Mažoji kovotoja: mergaitė gimė 400 gramų svorio ir 21,8 cm ūgio

Jaudinanti istorija iš Indijos: per anksti gimusios ankstukės, kuri septynis mėnesius praleido ligoninėje, tėvai pagaliau gali atsikvėpti - pavojus dukrytės gyvybei nebegresia.

Naujajame Delyje (Indija) gimusią mažylę tėvai pavadino Manushi. Lietuviškai jos vardas reiškia „žmogiškumas“. Iš tiesų, mažylės gyvenimo pradžia buvo be galo sunki ir tai, kad jai šiandien nebegresia pavojus, yra tikrų tikriausias stebuklas.

Manushi gimė gerokai anksčiau numatyto termino ir gimimo akimirką tebuvo vos 400 gramų svorio bei 21,8 cm ūgio.

Mergaitė gimė 2017 metų birželio 15 dieną ir iki šiol už savo gyvybę kovojo ligoninėje. Tik dabar, sausio viduryje, medikai galėjo tėvams pasakyti, jog mergaitės sveikata stabili ir ji gali keliauti iš ligoninės namo.

Gimdymas prasidėjo netikėtai. Manushi mamai Seeta (48) dvidešimtą nėštumo savaitę buvo diagnozuotas itin didelis kraujo spaudimas. Moteriai medikai bandė padėti visais įmanomais būdais, tačiau kilo pavojus, kad gimdoje esantis vaisius, nebeaprūpinamas deguonimi ir maisto medžiagomis, tiesiog žus, tad buvo priimtas sprendimas likus 12 nėštumo savaičių iki numatyto gimdymo termino atlikti cezario pjūvio operaciją.

Atrodytų, kad tokio svorio ir išnešiotumo kūdikiui beveik nėra vilčių išgyventi, tačiau mažylė paneigė ir medikų prognozes, ir pergudravo likimą. Ji kovojo už galimybę gyventi visomis savo menkomis jėgomis. Ir jai pavyko!

Manushi labai ilgai nekvėpavo pati, jos nesubrendusi virškinimo sistema nepriėmė pieno. Apskritai, kai mergaitė gimė, medikai sakė, jog yra vos 0,5 procento vilties, kad mažylė išgyvens, nepatyrusi smegenų raidos pakitimų.

Praėjusią savaitę mažylė su tėvais pagaliau buvo išleista į namus. Dabar ji sveria 2,4 kg. Ją išlydėdami gydytojai sakė, jog mergaitė vystosi gerai, o tėvų atsidavimas, tikėjimas, kad dukrytei viskas bus gerai, yra tikras pavyzdys, jog kartais stebuklų visgi būna.

Manushi yra mažiausio svorio sėkmingai išgyvenusi ankstukė Azijoje.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis