Mirė jaunuolis, sujaudinęs visą pasaulį

Jaunas britas Stephenas Suttonas pralaimėjo kovą su kepenų vėžiu – jo gyvybė užgeso ketvirtadienio ryte. Tai paskelbė jo mama jaunuolio feisbuko paskyroje. Devyniolikmetis išgarsėjo norų sąrašu, kurio pats pirmas punktas buvo surinkti milijoną svarų organizacijai, kuri rūpinasi vėžiu sergančiais jaunais žmonėmis.

Iki šios dienos jam pavyko ne tik pasiekti savo užsibrėžtą tikslą, bet ir jį gerokai viršyti. Stephenas surinko gerokai virš trijų milijonų svarų. Jo sukurtame lėšų rinkimo puslapyje Stephenas ir jo paskutinis noras: surinkti pinigų sergantiems vaikams

Stephen Sutton
Stephen Sutton
Vida Press

Po ketverių metų kovos su vėžiu Stephenas sužinojo, kad gydytojai ir medicina jam padėti nebegali. Tada vaikinas surašė 46 punktų priešmirtinių norų sąrašą.

Kone puse sąrašo norų buvo susiję su labdara. Ne tik surinkti milijoną svarų (beje, pradinis planas buvo surinkti 10 tūkst. svarų), bet suorganizuoti labdaringą pobūvį, pietus, futbolo rungtynes ir panašiai.

Kita dalis norų asmeniniai jaunuolio. Deja, ne visus juos spėjo įgyvendinti. Pavyzdžiui, nepavyko nuvykti į karnavalą Brazilijoje, į Australiją, nepamatė didelio vandens krioklio, nenušoko su guma.

Tačiau Stephenas mokėjo džiaugtis ir mažais dalykais: apkabino dramblį, pasidarė tatuiruotę, mušė būgnus prieš minią, aplankė dar vieną muzikos festivalį, dalyvavo smiginio varžybose.

Visą Stepheno norų sąrašą galima pamatyti ČIA.

Jauno brito gerus darbus dar ilgai prisimins visi jį pažinojusieji, o ir ne tik. Jaunuolio pavyzdys įkvėpė daugybę žmonių ir sušildė daugelio iš mūsų širdis.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis