Neįtikėtina: iš labai arti nufilmavo, kaip mamos gimdoje juda kūdikis

Visai gali būti, kad ateityje įprastas ultragarso tyrimo procedūras pakeis naujos kartos medicinos įranga, kuri leis gydytojams dar aiškiau matyti, kaip motinos gimdoje vystosi būsimasis vaikelis.

Šiomis dienomis socialinio tinklo „Facebook“ platybėse vėl išplito vaizdo įrašas, kuriame nufilmuotas motinos gimdoje esantis vaisius ir aiškiai matomi jo judesiai. Tai nėra naujiena – lygiai prieš metus, 2017 metų pradžioje, šį vaizdo įrašą paviešino tyrimus atliekantys mokslininkai ir medikai. Kelių ligoninių Londone ir Toronte specialistai suvienijo jėgas tam, kad sukurtų dar pažangesnį aparatą, leidžiantį ištirti, kaip gimdoje vystosi būsimasis vaikelis.


Pasak mokslininkų, tik pusė visų būsimų vaikučių raidos sutrikimų yra nustatoma iki 20 nėštumo savaitės. Likusi dalis - daug vėliau arba net po mažylio gimimo. Jeigu pavyktų besivystančio motinos gimdoje vaikelio raidos defektus pastebėti kuo anksčiau, būtų galima jam padėti kuo anksčiau.


Tačiau tam būtina naujos kartos medicininė įranga, kuri labai aiškiai leistų apžiūrėti vaikučio išorę bei vidaus organus dar jam būnant mamos gimdoje kuo anksčiau. Tai nėra taip paprasta, ir šiandien ginekologijoje naudojami ultragarso aparatai ne visada tai leidžia. Kad įsivaizduotume, kaip tai sunku, medikai pateikia tokį pavyzdį: 20 nėštumo savaičių mažylio širdutė siekia vos 15 mm. Tad įsivaizduokite, kokio tikslumo medicinos prietaisų reikia, kad būtų įmanoma jau taip anksti įžvelgti galimas vaisiaus širdies ydas.


Šis vaizdo įrašas yra atliktas Londone ir yra liudijimas, kaip ateityje gali pasikeisti medicinos technologijos. Vaizdo įraše nufilmuotas 20 nėštumo savaičių mažylis gimdoje ir jo judesiai.



Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis