Kilogramo nesveriančios mergaitės drama FOTO

Įgimta širdies yda, prastos medikų prognozės ir mažutė viltis, kad viskas bus gerai - tokią dramą šiomis dienomis išgyveno antrosios dukrytės besilaukianti šeima. Istorija, kuri šiomis dienomis daugelyje žiniasklaidos priemonių prasideda panašiais žodžiais: "Stiprioji mergaitė nepasiduoda".

Alexandra Mae Van Kirk gimė liepos 7 -ąją Mičigane (JAV). Neišnešiota mergaitė svėrė mažiau kaip kilogramą - vos 992 gramus. Mergaitei buvo atlikta širdies operacija, ir ji yra viena mažiausių naujagimių, kuriai ji buvo sėkmingai atlikta.

TAIP PAT SKAITYKITE:
Konkurse "Gustavo nuotykiai" - net 10 kuprinių dovanų
Naujagimės gyvybę išgelbėjo tik stebuklas

Kai mergaitės mamai Heidi 22 nėštumo savaitę buvo atlikta echoskopija, paaiškėjo, kad būsimasis vaikelis yra itin mažas pagal savo amžių. Atsiliko ir ūgis, ir svoris. Toliau nėščioji buvo ypač kruopščiai tiriama, deja, mergaitė, gyvendama mamos pilvelyje, ėmė nebepriaugti svorio. Gydytojai iš anksto įspėjo tėvus, kad gimusi mergaitė gali neišgyventi. „Jie davė jai maždaug 35 procentų tikimybę, kad dukrytė išgyvens gimusi", - sakė jos mama.

Nėštumo nepavyko išsaugoti iki galo, mergaitė gimė 8 savaitėmis anksčiau laiko. Ilgiau delsti buvo pavojinga.

Stiprioji Alexandra paneigė medikų prognozes ir išgyveno sunkią operaciją.
AP/Scanpix

Todėl tėvai buvo be galo nustebę ir labai laimingi, kai liepos 7-ąją, kuomet mažylė gimė, ji pasaulį pasveikino garsiai verkdama. „Gydytojai manė, kad dėl įgimtos širdies ydos ji neturės jėgų garsiai verkti", - pasakojo tėvai.

Naujagimei buvo atlikta širdies operacija, kuri praėjo sėkmingai. Aleksandra yra viena mažiausių naujagimių, kuriai ji buvo atlikta. Dėl to mergaitės istorija susilaukė didžiausių pasaulio žiniasklaidos priemonių dėmesio, čia ji buvo pavadinta nepasiduodančia kovotoja, Stipriąja mergaite (angl.Mighty Girl).

Vaikų kardiologas Dr. Joseph Vettukattil yra atlikęs daugiau kaip 300 tokių širdies operacijų vaikams, tačiau ši išskirtinė tuo, kad pacientė - itin mažo svorio neišnešiotukė. Kaip aiškino gydytojas, kilogramo nesveriančios mergaitės širdis yra maždaug tokio dydžio, kaip ir jos suspaustas kumštukas.

Alexandra su tėvais praėjus savaitei po operacijos.
AP/Scanpix

Nuotraukose įamžinta Aleksandra su tėvais šių metų liepos 30 dieną. Praėjus savaitei po operacijos mergaitė jaučiasi gerai, jos širdies veikla po operacijos gydytojai patenkinti.

Mergaitei belieka augti ir stiprėti. O tada grįžti į namus, kur jos laukia tėvai bei 17 mėnesių sesytė Josephine. Linkėjimus sveikti šiandien miniatiūrinei Aleksandrai siunčia daugelis pasaulio žmonių. Mes - irgi.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis