Moteris per metus pagimdė keturis vaikus (papildyta nuotraukomis)

Daugiavaikėse šeimose tėvai dažnai jaučiasi tarsi gyventų vaikų darželyje. Tačiau britei Sarahi Ward ir jos partneriui Bennui Smithui gyvenimas pasikeitė netikėtai. Vos per vienerius metus jie tapo keturių vaikų, gimusių skirtingu laiku, tėvais.

Moteris vyresnėlis sūnus už trynukus brolius ir seserį vyresnis vos devyniais menesiais. Jų mama suskaičiavo, kad dabar per savaitę sunaudoja 175 sauskelnes, padaro 80 buteliukų pieno ir 42 kartus pakeičia vaikams drabužius. Pasak jos, namuose kartais būna tikras chaosas ir dienos gale su vaikų tėvu jaučiasi išsekę, tačiau yra laimingi.

TAIP PAT SKAITYKITE:
Šokiruojantis istorijos tęsinys apie paliktą kūdikį, turintį Dauno sindromą
Kaip būti gerais tėvais: 5 vaiko patarimai suaugusiajam

Sarah visuomet norėjo didelės šeimos, tačiau pastoti vis nesisekė. Šeima jau buvo susiruošusi aplankyti nevaisingumo gydymo specialistus, kai sužinojo esanti nėščia su pirmagimiu. Po devynių mėnesių porai gimė berniukas Freddie. Tačiau šiam sulaukus vos aštuonių savaičių moteris sužinojo vėl esanti nėščia.

„Mylėtis pradėjome praėjus vos mėnesiui po gimdymo. Nesisaugojome, nes manėme, kad pastoti bus taip pat sunku, kaip ir pirmą kartą. Be to, planavome turėti ir antrą vaikutį. Tačiau pastojau kone iš pirmo karto. Ši žinia man sukėlė šoką. Paskaičiavau, kad kai gimdysiu antrą vaikutį, pirmagimiui bus vos daugiau nei devyni mėnesiai“, – pasakojo Sarah.

Dar didesnis šokas poros laukė ginekologės kabinete dvyliktą nėštumo savaitę. Gydytoja poros paklausė, ar šie tikėjosi tik vieno vaikučio. Pasak Saros, jiems širdis nusirito iki kulnų pagalvojus, kad gims dvyniai. Bet kai sužinojo apie trynukus moteris apsipylė ašaromis, o jos partneris liko išsižiojęs.

„Aš net pradėjau virpėti. Dar nebuvau atsigavusi po pirmo gimdymo ir vis dar dėvėjau nėščiųjų drabužius. Net neįsivaizdavau, kaip susidorosiu su keturiais kūdikiai. Tačiau netrukus prisijaukinau šią mintį ir laukiau į pasaulį pasibeldžiant dar trims mažyliams. Raminau save, kad visada norėjau gausios šeimos ir tokią turėsiu vos per vienerius metus“, – pasakojo britė.

Vida Press

Buvo planuota, kad trynukai – du berniukai ir mergaitė – gims 34 savaičių Cezario operacijos metu. Tačiau sąrėmiai prasidėjo savaitę anksčiau ir teko operuoti anksčiau laiko. Kūdikiai kurį laiką buvo laikomi inkubatoriuje ir dar pora mėnesių ligoninėje, kad gydytojai galėtų juos stebėti.

„Galbūt negyvensime labai pasiturinčiai, bet meilės namuose niekada nestigs. Jau dabar matau, kad tarp trynukų ir vyresnėlio užsimezgęs itin stiprus ryšys. Dėl to esu labai laiminga, tačiau daugiau vaikų bent kol kas susilaukti neplanuojame“, – sakė Sarah.

Pasak moters, dabar susiruošti kad ir į parduotuvę užtrunka beveik dvi valandas. Be to, trumpas pasivaikščiojimas neretai išsitęsia, nes aplinkiniai nuolat klausinėja, ar visi vaikai jos vienos. Sarah prisipažįsta, kad keturių kūdikių priežiūra vargina, tačiau su partneriu visada randa bent kelias minutes pabūti kartu.

„Kai vaikai užmiega, visas laikas skirtas mums dviem. Jei abu esame labai pavargę, bent išgeriame arbatos ir pasišnekučiuojame“, – pasakojo Sarah.

Papildyta:

Pirmosios  gausios šeimos nuotraukos:

Vida Press

Vida Press

Vida Press

Vida Press

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis