Kokie renginiai Lietuvoje vyksta Velykų savaitgalį?

Artėjant savaitgaliui, tradiciškai apžvelgiame įdomiausius savaitgalio renginius. Jeigu žinote įdomių renginių, kuriuose smagu dalyvauti šeimoms su vaikais, laukiame jų el. paštu tavovaikas@delfi.lt arba šio straipsnio komentaruose.

Vilnius

Antrąją Šv. Velykų dieną, balandžio 21 d., 11.30 val. V. Kudirkos aikštėje Vilniaus etninės kultūros centras vilniečius ir miesto svečius kviečia į renginį „Dangus margučių raštuose". Ypač į šią šventę kviečiamos šeimos su vaikais, nes jiems bus skirta daugiausia užsiėmimų, žaidimų, veiklų.

TAIP PAT SKAITYKITE:
Nė lašo chemijos: 6 natūralūs kiaušinių dažymo būdai
Kaip lavinti vaiką neišleidžiant nė cento?

Atėjusiųjų laukia margučių ridenimas, marginimas, gražiausių margučių rinkimai, įvairūs žaidimai ir estafetės, gatvės cirko „Le Artist" pasirodymas, kiaušinių marginimo dirbtuvės, Velykų pyrago vaišės ir kitos linksmybės. 11.30 val., prieš prasidedant šventės atidarymui, į V. Kudirkos aikštę vaikai kviečiami atsinešti pačių įvairiausių - dažytų, megztų, nertų, veltų, lipdytų, pieštų, klijuotų - margučių. Jais bus puošiamas gražiausias ir margiausias Velykų medis Vilniaus mieste.

Nuo 12 iki 16 val. aikštėje prasidės velykinės linksmybės - gražiausio, originaliausio, tradiciškiausio margučio rinkimai, margučių ridenimo rungtys, supimaisi sūpuoklėse, šokiai, žaidimai, pasirodys ir Velykų Bobutė. Aikštėje kartu linksminsis „Kaukių akademijos" aktorių sukurti personažai - kiškiai, meškos, gandrai ir kiti gyvūnai, šventę paįvairins „Vilniaus kojūkininkai" ir gatvės cirkas „La Artist".

Vilnius

Balandžio 23 d., 19.30 val., Katedros aikštėje prie Valdovų rūmų vilniečiai ir miesto svečiai pamatys Lietuvos karių, vilkinčių istorines XIV-XVIII amžiaus uniformas, Vilniaus išvadavimo trumpą inscenizaciją, virš Valdovų rūmų kariai iškels istorinę Lietuvos vėliavą ir griaudės istorinių artilerijos pabūklų salvės. Renginys skirtas paminėti Vilniaus atgavimo iš Rusijos imperijos įgulos 220-ąsias metines. Vilniaus išvadavimo inscenizacijoje dalyvaus Lietuvos kariuomenės Garbės sargybos kuopos, Generolo Romualdo Giedraičio artilerijos bataliono kariai, taip pat Lietuvos kariuomenės orkestro nariai.

Vilnius

Vandenyno gelmės, koraliniai rifai, jūrų pabaisos ir nuskendę laivai - tai pamatyti vaikai su tėveliais kviečiami iki balandžio 29 dienomis p.c. „Panorama". Čia vyksta nemokama interaktyvi edukacinė paroda - ekspedicija., skirta 6-12 metų vaikams. Vaikų grupės bei vaikai su tėveliais kviečiami į žygį su tikrais vandenyno vaizdais, gyvais pojūčiais ir net povandeniniais kostiumais. Ekspedicijos metu jauniesiems žygeiviams teks persikelti net per keturias povandeninio pasaulio įdomybių stoteles. Pirmojoje stotelėje vaikai kviečiami sulipti į povandeninį laivą, kuriame jų laukia specialūs drabužiai povandeninei ekspedicijai - kai laivo durys užsidaro, ekspedicijos dalyviai lieka visiškai natūralioje jo aplinkoje. Pirmąjį kelionės etapą lydi tikri povandeninio pasaulio garsai, kurie leidžia visiškai pamiršti anapus laivo durų esantį pasaulį.

Antrojoje žygio atkarpoje mažieji tyrinėtojai bandys atskleisti vandenyno gelmėse stūksančių koralinių rifų paslaptis. Čia jie dideliame ekrane pamatys filmą apie gyvenimą, verdantį koraliniame rife, o vėliau iš trijų iliuminatorių juos apsups nepažįstamos povandeninio pasaulio pabaisos. Toliau vaikai persikels į stilizuotą XVI a. nuskendusį britų laivą „Mary Rose". Čia jie galės pačiupinėti laivo šturvalą, skambant muzikai bei skęstančio laivo kapitono įsakymams susipažinti su laivo istorija. Filme atskleidžiamas tų laikų gyvenimas karaliaus laive ir demonstruojami išgelbėti daiktai, kurie buvo atrasti XX a. laivą iškėlus iš jūros.

Pasibaigus kelionei po vandenyno gelmes įspūdžius bus galima čia pat įtvirtinti atliekant smagius testus ir dalyvaujant viktorinoje. Visiems ekspedicijos dalyviams bus įteikti povandeninių paslapčių tyrinėtojo diplomai ir suvenyrai atminimui - senovinės karaliaus Henrio VIII monetos iš paskendusio laivo. Ekspedicija trunka 45 min., naudojama informacija ir vaizdinė medžiaga yra iš BBC bibliotekos .

Rumšiškės

Balandžio 21-ąją Lietuvos liaudies buities muziejus visus kviečia į atbundančios gamtos - Velykų šventę! Jus linksmins ansambliai ir kapelos, lauks įvairūs žaidimai su margučiais, lalautojų linkėjimai, konkursai, Velykės dovanėlės bei kitos smagios pramogos! Organizatoriai kviečia: "Kad metai būtų geri, sveteliai mieli, per ilgai lovose nesivartę ir pas mus į svečius išsiruoškite: kviečiame su vaikučiais ir margučiais tiesiai į Lietuvos liaudies buities muziejų. Juk dar senoliai sakydavo, kad jei nori, kad ne tik linai gerai augtų, bet ir metai būtų geri, antrąją Šv. Velykų dieną būtinai reikia į svečius keliauti!"

Palanga

Vaikučiai kartu su tėvais bei seneliais kviečiami apsilankyti J. Basanavičiaus gatvėje, kuri, kaip ir kasmet, prieš šv. Velykas virsta įspūdinga Margučių alėja. Šiemet margučių alėją padabinę milžiniški, dviejų metro aukščio kiaušiniai išmarginti Mažosios Lietuvos regionui būdingomis spalvomis bei raštais, vienas margutis padabintas ir citata iš K. Donelaičio poemos „Metai". Taip minimi grožinės lietuvių literatūros pradininkui K. Donelaičiui dedikuoti metai.

Antrąją šv. Velykų dieną Palangoje taip pat netrūks linksmybių. Visi norintieji kviečiami pasinerti į pavasarines atrakcijas J. Basanavičiaus gatvėje - čia bus organizuojamos liaudiškos sportinės rungtys, kiekvienas galės savo jėgas išbandyti ir tradicinėse margučių ridenimo varžybose, kurių metu, kaip ir kasmet, bus siekiama rekordo - jūros tilto prieigose bus įrengtas rekordinio ilgio margučių ridenimo takas.

Šiauliai

Šiauliai garsėja savo konditeriais ir per Velykas pristato rekordinį šokoladinį margutį - 294,3 kilogramų svorio. Jį pašventino vyskupas Eugenijus Bartulis. Pasigrožėti įspūdingu margučiu bus galima iki balandžio 27 dienos p.c. „Akropolis".

Rekordinį margutį būrys konditerių kūrė dvi savaites. Jam pagaminti panaudota daugiau nei pusė tonos pieniško šokolado. Margutis pretenduoja patekti į Lietuvos rekordų knygą: šokoladinio kiaušinio aukštis 110 cm, skersmuo storiausioje vietoje 73 cm, apimtis - 237 cm.

Organizatorių atsiųstos nuotr.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis