Moteris paaukojo savo gyvybę dėl būsimo vaikelio

Elizabeth Joice plaučių vėžys buvo diagnozuotas 2010 metais. Niujorke (JAV) gyvenanti moteris tąkart buvo operuota ir praėjo chemoterapijos kursą. Tąkart vėžys buvo nugalėtas ir moteris galėjo su savo vyru Max džiaugtis gyvenimu.

Trejus metus po to pora norėjo susilaukti vaikų, nors gydytojai, gydę Elisabeth, buvo skeptiški. Esą nėštumo tikimybė po tokio gydymo itin maža ir pora turi atsisakyti svajonės tapti tėvais.

TAIP PAT SKAITYKITE:
Nauja karališkojo kūdikio nuotrauka
Iki pat mirties vyras abejojo, ar vaikas jo

Nėštumas prilygo stebuklui

Tačiau nepaisant kelerių metų nesėkmių ir pesimistinių prognozių, vieną dieną Elisabeth pasijuto nėščia. Tai jai prilygo stebuklui!

Tačiau moteris savo ypatinga padėtimi spėjo pasidžiaugti vos du mėnesius. Tada gydytojai jai pranešė liūdną naujieną - vėžys atsinaujino, skubiai reikalingas gydymas.

Medikai Elisabeth pateikė dvi alternatyvas: arba iš karto nutraukti nėštumą ir pradėti gydymą, arba, rizikuojant savo gyvybe, bandyti išnešioti kūdikį ir tada pradėti gydymą. Tačiau pastaruoju atveju rizika buvo milžiniška.

Pasirinko naują gyvybę

Kaip žiniasklaidai pasakojo moters vyras Max, žmona neabejojo nė sekundės - ji išnešios vaikutį ir aborto nedarys. Ji taip ilgai stengėsi pastoti, svajojo apie kūdikį, kad dabar nė kalbų negali būti apie sprendimą jo nenaudai.

Taigi moteris laisva valia ir savo apsisprendimu atsisakė gydymo ir pasirinko nėštumą.

Dukrytė gimė 2 mėnesiais anksčiau

Gimdymo data buvo numatyta šių metų kovo 4 -ąją, tačiau cezario pjūvio operacija Elisabeth buvo atlikta dviem mėnesiais anksčiau - sausio mėnesį. Moters tyrimai buvo tokie blogi ir metastazės taip išplitę po visą organizmą, kad gydytojai neberizikavo ilgiau laukti.

Gimusią mažylę šeima pavadino Lily Anne. Po jos gimimo penktą dieną į namus buvo išleista ir mama Elisabeth. Tai buvo pirmoji ir paskutinė naktis trise namuose. Kitą dieną moteris sugrįžo į ligoninę, nes jos sveikata ėmė sparčiai blogėti ir jai reikėjo skubaus gydymo.

Ligoninėje 36 -erių Elisabeth praleido dar daugiau kaip mėnesį ir šių metų kovo 9 -ąją iškeliavo Anapilin. Moters noras ir svajonė jai kainavo pačios gyvybę. Šįkart motinystės kaina buvo itin didelė...

Šiandien Max ir Lily gyvena jau dviese. Tėtį guodžia bent tai, kad mažylė auga sveika.

Ši istorija sudomino ir dokumentinio kino kūrėjus. Christopher Henze šiuo metu kuria dokumentinę juostą, kuri vadinsis "40 savaičių" (angl. "40 Weeks"), kurioje ir bus įamžintas Elisabeth gyvenimas.

Poros nuotraukas galima pamatyti čia.

Dėmesio!

Kviečiame atsakyti į žemiau esančius klausimus ir mėnesio gale išrinksime vieną laimėtoją (su juo susisieksime asmeniškai), kuriam padovanosime 3 mėnesių žurnalo "TAVO VAIKAS" prenumeratą.


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis