Metų šeima išrinkti visaginiečiai, auginantys 5 vaikus

Tradicinio konkurso „Metų šeima“ finale dalyvavo trys daugiavaikės šeimos – panevėžiečių ir dvi šeimos iš Visagino.


Daugiausiai internautų simpatijų sulaukusi visaginiečių Žukauskų šeima sako, kad vien meilės neužtenka, šeimoje reikia ir didelės draugystės.

„Mūsų draugiškoje šeimoje 7 nariai: tėvelis Mindaugas, mama Jelena, dvynukai Lukas ir Tomas (9 metai), dukros Violeta (7 metai) ir Anastasija (5 metai) ir pats mažiausias Dominykas (9 mėnesiai). Dar su mumis gyvena šuniukas Tori, katinas Tigran, jūsų kiaulytė Pasaka ir auksinė žuvelė. Problemas, kurios iškyla, sprendžiame kartu kalbėdami. Mūsų karalystėje kiekvienas turi savo vaidmenį, kiekvienas atlieka savo garbingas pareigas. Tikra laimė, kad šeimoje karaliauja taika ir ramybė“, - prisistato Žukauskai.

Antrą vietą pagal internautų balsus pelniusi Drus šeima iš Visagino geria gyvenimą pilna širdimi ir nesėdi vietoje.

Drus vaikai Vincas, Zigminta ir Volungė aktyvūs ne tik mokykloje, bet ir po mokyklos, lanko sporto mokyklą, muzikos mokyklą, baletą. Mažoji Vasara mokyklos duris pravers šį rugsėjį.

Drus šeima
ELTA

Mama Airida, be darbo ir vaikų tvarkaraščių derinimo, eina į visokius susirinkimus ir kartais namo grįžta vėlai. Tėtis Sergejus yra tas asmuo, kuris sujungia šeimą, kad visi, užsisukę veiklų karuselėje, rastų laiko pabūti kartu.

Vasarą Drus sėda ant dviračių ir traukia prie ežero. O žiemą ima pačiūžas ar įsikinko į rogutes.

Internautų sprendimu, garbinga trečioji vieta atiteko Koganams iš Panevėžio, kurie augina 4 sūnus: Darijų (12 m.), Dovyda (10 m.), Deimantą (4 m.) ir Džiugutį (3 m.). Vaikai dar turi didelį brolį Miglių iš tėvelio pirmos santuokos, kuriam 18 metų.

„Esame šeima lyg vienas didelis kumštis, pilni veiklos, užsiėmimų, mokame džiaugtis mažomis smulkmenomis. Visus 13 metų nesame atostogavę vieni, nė viena šventė nėra švenčiama be šių mažų žirniukų. Be vaikučių su tėveliu esame ištrūkę tik vienai parai. Vaikučiai turi didelių svajonių ir jų atkakliai siekia. Vyresnieji lanko dziudo, dramą, vyriausiasis groja elektrine gitara. Vyresnysis svajoja užaugęs būti širdies daktaru“, - prisistato internautų simpatijų sulaukusi šeima.

Koganų šeima
ELTA

Koganų Dovydas nori būti žinomu aktoriumi, na, o mažyliai - dar savame mažame pasaulyje, šoka, dainuoja ir linksmina vyresnius. Vyriausiasis Miglius gyvena Vilniuje ir yra gitaristas.

„Gyvenime matėm visko, bet nepalūžome, išlikome vieningi, mylintys vieni kitus ir vertinantys, ką turime“, - sako panevėžiečiai.

Kaip Eltai komentavo asociacijos vadovė Jurgita Pocienė, renkant Metų šeimą atsižvelgta, kiek šeimoje auga vaikų, šeimos sugebėjimas ne tik išgyventi, bet ir gyventi - atrasti džiaugsmo ir vertybių šeimoje, jos narių aktyvumas visuomeninėje veikloje, gebėjimas kurti gėrį ne tik savo šeimoje, bet ir už jos ribų, šeimos darna.

Pasak J. Pocienės, visos rinkimuose dalyvavusios šeimos yra fantastiškos ir nuostabios, todėl dovanų pakaks visiems. „Kviečiame šeštadienį vidurdienį, pasidabinus geltonai, žaliai arba raudonai, atvykti į Nepriklausomybės aikštę Vilniuje, kur formuosime šeimų trispalvę eiseną, o 13 valandą Lukiškių aikštėje pradėsime apdovanojimų ceremoniją“, - priminė daugiavaikių šeimų asociacijos „MES!“ vadovė.

Kaip skelbė ELTA, Daugiavaikių šeimų asociacija MES „2018 Metų šeimos“ rinkimus paskelbė balandį. Pretenduojantys tapti sektinu pavyzdžiu visoms Lietuvos šeimoms rinkti jau penktą kartą.

Šeimas Metų šeimos titului galėjo siūlyti bendruomenės, nevyriausybinės organizacijos, kaimynai, giminės ir draugai. „Taip pat kvietėme ir pačias šeimas nesikuklinti, pasirodyti“, - pridūrė J. Pocienė.

Už patinkančią šeimą buvo balsuojama feisbuke. Pagrindinį titulą organizatoriai pasiliko teisę skirti savo nuožiūra vienai iš 3 internautų atrinktų šeimų.

„2018 Metų šeima“, taip pat kitos konkurse dalyvavusios šeimos bus apdovanotos gegužės 19 dieną, švenčiant Tarptautinę šeimos dieną.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis