Kaip motinystė įkvepia moteris imtis verslo ar keisti gyvenimą iš esmės

Dar viena intriguojanti premjera mamoms šių metų parodoje „Vaikų šalis" – trijų dienų renginys „Sumanios mamos erdvė", vyksiantis lapkričio 21 - 23 d. parodoje "Vaikų šalis".



Parsisiųskite programėles telefonams štai čia: „iPhone“, „Android“. Draugaukime ir Facebooke!

Čia daugiau nei dvidešimt lektorių, įvairių organizacijų ir verslo atstovių pasakos apie pačius įvairiausius mamų saviraiškos būdus ir galimybes. Dar tiek pat smulkaus ir pradedančio verslo įmonių čia įkurs „Amatų ir veiklų erdvę", kurioje mamos turės galimybę mokytis rankdarbių, juos perdirbti ar atnaujinti.

„Šio renginio tikslas - parodyti, kokia kūrybinga ir sumani gali tapti moteris, besilaukdama ar augindama mažamečius vaikus. Ji gali kurti verslą, mokytis ar aktyviai dalyvauti visuomeninėje veikloje. Projektas „Išmani moteris", konferencija „Veikli", socialinis projektas „Būk įkvėpta", „Verslo moterų tinklas" - dar ne vieną iniciatyvą galėčiau paminėti, kalbėdama apie Lietuvos moterų veiklumą ir verslumą.

TAIP PAT SKAITYKITE:

Kaip savo vaikus auklėja Angelina Jolie?

Svarbi informacija svajojantiems apie šunį

Kasdien steigiami nauji moterų klubai, vyksta susibūrimai, kurių metu moterys mokosi, dalijasi idėjomis ir patirtimi. Atrodytų, kad gana apie tai kalbėti, tačiau statistika rodo, kad, Lietuvoje moterų verslininkių skaičius, lyginant su kitomis Europos šalimis, vis dar yra mažas. Todėl manome, kad kalbėti apie moterų saviraišką ir verslumą tikrai verta, o paroda „Vaikų šalis", kur susiburia tūkstančiai mamų, tam labai tinka", - sako parodos „Vaikų šalis" projekto vadovė Indrė Reimorienė.

Projekto „Sumanios mamos erdvė" sumanytoja ir organizatorė, VšĮ „Draugiški šeimai" vadovė Birutė Jakučionytė teigia, kad motinystė gali atverti naujas galimybes daugeliui moterų. „Labai daug mamų sūpuodamos mažylius mokosi, kuria, kartu su kūdikiu augina ir naują idėją. Ne vienai mamai hobis tapo verslu, ne viena pajuto turinti didelį kūrybinį potencialą. Iš savo patirties žinau, kad nėra paprasta kažką kurti auginant vaikus, tačiau nevalia ignoruoti naujų idėjų, todėl „Sumanios mamos erdvėje" kalbėsime apie pačias įvairiausias priemones ir būdus, padedančius išlaisvinti kūrybiškumą, dalinsimės patirtimi apie tai, kaip drįsti žengti pirmuosius žingsnius, klausytis savo širdies, išnaudoti naujas, drauge su motinyste, atsiradusias galimybes", - sako B. Jakučionytė.

Pasak B. Jakučionytės, SME bus sukurtos dvi erdvės. Vienoje vyks paskaitos, diskusijos, pristatymai. Čia savo idėjomis ir patirtimi dalinsis Lietuvoje žinomos moterys: Austėja Landsbergienė, Ingrida Lauciuvienė, Agnė Matulaitė, Loreta Sungailienė, Beata Nicholson ir visai neseniai susikūrusių verslų atstovės: „Virtualių asistenčių komanda", „Šokolado paštas", „Lauko darželiai". Bus daug įdomių, naudingų mamoms paskaitų: apie dulas, garso ir menų terapiją, akcijas „Būk matomas" ir „Svajonių karavanas", Ankstukų (Neišnešiotukų) asociacijos veiklą.

Organizatorių nuotr.

„Kitoje erdvėje, „Amatų ir veiklų", įkursime pačią šauniausią kūrybinių dirbtuvėlių, poilsio erdvę, skirtą sumanioms mamoms arba norinčioms tokiomis tapti. Čia vyks rankdarbių pamokėlės, praktiniai užsiėmimai, pramogos ir edukacinės programos mamoms. Tuo tarpu vaikai galės išbandyti pačius įvairiausius instrumentus, pamatys senovinių dulkių siurblių ir šluotų kolekciją, tradiciškai mokysis valyti dantukus ir „gydys" žaisliukus, galės dekoruoti imbierinius sausainius", - pasakoja „Sumanios mamos erdvės" orgnizatorė B.Jakučionytė.

Viena iš SME dalyvių, Siuvyklele.lt savininkė Eglė Paplauskienė džiaugiasi galinti prisidėti prie šio švietėjiško, smagaus projekto, pasidalinti patirtimi ir parodyti, kaip galima kūrybiškai žiūrėti į gyvenimą. „Susirinkusias mamas mokysiu kaip sukurti naujus, madingus, gražius dalykus iš senų, nereikalingų rūbų ar užuolaidų: pasiūti kelnes ar suknelę, pasigaminti papuošalus ar knygų skirtukus, o iš senų sagų ir vyno butelio kamščių - sages ir kalėdinius žaisliukus. Amatų erdvėje mokysimės prikelti daiktus antram gyvenimui, ieškosime kūrybinių sprendimų. Kai eini ieškojimo keliu, o moteris juo eina visados, - atrandi daug įvairių tiesų. Jei eini dar toliau - ateina ir noras dalintis. Todėl labai lauksiu visų, kas nori kūrybiškai prisiliesti prie siuvimo mašinos ir jau nebereikalingų drabužių ir daiktų", - kviečia mamas į naują parodos erdvę E. Paplauskienė.

Visos „Sumanios mamos erdvės" paskaitos ir dirbtuvės vyks nemokamai.  

Parodoje „Vaikų šalis" lankytojus pasitiks ir per 120 įmonių stendų su vaikiškos produkcijos naujienomis. Paroda vyks lapkričio 21-23 dienomis Lietuvos parodų ir kongresų centre "Litexpo". Šalia įsikurs mokytojams, švietimo specialistams, mokiniams ir jų tėvams skirta paroda „Mokykla".

Dėmesio!

Kviečiame atsakyti į žemiau esančius klausimus ir lapkričio mėnesio gale išrinksime vieną laimėtoją (su juo susisieksime asmeniškai), kuriam padovanosime 3 mėnesių žurnalo "TAVO VAIKAS" prenumeratą.


_loadQuiz(15858);

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis