Netikėta žinia Hello Kitty gerbėjams

Šis personažas yra užkariavęs ne vienos mažos mergaitės širdį. Jis puošia sukneles, kuprines, plaukų gumytes ir dar daug, daug kitų daiktų. Jo gimtinė - Japonija. Skiriamasis ženklas - rausva spalva. Tai - Hello Kitty personažas.

Kiekvienais metais japonų „Sanrio" koncernui Hello Kitty atneša milijardus pelno. Sugalvotas Japonijoje, šis personažas išplito gerokai toliau už Azijos ribų. Yra populiarus ir Europoje, ir Amerikoje.

Hello Kitty - tai rausva katytė su kaspinėliu ant ausies, neturinti burnos ir apsirengusi rausvai. Šiais metais šis rausvasis vaikų herojus švenčia 40 -ies metų sukaktį.

Vida Press

Šią savaitę Hello Kitty gerbėjus nustebino publikacija „Los Angeles Times". Joje interviu davusi antropologė Christine Yano iš Havajų universiteto papasakojo apie netikėtą naujieną - pasirodo, Hello Kitty yra visai ne katytė, o... mergaitė!

Reuters/Scanpix

Mokslininkė parašė laišką „Sanrio" koncernui, norėdama patikslinti kai kuriuos faktus apie Hello Kitty, mat rengėsi 40 -ojo personažo jubiliejaus proga numatytai parodai Amerikos japonų nacionaliniame muziejuje Kalifornijoje spalio mėnesį. Atsakymas Christine pritrenkė - visi jos pateikti faktai yra teisingi, išskyrus vieną, Hello Kitty yra ne katė, o ... mergaitė.

Vida Press

„Hello Kitty nėra katė. Ji yra personažas, maža mergaitė, - rašoma koncerno oficialiame atsakyme antropologei. - Ji yra visų draugė, tačiau ji nėra katė. Ji niekada nebėgiojo keturiomis. Ji turi dvi kojas".

„Sanrio" atstovas patvirtino AFP agentūros atstovus, kad Hello Kitty personažo sukūrimui buvo naudojami katės bruožai. Tačiau tai ne katė.

Lietuvoje „Hello Kitty" personažas taip pat yra populiarus, daugiausiai tarp ikimokyklinio ir jaunesniojo mokyklinio amžiaus mergaičių. Tačiau jos populiarumas nėra labai didelis ir nė iš tolo neprilygsta šio personažo gerbimo manijai, kokia yra Japonijoje ar kitose Azijos šalyse.

;

Vida Press

Tailande galima įsigyti firminius Hello Kitty automobilio numerius.

Vida Press

Štai Taivane skraido lėktuvas, papuoštas Hello Kitty simbolika.

Reuters/Scanpix

Vaškinė Hello Kitty figūra stovi Madam Tiuso vaškinių figūrų muziejuje Honkonge.

AP/Scanpix

Neseniai pranešta, kad 4 cm Hello Kitty lėlytė išskrido į kosmosą ir taip reklamuoja Japonijos aukštųjų technologijų pramonę. Ji šiuo metu skraido palydovu „Hodoyoshi-3" ir pro iliuminatorių žvelgia į Žemę.

Vieno rytų maisto restorano interjeras.

Vida Press

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis