Mirė mažylis, kurio tėvai kovojo dėl teisės jį gydyti toliau

Didžiojoje Britanijoje mirė teisinių ginčų centre buvęs mažasis berniukas Alfie'is Evansas.

Gydytojams atjungus nepagydoma liga sirgusio britų berniuko Alfie'io Evanso gyvybę palaikiusią įrangą, šeštadienį jis mirė, pranešė vaiko tėvai. Tai įvyko po ilgai trukusios tėvų teisinės kovos ir kampanijos už galimybę tęsti berniuko gydymą, kuri buvo sulaukusi ir popiežiaus Pranciškaus palaikymo.

„Mūsų vaikelis iškeliavo šiąnakt 2.30 val. Mums plyšta širdis. Ačiū visiems už palaikymą“, - naktį į šeštadienį feisbuke rašė Alfie'io tėvai Kate James ir Thomas Evansas.

K. James ir T. Evansas kovojo už teisę perkelti sūnų, sirgusį degeneracine smegenų liga, iš Liverpulio ligoninės į kliniką Romoje. Tačiau trečiadienį jie pralaimėjo paskutiniojo apeliacinio skundo svarstymą.

Gydytojai 2016 metų gegužės 9 dieną gimusio berniuko gyvybę palaikiusią įrangą atjungė dar pirmadienį po to, kai teismas nepatenkino tėvų prašymo, nepaisant gydytojų rekomendacijų, toliau palaikyti jo gyvybę.

Apie šį atvejį, kuris sulaukė viso pasaulio, o ypač katalikiškų šalių dėmesio, kelis kartus pasisakė ir popiežius Pranciškus.

Šios savaitės pradžioje pontifikas tviteryje rašė besitikintis, kad tėvų „troškimas ieškoti naujų gydymo būtų bus išpildytas“.

Kiek anksčiau T. Evansas su popiežiumi buvo susitikęs Vatikane, kur prašė jį išgelbėti jų sūnų.

Italija net buvo suteikusi A. Evansui šalies pilietybę, tikintis, kad tai palengvins 23 mėnesių berniuko perkėlimą į Kūdikėlio Jėzaus pediatrinę ligoninę Romoje.

Šis atvejis - naujausias plačiai nuskambėjusių teisinių ginčų tarp sergančių vaikų tėvų ir Didžiosios Britanijos institucijų pavyzdys.

Vienas tokių pavyzdžių - Ashyos Kingo atvejis. Vėžiu sergančio berniuko tėvai 2014-aisiais pasipriešino medikams ir pasiėmė savo vaiką iš ligoninės. Tuomet jis buvo nuskraidintas į Prahą, kur jam buvo taikoma protonų terapija.

A. Kingas, kuriam šiuo metu aštuoneri, po gydymo buvo paskelbtas visiškai pasveikusiu.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis