Kaip šiandien gyvena šeima, pirmagimio susilaukusi rekordiškai vėlai

Prieš nepilnus metus, kai septyniasdešimtmetė indė Daljinder Kaur pagimdė savo pirmagimį, apie tai rašė viso pasaulio žiniasklaida. Šiandien moteris davė išskirtinį interviu apie tai, kaip vėlyva motinystė pakeitė šeimos gyvenimą.

2016 metų balandžio mėnesį Indijoje naujagimio susilaukusi 70 metų moteris žiniasklaidai tąkart sakė, kad nesijaučia per sena pirmą kartą tapti mama. Daljinder Kaur pagimdė berniuką, kurio susilaukė po nevaisingumo gydymosi vienoje klinikoje. Tai buvo pirmasis poros vaikas, jos vyrui prieš metus buvo 79 metai. Pora kartu pragyveno 46 metus, tačiau vaikų neturėjo.

Kiek tiksliai buvo p. Kaur metų gimdymo metu, sunku tiksliai pasakyti. Manoma, kad apie 70 metų, nes ji neturėjo išduoto gimimo liudijimo. Ji pati sakė galinti būti maždaug 72 metų.

Berniukas balandžio 19 dieną gimė sverdamas mažiau, negu įprasta – 2 kilogramus. Kaip sakė tėvu tapęs 79 metų Mohinder Singh Gill, sūnui jie suteikė Armaan vardą. Tai nėra vyriausia gimdyvė pasaulyje. 2008 metais po IVF procedūros dvynių susilaukė kita indė, pirmą kartą mama tapusi 72 metų.

Kaip šiandien sekasi šeimai, priminė britų „Daily Mail". Pasak jo, moters sveikata po gimdymo pablogėjo, Daljinder Kaur kamuoja aukštas kraujospūdis, ji labai greitai pavargsta. Gydytojai moteriai yra skyrę medikamentų ir specialų maitinimosi planą.

Daljinder Kaur prisipažino, kad 11 mėnesių kūdikis jau ropoja, tampa mobilesnis ir dėl to jai darosi vis sunkiau jį prižiūrėti. „Tai yra sunkiau, negu aš maniau", - prisipažino ji.

Paaiškėjo ir dar viena įdomi šios šeimos detalė: būdami jauni ir negalėdami susilaukti vaikų, jie buvo įsivaikinę vieną berniuką. Tačiau užaugęs jis emigravo į JAV ir pas įtėvius niekada negrįžo. Vėliau pora svarstė galimybę vėl įsivaikinti, tačiau kai sulaukė 45 metų, tai tapo neįmanoma dėl galiojančio įstatymo, kuris norintiems įsivaikinti numato neviršyti 45 metų amžiaus cenzo.

Mažylis, kuris greitai švęs vienerių metų gimtadienį, yra mažesnio svorio, negu įprasta jo amžiaus vaikams. Daljinder Kaur sakė jį žindžiusi iki 3 mėnesių, vėliau nujunkė, nes ėmė trūkti pieno.

Nors ir yra per mažo svorio, kruopščiai medikų ištirtas berniukas auga sveikas, kitų ligų jam nerado. Moteris prisipažino, kad daugiausia namų ir vaiko priežiūros darbų tenka jai, nepaisant to, kūdikis labai myli savo tėtį ir mielai būna jam ant rankų.

Nepaisant visų sunkumų, moteris prisipažino be galo mylinti sūnų, kurį pavadino nuolat besišypsančiu ir mielu mažyliu. Vienerių metų sūnaus gimtadienį jie švęs šventykloje. „Vaikas – Dievo dovana, todėl turime jam už tai padėkoti. Melsdamiesi visiems prašysime sveikatos", - sako viena vyriausių pasaulio motinų.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis