Mamos ir tėčiai Vilniuje dvi dienas mokėsi būti geresniais tėvais

Vilniuje prasidėjo dvi dienas truksianti konferencija tėvams „Atsakinga tėvystė“. Pirmą kartą Lietuvoje organizuojamoje konferencijoje žiniomis ir patirtimi dalijasi žymiausi ir progresyviausi šio meto Lietuvos vaikų ir paauglių auklėjimo ir mokymo profesionalai.


Parsisiųskite programėles telefonams štai čia: „iPhone“, „Android“. Draugaukime ir Facebooke!

Pirmą konferencijos „Atsakinga tėvystė“ dieną visi pranešimai buvo skirti tėvams, kurie augina ikimokyklinio amžiaus vaikus.

Kaip atpažinti natūralias vaiko raidos krizes ir kaip tinkamai sureaguoti, kai staiga vieną dieną trimetis ima garsiai protestuoti, pasakojo vaikų psichologė Milda Karklytė.

Tėvai galėjo sužinoti, koks elgesys būdingas mažiesiems įvairiais raidos etapais, kodėl vaikas taip elgiasi ir svarbiausia – kaip mes, tėvai, turėtumėte elgtis.

Didelio susidomėjimo sulaukė trijų vaikų tėčio ir vedinio psichologo Vaido Arvasevičiaus paskaita „Karas tarp vaikų – kaip konkurenciją paversti bendradarbiavimu?“

Severa Čepulienė pasakojo apie vaikų madą ir apie tai, kodėl juoda spalva nėra tinkama mažųjų rūbų spalva.

Kūrybingoji Juventa Mudėnienė, išleidusi knygą vaikams „Triušiukų abėcėlė“, dalijosi patirtimi, kaip užauginti kūrybingus vaikus, kurie nebijotų fantazuoti bei eksperimentuoti.

Konferencijoje dalyvavo ir visas būrys organizacijų, kurių veikla susijusi su vaikais bei atsakinga tėvyste.

Neišnešiotų naujagimių asociacija į konferenciją atsivežė inkubatorių, kuris tampa pirmaisiais namais per anksti gimusiam kūdikiui. Kaip sakė asociacijos įkūrėja Asta Radzevičienė, daugelis lankytojų jį gyvai pamato pirmą kartą, o inkubatoriuje paguldyta lėlė yra tokio dydžio, kokie būna į pasaulį skubantys ankstukai.

Asmeninio archyvo nuotr.

Konferencijos informacinis rėmėjas žurnalas „Tavo vaikas“ lankytojams, kurie užsiprenumeruos žurnalą metams, paruošė specialų pasiūlymą. Žurnalo vyriausioji redaktorė Gitana Šeštokienė džiaugėsi, kad Lietuvoje yra daug atsakingų tėčių ir mamų, kuriems rūpi būti geresniais tėvais ir mamomis.

Asmeninio archyvo nuotr.

Įvaikinimo tarnyba prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos kvietė visus atėjusius daugiau sužinoti apie globą bei įvaikinimą.

Asmeninio archyvo nuotr.

Specialiai iš Kauno į Vilnių į konferenciją atvyko meno terapijos studija „Art-terapija“. Kaip sakė jos vadovė Gita Navickienė, daug dėmesio studijoje skiriama darbui su autizmo sutrikimą turinčiais vaikais. Be to, visi vaikai čia gali lankyti dailės terapijos užsiėmimus, konsultuotis su logopedu ar psichologu.

Viešųjų ryšių specialistė ir trijų vaikų mama Jūratė Jadkonytė - Petraitienė pristatė savo naujausią knygą apie vaikų auginimą „Pypliotyra“. Mamai konferencijoje talkino sūnus Rokas, kurį autorė vadina vienu iš savo įkvėpėjų rašyti knygas apie vaikų auklėjimą ir auginimą.

Sekmadienį konferencijoje visas dėmesys bus skirtas mokyklinio amžiaus vaikų problemoms nagrinėti. „Nuo pirmoko iki abituriento“ - taip organizatoriai įvardino kovo 15 -osios konferencijos dieną.

Programoje – Jūratės Bortkevičienės pranešimas „Mokyklinuko portretas – pagrindiniai raidos etapai ir krizės. Kada verta sunerimti?“, dr. Austėjos Landsbergienės „Kaip motyvuoti vaikus mokytis?“, psichologės Dalios Arestovičienės paskaita „Profesijos pasirinkimas, kaip padėti/netrukdyti paaugliui atrasti save?“.

Liudas Švipas pasakos apie pirmuosius paauglių atradimus ir lūžius – grupę, meilę, seksą, narkotikus, Irma Reinikienė pasakos, kaip padėti vaikui susidraugauti su knyga, Jurgita Smiltė Jasiulionė pasakos apie vaikystę prie kompiuterio, Milana Jonikienė – apie vaikus ir pinigus, o dr. Jolita Jonynienė – apie paauglio pasitikėjimą savimi: priimti, palaikyti, drąsinti.

Daugiau informacijos rasite konferencijos tinklalapyje www.atsakinga tevyste.lt

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis