Kalėdinio savaitgalio renginiai šeimoms: kas, kur, kada

Kalėdinis laikotarpis nuostabus tuo, jog šiuo metu apstu spektaklių ir renginių vaikams. Tad pasinerkime į laisvalaikį su šeima ir išsirinkime, ką smagaus nuveikus drauge ilgąjį šventinį savaitgalį.

Antrą Kalėdų dieną, šeštadienį, Klaipėdos miesto kultūros centre "Žvejų rūmai" nutiks neįtikėtinas įvykis! Kol vaikai repetuos išmoktus eilėraščius ir šokius, ir kitaip ruošis sutikti Kalėdų Senelį, jis pasirodys! Tačiau kažkoks ne toks, kalbantis apie kiaules ir vištas ir ne su Snieguole, ne su nykštuku ar kiškučiu... Kas čia per Kalėdų Senelis ir kaip baigsis istorija - sužinosite apsilankę muzikiniame spektaklyje "Ne tas Kalėdų Senelis". Pažadame viena - juoko ir puikių emocijų bus iki valei!

Klaipėdos koncertų salėje Snieguolė ir jos miško draugai antrą Kalėdų dieną, šeštadienį, ruošia Naujametinę šventę, į kurią pakvietė Kalėdų Senelį ir visus visus visus (taip ir Jus). Tačiau piktoji karalienė Rodnega nutarė sugadinti linksmybes. Ar jai pavyks? Tą sužinosite priėmę Snieguolės kvietimą ir apsilankę jos šventėje "Naujametinė eglutė vaikams" . Puiki muzika, ryškūs kostiumai ir uždegantys šokiai - visa tai ir dar daugiau džiugins Jūsų ir Jūsų mažųjų akis ir ausis S. Peterburgo operetėje jau šį šeštadienį.

Ir didelius ir mažus šeštadienį kviečiame į Trakus! Visą mėnesį Trakai, virtę tikra Kalėdų senelių sostine, šį šeštadienį kvies užsukti į Trakų salos pilies kiemą ir paragauti didžiausios skruzdėlyno eglės. Čia savo rezidenciją įsikūręs turi ir Kalėdų senelis, o po visus Trakus išsibarsčiusios net 7-ios Nykštukų buveinės - puiki proga pasivaikščioti po lankytinas Trakų vietas ir surasti visus Nykštukus. Kalėdų Senelių sostinės renginiai Trakų salos pilyje siaus iki pat kitų metų sausio 3 dienos, tad, jeigu ne šį šeštadienį, tai kitą būtinai apsilankykite ir pasidžiaukite kartu su visa šeima Kalėdiniu laikotarpiu.

Sekmadienį kviečiame apsilankyti ypatingame, šių dienų vaikams pritaikytame spektaklyje „Malkos" . Šiuolaikiniai vaikai gyvena technologijų amžiuje, apsiginklavę kompiuteriais, mobiliaisiais telefonais ir yra šiek tiek atitolę nuo paprastų kasdienių dalykų ir normalaus bendravimo. Tad dvi aktorės, pasitelkusios kūno judesį, pantomimą ir klounados žanrą, kuria ypatingą spektaklį, kurio metu kalbama ne žodžiais, o kūnu ir taip siekiama pažadinti vaikų fantaziją ir parodyti, kad pasitelkus vien tik savo vaizduotę galima susigalvoti puikų ir įdomų laiko praleidimo būdą. Spektaklyje, pastatytame pagal Kosto Kubilinsko pasaką "Ledinukas", pasakojama apie išdykėlį Ledinuką, kuris krečia visiems išdaigas, norėdamas įrodyti koks jis šaunus ir nenugalimas. Tačiau ar tam reikalingos išdaigos - nežinia. Nuotaikingas, įtraukiantis ir interaktyvus spektaklis visai šeimai jau šį sekamdienį House of Puglu teatre Vilniuje.

Ar esate girdėję apie seną lietuvišką paprotį Blukio vilkimą ir deginimą? Tikėta, jog Blukiui (rąstigaliui) galima perduoti ir palikti visas savo kaltes, nuodėmes bei pykčius. Tą galima padaryti, trinktelint per Blukį lazda ar kokiu kitu daiktu, galvojant apie tai, kas neišsipildė, kas trikdo ir pykdo mus mūsų viduje. Ar gi ne puiki proga išvaikyti visus ožiukus mažiesiems? Apsilankykite šį sekmadienį Lietuvos liaudies buities muziejuje ir sudeginkite visas praėjusių metų blogybes! Nuotaikingas lietuviškas renginys visai šeimai su šokiais, dainomis ir vaišėmis jau šį sekmadienį Rumšiškėse!

Daugiau šventinių renginių rasite Kur.lt svetainėje. Užsukite ir išsirinkite kur ir kada, ir savo šeimos ilgąjį savaitgalį paverskite viena didele nenutrūkstama švente!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis