Kur šiomis dienomis nueiti su šeima: įdomiausi renginiai

Šią, šventinę kovo savaitę, bus apstu renginių, skirtų mūsų šaliai tokios svarbios dienos minėjimui. Koncertai, spektakliai, jaukūs pasisėdėjimai ir diskusijos – rinktis bus iš ko.


Parsisiųskite programėles telefonams štai čia: „iPhone“, „Android“. Draugaukime ir Facebooke!

Trečiadienį, kovo 11 d., Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dieną, netruks šventinių renginių. Lietuvos teatro, muzikos ir kino muziejuje, bus pristatytas ypatingas spektaklis-žaidimas Gintaro šalies paslaptys". Įvairios pasakos, padavimai, mįslės, žaidimai, dainos ir nutikimai – visko tiek daug galės patirti ir maži, ir dideli.

Spektaklis skaniu pavadinimu Princesė ant žirnio arba laimė ir triufeliai", sukurtas pagal Hanso Kristijano Anderseno pasakų motyvus, pateikiamas šiuolaikiniams vaikams. Tai nebus gerai visiems žinomas pasakos atkūrimas, tai bus jos tęsinys – įdomus, pamokantis ir visiškai netikėtas (renginio organizatorius – Vilniaus kamerinis teatras)!

Na kokia gi šventė be Keistuolių ir jų spektaklio?! Spektaklis apie vaikystės pasaulį mažiems ir dideliems – „Kai aš mažas buvau". Keistuolių teatro aktoriai apie šį spektaklį pasakoja – „Kai užaugom, prisiminėm vaikystės išdaigas, nuotykius ir istorijas, pagal kurias galima būtų parašyti linksmą ir įdomią knygą. Bet mes ne rašytojai, tad nusprendėm geriau visa tai suvaidinti." (renginio organizatorius - Keistuolių teatras).

Kovo 14 d., šeštadienį, mielos, gražios, žaismingos Vilniaus lėlės kvies mažuosius į linksmą spektaklį „Bitė Maja" . Spektaklis pastatytas lyg namų sąlygomis - nėra įspūdingų efektų ar šviesų, tačiau viskas taip jauku ir sava, lyg stebėtum jį savo kambaryje. Kartu su Bite Maja - aktorė Elvyra Piškinaitė - žiūrovai keliaus miško takeliu, praskleis krūmų šakas, praskirs tankią žolę, dirstels pro gervuogių krūmelius ir samanas (renginio organizatorius – Vilniaus teatras „Lėlė").

Visi smalsuoliai, „kodėlčiukai" ir paslapčių mėgėjai būtinai turi praleisti šeštadienį, kovo 14 d., ekskursijoje „Požeminio Vilniaus paslaptys". Kokias gi paslaptis, istorijas, legendas ir net stebuklus slepia Vilniaus požemiai? Ekskursija vyks Lietuvos Panteone – Vilniaus Arkikatedros požemiuose.

Savaitgalį, kovo 14-15 d., Lietuvos parodų ir kongresų centre „Litexpo", vyks konferencija „Atsakinga tėvystė". Šis renginys skirtas teisingiems, mąstantiems ir rūpestingiems tėvams. Savo sukauptomis žiniomis ir patirtimi dalinsis vieni žymiausių šio meto Lietuvos vaikų ir paauglių auklėjimo ir mokymo profesionalai.

Klaipėda šurmuliuos sekmadienį, kovo 15 d. – kultūros centre „Žvejų rūmai" režisierė Agnė Dilytė ir keli labai šaunūs muzikantai pristatys spektaklį „Dėdės Tito džiazas". Spektaklis įkvėptas ir pastatytas pagal nuotaikingą knygą „Oro duobė. Nelaisvėje". Bus ir ką pamatyti, ir ko paklausyti - ore tvyros daug linksmybių!

Visi šventiniai (ir ne tik) Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos miestų renginiai pateikiami viename patogiame tinklalapyje Kur.lt.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis