Nauja iniciatyva kviečia tėvus ir vaikus leisti laiką kokybiškai

Vilniuje esanti studija „Vilkės namai" pradeda projektą "Mama ir vaikas", kurio tikslas – skatinti kokybišką tėvų ir vaikų buvimą ir veiklas kartu.

Kaip TAVO VAIKUI sakė viena iš studijos "Vilkės namai" įkūrėjų Eglė Aukškalnienė, didžiausias projekto tikslas yra atkreipti tėvų dėmesį, kaip svarbu būti su vaikais - ir būti ne bet kaip, o iš tikrųjų, visa širdimi.

„Daugybę laiko skiriu savo veikloms, savo užimtumui ir darbui. Turiu trejų su puse metų sūnų Vincentą ir matau, kaip jam reikia mano buvimo su juo. Kartais tenka grįžti namo jau jam miegant - tada belieka atsiprašyti už tai, kad nesimatėme visą dieną. Tačiau dėl to nereikia kaltinti ar graužtis – gyvenimo tempas ir skuba yra didžiuliai. Tad tas laikas, kurį praleidžiame kartu su vaikais, ir turėtų būti KARTU. Vaikai jaučia, kai su jais esame IŠ TIKRŲJŲ - kai mūsų mintys, jausmai ir širdis yra tą akimirką su jais. Jie tada jaučiasi saugūs ir žinantys, kad yra šalia mamos ar tėčio. Yra šalia iš tikrųjų. Todėl svarbu tas akimirkas labai, labai taupyti ir išjausti iki maksimumo", - sako Eglė.

Projektą "Mama ir vaikas" sudarys užsiėmimai/veiklos/susitikimai, kuriuose tėvai ir bus kviečiami praleisti laiką su vaikais kokybiškai. Pirmasis renginys – jau šį šeštadienį, sausio 20 dieną. Tai nemokamas susitikimas-fotosesija „Mama ir vaikas . Akimirka" – https://www.facebook.com/events/159549374685189/).

Kaip TAVO VAIKUI sakė Eglė Aukškalnienė, šeštadienio susitikimas susilaukė labai didelio susidomėjimo ir daugybės norinčiųjų dalyvauti: „To nesitikėjome, todėl dalyvius iš besiregistravusiųjų rinksime burtų keliu".

Pirmasis projekto "Mama ir vaikas" renginys yra nemokamas, ar ir kiti bus tokie, pašnekovė kol kas nežino. „Tai priklausys nuo to, kaip pavyks susitarti su lektoriais ar partneriais, tačiau stengsimės susitikimus daryti kaip įmanoma prieinamus visiems - galbūt tai bus simbolinė auka/ atsidėkojimas".

„Dirbdami savo studijoje siekiame, kad žmonės drąsiai rinktųsi užsiėmimus kartu su vaikais, kad atėję į tuos užsiėmimus nesijaudintų, kad jų vaikas netobulai kažką moka ar kalba garsiau nei kiti. Vaikai tiesiog būna labai, labai laimingi, kai tėvai ar mamos kartu būna su jais užsiėmimuose, kartu daro tam tikras praktikas (jogą, meditaciją). Laikas kartu jiems yra aukso vertės", - sako Eglė Aukškalnienė.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis