MAMŲ MUGĖ Vilniuje – jau šią savaitę!

Balandžio 14 d. prasidedanti sezoninė Mamų mugė vyks jau devintą kartą.

Šią savaitę startuosiančią pavasario sezono „Mamų mugės“ iniciatyvą „vaikas vaikui“ – surinkti steigimo fondą pirmajam vaikų hospiso steigimui, papildė Vilniaus „Pažinimo medžio“ mokyklos bendruomenė. Šios mokyklos bendruomenė Mamų mugėje pardavusi vaikų paaukotus žaislus bei rūbus visą pelną skirs hospisui. Mokykla ragina telktis ir kitas bendruomenes į šį ilgalaikį, ne vienerių metų, projektą, taip žadinant savyje bei vaikuose daugiau gailestingumo.

„Kelis ar keliasdešimt eurų būtų lengviau paaukoti tiesiogiai į renkamą hospiso steigimo fondą. Tačiau kur kas prasmingiau jaučiasi kiekvienas šeimos narys skalbdamas, pakuodamas ir žinodamas, kad tuos rūbus, kurie sutalpino tiek džiaugsmingų dienų, nešios kiti vaikai, o gauti pinigai bus paaukoti labai svarbiam ir kilniam reikalui”, – aiškina viena akcijos sumanytojų „Pažinimo medžio“ mokyklos direktorė Audronė Kancė.

Balandžio 14 d. prasidedanti sezoninė Mamų mugė vyks jau devintą kartą. Į didesnį nei 5 tūkst kv. m. plotą Vilniuje, Gariūnų verslo parke, keli tūkstančiai visos Lietuvos šeimų pristato išaugtus vaikiškus, nėščiųjų, moteriškus daiktus. Mugės dalyviai yra kviečiami aukoti ir paremti pirmojo Lietuvoje hospiso vaikams, kuris bus kuriamas šalia pal. Mykolo Sopočkos slaugos namų suaugusiems, steigimą.

Šeimos savanorystės sekmadienis

Du kartus per metus vykstanti mugė kaskart papildoma įvairiomis bendruomeninėmis iniciatyvomis bei prekių turiniu. Šią pavasario sezono mugę papildė šeimos savanorystės projektu „Kitoks sekmadienis su šeima“, kuriame gali dalyvauti tėvai su vaikais.

„Projektas “Kitoks sekmadienis su šeima” sumanytas kaip būdas visai šeimai kartu ir prasmingai praleisti sekmadienio popietę. Vilniaus ir kitų miestų šeimas kviečiame susiburti ir išbandyti, - ką reiškia savanoriauti kartu, pajusti bendrumo džiaugsmą, aktyviai praleisti sekmadienio popietę“, - sako Mamų mugės savanorių koordinatorė Kristina Savickytė-Damanskienė.

Mugėje - išskirtinės kokybės moteriškų daiktų skirtų damoms

Mamų mugė – didžiausia Baltijos šalyse sezoninė keturių dienų vaikiškų (iki 14 m.) ir nėščiųjų prekių komiso ir labdaros mugė, kurioje už simbolinę kainą galite parduoti išaugtus ir nebenaudojamus vaikiškus rūbus bei daiktus ir įsigyti savo vaikams tinkamų. Šįkart mugėje bus galima rasti ir išskirtinės kokybės moteriškų daiktų skirtų pačioms mamoms. Mugė unikali tuo, kad kiekvienas daiktas turi turėti iš anksto namuose paruoštas etiketes, tad pardavėjai gali procesą stebėti savo kompiuterių ekranuose.

Mamų mugė – socialinis projektas, apjungiantis daugiau nei 20.000 šeimų ir teikiantis labdarą. Pagrindinė projekto idėja: ŠEIMA – ŠEIMAI, lydima naujos idėjos VAIKAS - VAIKUI! Mamų mugės tikslas – skatinti atsakingą vartojimą ir savanorystę bei remti šeimas, auginančias vaikus.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis