Moteris įsidėjo spiralę nuo nėštumo ir...

Šis straipsnio pavadinimas gali turėti du tęsinius: „... ir buvo rami, kad saugiai kontroliuoja nėštumo planavimą“ arba „... ir tada nutiko kai kas labai netikėto“. Kaip manote, kuris variantas jai nutiko? Taip, jūs atspėjote.

Spiralės, kuri saugo nuo neplanuoto pastojimo, instrukcijoje buvo parašyta, kad apsauga nuo nėštumo yra 99 procentai. Tačiau visada lieka 1 procentas, į kurį pateko ir šios istorijos herojė.

Alabamoje (JAV) gyvenančiai Lucy Hellein nuo nėštumo sauganti spiralė buvo įdėta 2016 metų rugpjūčio mėnesį. Įsivaizduokite, kaip ji nustebo, kai po keturių mėnesių apsilankiusi pas gydytoją išgirdo: "Sveikiname, jūs nėščia". Moteris jau turėjo patirties su spiralėmis, iki tol turėjo dvi, ir jos puikiai atliko savo darbą. Tačiau šįkart likimas iškrėtė pokštą. Gruodžio mėnesį Lucy Hellein išgirdo naujieną, kad jos nėštumui 18 savaičių.

Kas nutiko su spirale? Versija, kad ji iškrito, nepasitvirtino, nes ultragarso tyrimo metu ji buvo rasta, bet tiesiog buvo "nukeliavusi" už placentos.

Mažylis Dexteris gimė po cezario pjūvio. Operacijos metu gydytojai pašalino ir spiralę. Humoro jausmo nestokojanti mama tuoj po gimdymo padarė nuotrauką su savo naujagimiu, rankoje laikančiu minėtąją spiralę. Nuotrauka, kurią moteris pažymėjo prierašu #mirenafail netruko išplisti socialiniuose tinkluose ir sulaukti daugybės komentarų.

Nors berniukas ir nebuvo planuotas, Lucy Hellein ir jos šeima naujagimį sutiko su džiaugsmu.

O kaip su tolimesniu nėštumo planavimu? Po Dexterio gimimo moteris pasirinko kitą kontracepcijos būdą - kiaušintakių perrišimą, kad būtų visiškai rami ir nepatektų į 1 procento statistiką.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis