškia tėvystė.

„Taip yra buvę, todėl galiu teigti: drąsiai galiu pasilikti su dukterimi. Vienintelis dalykas, su kuriuo man sunkiai sekasi tvarkytis, – tai išskalbti drabužius. Nežinau, kodėl, bet to nedarau niekada. Nesuprantu aš tos skalbimo mašinos, nejungiu programų – žodžiu, nieko apie tai neišmanau. Prašau, kad žmona Akmėja man paruoštų tiek drabužėlių, kad užtektų tam laikui, kol mes su June būsime vieni. O šiaip viską galiu padaryti – valgyti pagaminti, kasytes supinti. Duktė lanko darželį, tai toks ten ir prižiūrėjimas – ryte ir vakare. Į darželį nuvedu, parsivedu savo vaiką, dviese mums viskas būna gerai." (juokiasi)

"Mergaitės tėčiui – „jėga", naujausiame žurnale „Tavo vaikas" ( nr. 8) prisipažįsta Jurgis.

Kai pakalbėjome su Jurgiu ir planavome fotosesiją, Akmėja pagimdė sveiką ir gražią mažutę mergytę (2960 g, 48 cm).

Sveikiname gražiąją šeimynėlę!

Viršelyje – 6 mėn. Pijus ir jo draugas Mepsas.
Fotografė Nendrė

Vasara tuo ir nuostabi, kad galima pakeliauti. Šį mėnesį temų paieškų vykome į Nidą. Radome, apie nepaprastai gražios sielos žmogų Andrių.

Andriui – vos dvidešimt penkeri, kai, atrodo, tik semk gyvenimo malonumus rieškučiom, ką tik apsigintas bakalauro laipsnis, magistro studijos, šalia – mylima mergina, Nidoje – nuosavas versliukas. Bet vaikinas pasirinko kitaip. Mirus motinai, jis ėmėsi globoti paauglius – seserį ir brolį. Daugiau – žurnalo redaktorės Rūtos Rukaitės str. „Kraujas – ne vanduo".

TAVO VAIKAS

Elena (28 m.) ir Viktoras ( 32 m.) Silickai šiemet daugiavaikių šeimų asociacijos „Mes" organizuojamuose rinkimuose nominuoti Metų šeima. Su kokiais iššūkiais susiduria ne vieną mažylį auginanti šeima, skaitykite žurnalistės Renatos Maslauskienės str. „Paskui vaikystės svajonę".

TAVO VAIKAS

Meditacijos užsiėmimai jau yra įtraukti į daugelio privačių darželių ir mokyklų ugdymo programas, nes, pasak specialistų, kiti būdai šiuolaikinius vaikus suvaldyti, nuraminti, padėti susikaupti, išmokti suvaldyti savo emocijas, susivokti ir net atrasti gyvenimo džiaugsmą (!), tampa neefektyvūs. Kaip tai veikia, ką galima išbandyti namuose? Atsakymas – žurnalo redaktorės Eglės Racevičiūtės str. „3 minučių galia".

TAVO VAIKAS

Tais laikais, kai vaikai kiemuose žaisdavo „Halimbamba", „Dvylika pagaliukų" ir šokinėdavo per gumą, didžiausia bausmė būdavo išgirsti: „Eik į kambarį!"

Dabar vaikai patempia lūpą ir verkia varomi iš kambario. Būti lauke yra lyg kokia šio amžiaus rykštė. Gal priežastis – iš kiemų ir galvų dingę seni geri žaidimai? Jiems prisiminti skirtas visas „Tavo vaiko" priedas „Noriu į lauką!"

TAVO VAIKAS

Nuostabūs mūsų modeliukai (4 m. Evaldas ir 1 m. 10 mėn. Maja) žurnalui mielai pademonstravošios vasaros madingus drabužėlių derinukus (str. „Saulės nubučiuoti").

TAVO VAIKAS

Smagios vasaros su žurnalu „Tavo vaikas" linki žurnalo komanda: Gitana, Eglė, Rūta ir Rima.

Kelios redakcijos kelionės po Nidą akimirkos.

Asmeninis albumas

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis