NEĮTIKĖTINA: mirusiai moteriai gimė sūnus (FOTO)

Neeilinis įvykis medicinos istorijoje nutiko JAV Omahos mieste. Moteriai buvo diagnozuota smegenų mirtis, tačiau kelis mėnesius jai buvo palaikoma gyvybė tam, kad jos gimdoje esantis mažylis bent šiek tiek paaugtų ir gimęs sugebėtų išgyventi.

Berniukas, kuriam buvo suteiktas Angelo vardas, šiuo metu auga savo senelių (iš mamos pusės) namuose. Jo tėtis pritarė sprendimui, kad mažylį augins seneliai. Modesto ir Berta Jimenez užaugins savo mirusios dukters sūnelį, kurio gimimą galima visai neperdėtai pavadinti stebuklu.

Po cezario pjūvio balandžio mėnesį gimęs berniukas svėrė vos 1,4 kg.

Berniuką artimieji pavadino Angelu.
AP/Scanpix

Jo mamai Karlai Perez buvo 22 metai. Šių metų vasario mėnesį nelaimė įvyko jos namuose Nebraskos vasltijoje. Moteris ėmė skųstis stipriu galvos svaigimu ir neteko sąmonės. Medikai konstatavo kraujo išsiliejimą į smegenis ir niekuo padėti jaunai moteriai negalėjo. Tuo metu Karla buvo 22 savaitę nėščia. Operuoti ir išimti kūdikį medikai negalėjo - vaikas dėl per mažo gestacinio amžiaus būtų neišgyvenęs.

1,4 kg gimusiu mažyliu rūpinasi jo močiutė, mamos mama.
AP/Scanpix

Buvo nuspręsta, kiek įmanoma ilgiau išlaikyti kūdikį gimdoje, prijungus prie Karlos gyvybę palaikančius aparatus. Tai pavyko padaryti beveik 2 mėnesius - 54 dienas! Iš viso per šį laiką Karla bei jos vaikučiu pilve rūpinosi beveik 100 žmonių: gydytojų, medicinos slaugytojų, slaugių ir kito medicinos personalo. Pablogėjus situacijai, šių metų balandžio 4 dieną buvo nuspręsta atlikti cezario pjūvio operaciją. Taip dienos šviesą išvydo mažylis, kuris niekada nepažins savo mamos.

Mažylio gimimas - tikras stebuklas, įsitikinusi močiutė Berta Jimenez.
AP/Scanpix

Ligoninės atstovų duomenimis, nuo 1982 metų visame pasaulyje buvo tik 33 žinomi tokie atvejai, kai konstatavus moters mirtį, dar kurį laiką pavyko išlaikyti kūdikį gimdoje.

Angelo močiutė ir Karlos mama nusprendė paaukoti mirusios dukters organus ir jie buvo persodinti trims transplantacijų laukiantiems žmonėms.

54 dienas vaikelis išbuvo mamos gimdoje po to, kai jai buvo diagnozuota smegenų mirtis.
AP/Scanpix

Ligoninės atstovas, gydytojas Davidas Minderman mažylį vadina tikru kovotoju. Pasak mediko, sunkiausią darbą - išgyventi komos ištiktos motinos gimdoje - berniukas jau atliko.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis