Kokių klaidų nedaryti įrengiant vaiko kambarį

Šiemet parodoje „Vaikų šalis“ daug dėmesio bus skiriama vaiko erdvei - kambario interjerui, funkcionalumui, vyraujančioms tendencijoms. Iš daugiau kaip 100 parodos dalyvių net 10 kompanijų iš Italijos, Ispanijos, Lenkijos ir Vokietijos pristatys naujausius vaiko kambario baldus ir interjero detales.


Parsisiųskite programėles telefonams štai čia: „iPhone“, „Android“. Draugaukime ir Facebooke!

Kaip teigia interjero architektė Evelina Talandzevičienė, galimybių patogiai ir gražiai sukurti vaiko kambario interjerą šiandien yra be galo daug.

„Šių metų vaikų erdvės tendencijos - natūralumas, lengvumas, ekologija. Žavu tai, kas paprasta, bet ne prasta. Geriausiai rinktis vientiso stiliaus (vienos kolekcijos) arba kelis vienodus baldus, minimalius, pastelinių arba vienatonių spalvų, saikingu dekoru. Reikėtų pabandyti atsisakyti stereotipinio noro mergaičių erdvę „nuo... iki" paversti ryškiai rožine, o berniukų žydra", - patarimais dalinasi E. Talandzevičienė.

Pašnekovė sako, kad kuriant vaiko erdvę, reikia į visą kūrybos procesą įtraukti ir jį patį, pasitariant su juo dėl spalvų, baldų. Labai svarbu rasti kompromisus, kad vaikui skirta erdvė netaptų „graži, madinga", brangiai įrengta sterili erdvė, varžanti vaiko kūrybiškumą ir asmenybės ypatumus.

Organizatorių nuotr.

Baldai lemia vaikų gerą savijautą

„Tėvai supranta, kad vaikui reikalinga atskira lova, stalas, kėdė ir spinta. Dažnai vaiko kambarys būna mažiausias namuose, kartais juo dalintis reikia su broliu ar sese, tuomet visi baldai tiesiog talpinami viename kambaryje.

Vis dėlto, patariama vaikų kambarį suskirstyti į kelias funkcines zonas - miego, žaidimų, mokymosi ir asmeninių daiktų laikymo", - sako „Berry" baldų marketingo ir pardavimų vadovė Giedrė Jasienė pabrėždama, kad tam idealiai tinka įvairiausi ergonominiai sprendimai. G. Jasienė teigia, kad, pavyzdžiui, erdvę taupo dviaukštės lovos arba lova, kuri „išvažiuoja" iš po stalo ar spintos, kai kurios lovos turi tiesiog ištraukiamą stalčių su čiužiniu ir pan.

Specialistė pabrėžia, kad šiuo metu ypač aktualu, kad vaikų baldai būtų saugūs, suapvalintais kraštais bei iš sunkiai lūžtančių detalių.

Organizatorių nuotr.

Parodoje „Vaikų šalis“ 12-tus metus dalyvaujančios įmonės „Būsto harmonija“ vadovas Gintautas Milaknis teigia, kad nuo mažens vaikų sėdėjimo padėtis tampa įpročiu. „Todėl ypač svarbu augančiam vaikui laiku sureguliuoti taisyklingą laikyseną. Teigiamą naudą vaiko kasdieniniam vystymuisi turi kartu su vaikais „augantys“ baldai“, - teigia G. Milaknis.

ParodaVaikų šalis" šiemet vyks jau 21-ąjį kartą. Joje dalyvaus daugiau kaip 100 dalyvių, siūlančių lankytojams ne tik vaikiškus baldus, bet ir žaislus, žaidimus, drabužėlius, įvairias prekes kūdikiams, būsimoms mamos, paslaugas, pramogas.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis