Kaip įdomiai praleisti šį savaitgalį su šeima? 11 idėjų

Paskutinis gegužės savaitgalis, pasak sinoptikų, bus nei per karštas, nei per šaltas, taigi, optimalus išvykoms bei kelionėms. Todėl eilinį kartą raginame jus nesėdėti namuose, o drauge su vaikais išsiruošti į vieną iš mūsų rekomenduojamų savaitgalio renginių.

Vilnius

Šį savaitgalį jau 41 -ąjį kartą kviečia tarptautinis folkloro festivalis „Skamba skamba kankliai". Šių metų festivalio programoje - virš 40 renginių ir daugybė svečių iš Lietuvos bei užsienio - Baltarusijos, Italijos, Ispanijos, Latvijos, Turkijos, Anglijos, Žaliojo Kyšulio salų. Kaip sako organizatoriai, Vilnius šiomis dienomis taps gyvu, dainingu, ūžiančiu miestu. Jau dvidešimt metų folkloro festivalį „Skamba skamba kankliai" džiugina ir vienintelė vaikų folkloro šventė Vilniaus mieste „Saulytė. „Saulytės" programoje - vaikų ir jaunimo folkloro grupių koncertas, įvairios pramogos vaikams, kermošius, ir kitos linksmybės.

tavovaikas.lt patarimas: liaudies muziką mėgstančios šeimos šios šventės laukia visus metus, na, o liaudies muzikos nemėgstančioms šeimoms tai viena iš nedaugelio progų metuose pabandyti ją pamėgti.

TAIP PAT SKAITYKITE:

10 vietų Latvijoje, kur laukiamos šeimos su vaikais

Ar važiuoti atostogų su mažu kūdikiu?

Vilnius

Gegužės 26 d., sekmadienį, 10 - 12 valandomis visi vaikai, norintys susipažinti su golfu ir išbandyti savo jėgas žaidime, kviečiami į nemokamas golfo pradžiamokslio pamokėles. Pradžiamokslio metu vaikus mokys profesionalūs golfo instruktoriai, įgytas žinias jaunieji žaidėjai galės pritaikyti mini turnyruose su tėvais. Renginys vyks netoli Vilniaus esančiame Le Merdien golfo aikštyne.

tavovaikas.lt patarimas: Lietuvoje golfas nėra sportas Nr.1. Kažin kodėl? Neužsukęs į šį renginį, kažin ar sužinosi atsakymą.

Vilnius

Šventė ,,Judėjimas kaip pasaka" prie Baltojo tilto Vilniuje kviečia gegužės 25 dieną, nuo 11 iki 16 val. Čia lauks futbolo, beisbolo, paplūdimio tinklinio varžybos, linksmos šeimyninės estafetės. Vaikus į linksmas pramogas su visa šeima kvies „Stazdanėlių" mokyklėlė, o vaikų kirpyklėlė „Pukis" darys žaismingas mini šukuosenas ir pieš vaikučiams ant veidukų.

tavovaikas.lt patarimas: jeigu šeštadienį tupite Vilniuje ir neturite jokių planų, šis pasiūlymas kaip tik jums.

Vilnius

Ugniagesių gelbėtojų mokykla kviečia į 10-ies metų jubiliejų ir gegužės 24 d. nuo 13 val. Karoliniškėse (R. Jankausko g. 2/28) kviečia visas šeimas su vaikais į šventinį renginį. Jo metu bus galima pamatyti, kaip impulsiniu švirkštu gesinamas gaisras, kaip likviduojami transporto avarijos padariniai, kaip vykdomi gelbėjimo darbai aukštyje, rengiami narai, taip pat bus pristatyta jaunųjų ugniagesių veikla. Mažiesiems lankytojams bus surengtas piešinių konkursas ir organizuotas žaidimas „Numušk kamuolį vandens čiurkšle".

tavovaikas.lt patarimas: po tokio renginio jūsų sūnus pasakys jums „ačiū", net neabejojame...

Vilnius

Kiekvieną sekmadienį, vidudienį, priešais Prezidentūros rūmus vyksta iškilminga Vėliavos pakėlimo ceremonijoje. Joje dalyvauja ne tik šiuolaikinėmis paradinėmis uniformomis, bet ir viduramžių šarvais vilkintys Lietuvos kariuomenės Garbės sargybos kuopos kariai.

tavovaikas.lt patarimas: nuvykę į svečias šalis lekiame prie karalių ir parlamento rūmų pasižiūrėti vėliavų iškėlimo ir sargybos pasikeitimo ceremonijų. Ne ką prastesnės vyksta ir Vilniaus širdyje, ateikite!

Vilnius

Vilniuje įsikūrusi Valdorfo pedagogikos mokykla turi unikalių mugių tradiciją ir šeštadienį, gegužės 25 dieną kviečia į mokykloje organizuojamą „Pavasario šventę". Joje įsikurs naminio maisto kavinė, ekologiškų produktų, žolynų ir sodinukų, rankdarbių turgus, veiks amatų dirbtuvės ir meno galerija. Visi per šventę surinkti pinigai bus skiriami mokyklos sporto salės remontui.

tavovaikas.lt patarimas: jeigu jums smalsu, kas yra Valdorfo pedagogika ir su kuo ji valgoma, pasinaudokite proga ir būtinai užsukite.

Kaunas

Kaune visą šią savaitę ir būsimąjį savaitgalį netyla „Kauno dienos 2013" renginių triukšmas. Rotušės aikštė, Senamiestis, Kauno pilies apylinkės - visur numatoma daugybė renginių ir reginių. Pilies lomoje įsikurs Hanzos miestas: riterių stovykla, amatininkų kaimelis, senųjų šarvų bei ginklų ekspozicija, lauks senoviniai stalo žaidimai, kirvių, žiedų bei iečių mėtymas, šaudymas iš lankų ir arbaletų, žonglieriai ir žongliravimo mokykla, senovinė mokyklėlė vaikams, viduramžių žaidimai.

Vaikams skirtos pramogos gegužės 24-26 vyks ir „Undinės" kiemelyje (Jonavos g. 40). Čia bus darželinukų ir pradinukų šachmatų turnyras, šunų dresūros mokyklos "Reksas" pasirodymas bei pristatoma Lietuvoje dar nauja terapijos rūšis - šunų terapija (dogoterapija).

tavovaikas.lt patarimas: didžiausia metų šventė Kaune - ką daugiau pasakysi? Nebent tai, kad kruopščiai pastudijuokite programą ir išsirinkite sau ir vaikams įdomią veiklą. Nes pamatyti viską bus tiesiog neįmanoma. 

Kaunas

Gyvūnų prižiūrėtojo diena Lietuvos zoologijos sode rengiama šį sekmadienį. Nuo 12-tos valandos, pirmieji 300 lankytojų nusipirkę šeimos ar vaiko bilietą galės dalyvauti loterijoje. Ištraukę laimingą bilietą, laimėtojas galės pašerti tam tikrą gyvūną, laimėti kvietimą į zoologijos sodą ar pasidžiaugti kitomis pramogėlėmis. Šventėje numatyta: kupranugariuko Fokuso pristatymas, vabalų kolekcijos ir beždžionėlės pristatymas, pelikanų pietūs ir kitos įdomybės. 

tavovaikas.lt patarimas: nors mūsų zoologijos sodas dažniau garsėja ne iš pačios geriausios pusės, vaikams tai nė motais. Jie nepastebi nei apšepusių sienų, nei varganos aplinkos, nei liūdnų gyvūnų akių. O juk tokios įstaigos ir skirtos labiau vaikams?

Rumšiškės, Kaišiadorių r.

Lietuvos liaudies buities muziejus Rumšiškėse gegužės 24 dieną nuo 10 val. kviečia į Amatų, darbų ir pramogų dieną. Joje susipažinsime su senaisiais lietuvių amatais ir senoviniais kaimo darbais. Amatininkai ir muziejininkai dirbs ne tik miestelyje, bet ir kiekvieno etnografinio regiono sodybose. Štai Dzūkijos sodybose bus gaminami vaikų žaislai. Pagal senovinį receptą virsime kvietinę košę ir visus vaišinsime. Taip pat galėsite paragauti „ubagynės". Aukštaitijos kaime bus malami grūdai, kūrenama dūminė krosnis, verdama žolelių arbata ir kepama Sekminių kiaušinienė. Suvalkijos sodyboje moterys gamins šarmą, kuriuo skalbs, rodys, kaip buvo lyginama žarijomis kaitinamu lygintuvu, kaip buvo dažomi siūlai ir verpiama.

tavovaikas.lt patarimas: labai graži idėja, tik kažin kodėl ji rengiama darbo dieną? Jeigu penktadienį esate savo laiko karaliai, kodėl gi ne?...

Druskininkai

Kurorto šventė Druskininkuose trunka net keturias dienas, taigi, į ją pavėluoti beveik neįmanoma. Tautodalininkų mugė, koncertai, šventinė eisena, Lietuvos rekordo siekimas, bekelės maratonas, maudynės purve - iš viso numatoma net 50 renginių, kurie tradiciškai vyks pagrindinėse miesto erdvėse - Pramogų aikštėje, Vilniaus alėjoje ir Druskonio ežero pakrantėje. Vaikams numatyti vieši spektakliai gatvėse, cirko artistų pasirodymai, koncertai.

tavovaikas.lt patarimas: vienas mėgstamiausių šeimų kurortų savaitgalį švenčia! Mes žadam būti, o jūs?

Neringa

Vasarą pasitinkanti Neringa kviečia į vasaros sezono pradžios šventę ir tradicinį Nidos festivalį „Benai, plaukiam į Nidą". Gegužės 25 - 26 dienomis Nidoje vyks koncertai, buriuotojų pasirodymai. Šeštadienį vidudienį Nidos uoste vyks geriausių Lietuvos vaikų kolektyvų koncertas.

tavovaikas.lt patarimas: jeigu šeimoje auginate Beną, Benediktą ar Benjaminą, apsilankyti p-r-i-v-a-l-o-m-a! Lai tai tampa gražia jūsų šeimos tradicija - kiekvienais metais "plaukti  Nidą" drauge su visais kitais Lietuvos benais.

Visi miestai

Pirmadienį, gegužės 27 -ąją, startuoja „Burbuliatorius" - geros valios žmonių susibūrimas, kuriuos vienija... burbulai. Nemokamas ir labai smagus renginys vyks visą vasarą ir rugsėjį, kas antrą pirmadienį, 18.30, Lietuvos ir užsienio miestuose. „Burbuliatoriuje" gali dalyvauti kiekvienas norintis. Tereikia atsinešti muilo burbulų indelį į paskelbtą vietą ir burbuliuoti kartu su kitais miestelėnais. Kokiuose miestuose ir kokiose vietose vyksta „Burbuliatorius", sužinoti galima organizatorių puslapyje Facebook.

tavovaikas.lt patarimas: laukėm, laukėm ir sulaukėm! Verdam burbulienę, imam drauge naujagimius, kūdikius, vaikus, moksleivius, močiutes ir senelius ir - pirmyn. Graži šventė, kurią kuriame tik mes patys!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis