Moters dydžio gimdymo simuliatorius atkartoja gimdymo procesą

Geru specialistu ne gimstama, o tampama. Tam, kad medikai išmoktų sklandžiai priimti gimdymą, prireikia nemažai praktikuotis. Šiandien į pagalbą ateina ir naujausios technologijos.

Greifsvalde (Vokietija) būsimieji medikai treniruojasi priimti gimdymus ne skaitydami vadovėlius ar žiūrėdami nuotraukas, o su unikaliu gimdymo simuliatoriumi „SimMom".

Būsimieji pilotai mokosi valdyti lėktuvą simuliatoriaus pagalba, o štai būsimieji gydytojai akušeriai ginekologai bei akušerės mokosi priimti gimdymus specialios lėlės ir naujagimio dėka. Universitetinėje Greifsvaldo klinikoje pristatytas unikalus ir techniškai itin sudėtingas gimdymo simuliatorius „SimMom" („Simulation Mother"), kuris padeda studentams tapti gerais specialistais.

Gydytoja Katja Bartz iš Greifsvaldo demonstruoja gimdymo simuliatorių.
Vida Press

Maždaug 60 000 eurų kainuojantis simuliatorius yra kruopšti anatominė moters kopija. Ši lėlė gali būti užprogramuota skirtingais būdais: vienu atveju ji „gimdo" įprastai, be komplikacijų, kitu - su komplikacijomis.

Vida Press

Būsimieji medikai simuliatoriaus pagalba mokosi, ką daryti, jei pavyzdžiui, gimdymo metu prasideda stiprus kraujavimas ir mamos bei būsimo vaiko gyvybėms ima grėsti pavojus.

Vida Press

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis