Mirštantis berniukas išgelbėjo savo mamos gyvybę

Vėžiu sergantis Chen Xiatan balandžio 2 -ąją pralaimėjo kovą su mirtimi. Septynerių metų berniukas, kuriam smegenų vėžys buvo diagnozuotas prieš dvejus metus, ligoninėje mirė.

Tačiau jo mirtis nebuvo beprasmė - jis išgelbėjo savo mamos ir dar dviejų nepažįstamų žmonių gyvybes. Ši istorija negali palikti abejingų.

Kai 2011 metais mažyliui Chen buvo diagnozuotas piktybinis smegenų auglys, šeimos nelaimės tuo nesibaigė. Iš karto po to jo mamai Zhou Lou dėl lėtinės inkstų ligos, taip pat ėmė smarkiai prastėti sveikata.

TAIP PAT SKAITYKITE:
Gimdyme dalyvavęs Andrius - atvirai apie savo įspūdžius
Gimus vaikui moteriai neberūpi jos išvaizda?

Dvejus metus abu didvyriškai laikėsi ir stengėsi nepasiduoti - mamai reguliariai buvo atliekamos inkstų dializės ir laukiama progos, kol atsiras inkstų donoras operacijai, o berniuko sveikata ėmė prastėti paskutiniuoju metu.

Prieš pat mirtį mažylis jau nebematė dienos šviesos ir lovoje gulėjo beveik suparalyžiuotas. Apie tai, kad mirštančio berniuko organai, jeigu būtų atiduoti transplantacijai, išgelbėtų ir jo mamos, ir kitų žmonių gyvybę, medikai pirmiausiai užsiminė berniuko močiutei. Pastaroji, kaip ir tikėjosi, apie tai pasakiusi dukteriai, Chen mamai, išgirdo „Ne!". Tačiau kai pats berniukas pasakė mamai „Aš noriu išgelbėti tau gyvybę", mama sutiko.

Balandžio antrąją berniukas iškeliavo Anapilin. Jo inkstas buvo sėkmingai persodintas mamai. Antrasis inkstas atiteko donoro laukiančiai 24 -erių metų merginai, o kepenys buvo persodinti 27-erių metų vyrui.

Kaip praneša Daily mail, visos trys operacijos buvo sėkmingos ir išgelbėjo operuotiems pacientams gyvybes. Šios graudžios istorijos nuotraukas galima pamatyti čia.

Dėmesio!

Kviečiame atsakyti į žemiau esančius klausimus ir mėnesio gale išrinksime vieną laimėtoją (su juo susisieksime asmeniškai), kuriam padovanosime 3 mėnesių žurnalo "TAVO VAIKAS" prenumeratą.


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis