Ką veikti šį savaitgalį su šeima?13 idėjų

Priešpaskutinis gegužės savaitgalis - turtingas renginių ir pramogų visoje Lietuvoje. Kviečiame pasinaudoti mūsų siūlymais ir prasmingai praleisti gegužės 18 -19 d. savaitgalį su visa šeima.

Visa Lietuva

Vieną kartą metuose išaušta tokia diena, tiksliau, vakaras, kai visi Lietuvos muziejai atveria duris lankytojams: neprašo pinigų už bilietus ir vienam vakarui parengia ypatingą programą, kupiną netikėtumų, staigmenų, įvairių atrakcijų. Šiemet Muziejų naktis švenčiama gegužės 18 -ąją. Nesvarbu, kur ateisite - į Klaipėdos jūrų muziejų, Kernavę, Kauno Karo ar Velnių muziejų, visur būsite maloniai nustebinti.

tavovaikas.lt patarimas: jeigu jūsų atžala dar nesipriešina ir užmiega vežimėlyje, panaktinėti Muziejų naktyje galėsite be problemų. Su ūgtelėjusiais vaikais kruopščiai pastudijuokite programą - koks muziejus jums atrodo patrauklus ir ką įdomaus siūlo šiądien. Na, taip, kai kuriems mūsų muziejams iki vakarietiškųjų (ypač požiūriu į vaikus) toli, kaip iki mėnulio, tačiau teigti, kad visi muziejai nuobodūs ir ten ne vieta vaikams, gali tik analfabetai.

Visa Lietuva

Šeštadienį Lietuvos miestuose ir miesteliuose vyks Gatvės muzikos diena. Į gatves pabirs ir patyrę muzikantai, ir pusiau mėgėjai, ir išvis nieko bendro su muzika neturintys smalsuoliai. Kas muš būgnus, kas virkdys smuikus, o kas - dainuos... Organizatoriai šios šventės interneto svetainėje stengiasi registruoti visus dalyvius - kas ir kur gros, todėl prieš keliaujant pasitikslinkite.

tavovaikas.lt patarimas: namuose auginate mažąjį muzikos talentą? Laikas parodyti jį pasauliui! Nesvarbu, kuo groja jūsiškis - ksilofonu, mediniais šaukštais ar barškučiais, šiandien yra toji diena, kai muzikuoti gali visi!

Vilnius

Šeštadienį VU Botanikos sode Kairėnuose nuo ryto vyks Tarptautinė biologinės įvairovės diena, šventė, kurios metu bus rengiamos ekskursijos po rododendryną, Japonišką sodą, alyvų kalnelį, šiltnamius. Veiks parodos, skambės muzika, Lietuvos jaunųjų gamtininkų centras bei kačių draugija demonstruos savo augintinius. Įėjimas į sodą šventės metu nemokamas!

tavovaikas.lt patarimas: kaip dalyvavę šioje šventėje su vaikais ne vieną kartą, siūlome nepamiršti pasiimti patiesalo bei pintinėlės su užkandžiais. Nėra nieko smagiau, kaip sutūpti visa šeima po alyvų krūmu ir pasidžiaugti vieni kitais bei gražiais vaizdais aplink.

Vilnius

Šeštadienį nuo 11 iki 13 val. Vilniaus mokytojų namų kiemelyje šurmuliuos jau trečiasis Išaugtų vaikiškų daiktų turgelis, kuriame mamos pardavinės, mainys ir dovanos „išaugtus" mažylių daiktus kitiems tėveliams. Veiks ir labdaros punktas, kur tėveliai galės paaukoti savo atneštus nebenaudojamus mažylių daiktus.

tavovaikas.lt patarimas: jeigu nespjaunate į dėvėtus daiktus, nepasididžiuokite ir užsukite. Ten prekiauja pačios mamos (kurios tai daro pirmą ir paskutinį kartą), todėl nuoširdi atmosfera ir nedidelės kainos garantuotos.

Vilnius

Šeštadienį, 12-17 valandomis Vilniuje, Rūdninkų skvere visus sveika gyvensena besidominčius kviečia žaliavalgių festivalis "Raw fest LT". Organizatoriai sako norintys suburti kuo daugiau žmonių besidominčių sveika gyvensena. Bus galima pasimokyti plakti žaliuosius koktelius, pasigaminti žaliavalgiško šokolado ar neįprastų sumuštinių.

tavovaikas.lt patarimas: apsilankyti verta net ir tokiu atveju, jei nė dienos nepraleidžiate be mėsos. Žaliavalgiai moka sukurti tokių skanių dalykėlių, kurių išmokę, namuose galėtumėte pasiūlyti vaikams vietoj „čupa čupsų".

Vilniaus r.

Aukščiausias Lietuvos kalnas - Aukštojas - šį šeštadienį pasiryžęs priimti būrį smalsuolių. Gegužės 18 d. Juozapinės draustinyje vyks renginys „Mūsų Everestas", skirtas pirmojo Lietuvos piliečio - Vlado Vitkausko - žygio į Everestą 20-mečiui. Šventės dalyviai kviečiami susitikti prie Medininkų pilies 14 val.

tavovaikas.lt komentaras: nors mūsų Aukštojas - ir ne Everestas, tačiau aplankyti pabuvoti aukščiausiame Lietuvos taške visai įdomu. Juolab, kad ir suaugusieji ne visi žino, jog ilgus metus aukščiausiu laikytas Juozapinės kalnas neseniai buvo nuvainikuotas ir užleido sostą Aukštojui (294 m). Aišku, vaikai gali nusivilti, vietoj viršukalnių išvydę kuklią kalvą, tačiau pabandyti visada verta.

Kaunas

Savaitgalį Kauno valstybiniame lėlių teatre tebevyksta tradicinis lėlių teatrų festivalis „Šypsos lėlės ir vaikai". Aplankyti spektaklius su visa šeima ir panirti į magišką kvapų, vaizdų ir įspūdžių pasaulį pakvies Klaipėdos, Vilniaus, Kauno, Latvijos lėlių teatrų trupės. Šeštadienį vidudienį vyks tradicinis Lėlių ir Kaukių paradas Laisvės alėjoje.

tavovaikas.lt komentaras: kokybiškas lėlių teatras vaikams yra vertybė. Ne paslaptis, kad po vaikų darželius keliauja ar viešose erdvėse vykstančiose šventėse galima sutikti apsimetėlių, „alia" menininkų. Ateikite pažiūrėti, kai atrodo tikras teatras vaikams.

Kaunas

Kaunas atidaro pramoginės laivininkystės sezoną. Sekmadienį, gegužės 19 dieną, 12 val., iš senosios Kauno upių prieplaukos į Kulautuvą pirmą kartą pajudės laivas „Tolstojus", o nuo birželio 1 dienos plokščiadugniais laiveliais bus galima paplaukioti ir Nevėžiu. Kaip ir ankstesniais metais, plaukimas Nemuno maršrutu Kaunas - Zapyškis  -Kulautuva - Kaunas truks tris valandas, dar dvi valandas keliautojai pramogaus ir iškylaus Kulautuvoje. Čia veiks kavinė, su miesteliu ir atnaujintu miško taku supažindins gidas. Nuo denio bus galima pasigėrėti įspūdingais Nemuno šlaitais bei architektūros paminklais. Laive „Tolstojus" telpa 100 žmonių, vaikai iki 7 metų plauks nemokamai.

tavovaikas.lt komentaras: būkime biedni, bet teisingi - progų paplaukioti tikrų tikriausiu laivu Lietuvoje turime nedaug. Gal ir verta pamėginti?

Savaitgalį nusimato vasariškas oras, todėl namie sėdėti kone nuodėmė.
Organizatorių archyvas

Kėdainių r.

Paberžėje sekmadienį, gegužės 19 dieną, bus mosuojama ietimis ir žvangės ginklais, mat čia atgims istoriniai 1863 metų sukilimo įvykiai. Minint šio sukilimo 150-metį, Paberžėje karo rekonstruktoriai iš įvairių šalių surengs sukilimo kautynių inscenizaciją - kunigo Antano Mackevičiaus manifesto, pažadėjusio laisvę bet kurio luomo ir tikėjimo valstiečiams, paskelbimą, taip pat sukilimo dalyvių palaiminimą ir palydėjimą kovon. Upelio vingiuotame slėnyje bus įkurta įtvirtinta sukilėlių miško stovykla. Šventės pradžia - 12 val.

tavovaikas.lt patarimas: puiki gyva istorijos pamoka. Kodėl gi vaikams neparodžius ir kitų, savų, herojų, ne tik betmenų, supermenų ir džedajų?

Klaipėda

Šeštadienį Kruizinių laivų terminale vyks Kariuomenės ir visuomenės diena. Ji prasidės vidudienį, šūviu iš patrankos. Bus galima pamatyti kariuomenės ginkluotę, techniką ir ekipuotę, vyks parodomoji įkaitų gelbėjimo operacija.

tavovaikas.lt patarimas: berniukams toks renginys, be abejo, paliks milžinišką įspūdį. Mes jau žinome, ką po šio renginio į klausimą „Kuo būsi užaugęs?" atsakys jūsiškis.

Palanga

Kurorto šventė šį savaitgalį pripildys šurmulio visą miestą. Kaip žinia, šiemet Palanga yra Lietuvos kultūros sostinė, todėl kaip niekad turtinga renginių. Išvardinti visus šventės renginius nepretenduojame, bus ne tik koncertų, parodų, bet ir renginių, kurie įdomūs ir vaikams, štai pavyzdžiui balandininkai rodys pačius gražiausius dekoratyvinius balandžius.

tavovaikas.lt patarimas: miesto šventės ir milžiniškas šurmulys jose patinka toli gražu ne visoms šeimoms. Įvertinkite savo galimybes.

Radviliškis

Šį sekmadienį katalikiškasis pasaulis švenčia Sekmines. Ta proga Radviliškis vidudienį kviečia į tradicine tampančią šventę - Kojinių mezgimo čempionatą. Jame dalyvaus mezgėjos iš Lietuvos, Lenkijos, Latvijos ir Rusijos. Organizatoriai neslepia norį puoselėti senuosius amatus ir Sekminių tradicijas.

tavovaikas.lt patarimas: neabejojame, kad yra mažųjų miesčioniukų, kurie net neįsivaizduoja, kad kojines mezga mamos ar močiutės, o ne jos išauga prekybos centre. Taigi, pasivadinkite draugėn mezgančias močiutes ir pirmyn!

Šiauliai

Nuotykių parko atidarymo šventė šiauliečius kviečia šeštadienį, vidudienį. Organizatoriai vilioja žonglieriais, kurie pristatys programą ir mokys triukų, vyks kojūkų varžybos, oro akrobatės, magų ir fakyrų pasirodymai.

tavovaikas.lt patarimas: ir Šiaulių tarzanai nuo šiol turės vietą, kur galės rinktis ir legaliai karstytis medžiais. Tėveliai, ar pratęsėte vaikų sveikatos ir traumų draudimą?

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis