Operos ir baleto teatro vadovas Jonas Sakalauskas: „Kartais nuo vaikų pabėgu į darbą"

Operos ir baleto teatro vadovas Jonas Sakalauskas su žmona dainininke Agne Sabulyte augina penkiametę Vakarę ir birželį švęsiantį trejų metų gimtadienį Dobilą.

Jonas su dukra sutirpdė TV žiūrovų širdis laidoje „Du balsai – viena širdis", atlikę dainą „Naktelės žiedai".

Kas lengviau atrodo jums – eiti į darbą ar auginti vaikus?

Man – eiti į darbą (juokiasi) , kol vaikas paauga, iki kokių dvejų trejų metų. Tai, žinoma, priklauso nuo šeimos, kokie santykiai joje, koks vaikas ir daug kitų aplinkybių.

Yra tėvų – nesvarbu, mamų ar tėčių, kurie kažkaip intuityviai moka bendrauti su vaikais – lengvai ir paprastai. Tokie tėvai gali auginti daug vaikų, nes tai tėvai – tarsi nuo Dievo, kitiems reikia mokytis.

Kodėl jūs pabrėžėte, kad nuo vaiko gimimo iki trejų metų – sunkus etapas?

Tuo metu vaikas labai priklausomas nuo tėvų, reikia jį nepaliaujamai stebėti – tai jis pirštus bando į elektros lizdą sukišti, tai vis kur taikosi nupulti, tai į gatvę išlėkti... O nuo trejų metų, galiu pasakyti iš savo patirties, Vakarė pasidarė daug sąmoningesnė, kaip smagu, kaip bandai tartis ir , žiūrėk, pavyksta.

Jūs esate griežtas tėvas?

Kažkur skaičiau straipsnį, kad negriežti tėvai savo vaikus daro nelaimingus, nes jie nesuvokia ribų, o kai nesuvokia, yra nesaugūs.

Jeigu pagal tai spręsti, aš – tas tėvas, kuris savo vaikus daro nelaimingus (juokiasi). Man vaikai – yra viskas, jie - didieji mokytojai. Neslėpsiu, kartais nuo jų labai pavargstu ir būna dienų, kad į darbą bėgu lyg išsigelbėti, bet be jų savo gyvenimo neįsivaizduoju.

Kaip Vakarė atsidūrė laidoje, apie šeimą, vaikų auklėjimą, mamiškus tėčius ir tėviškas mamas, žaidimus, dainavimą ir kitus žinomo dainininko tėvystės atradimus skaitykite šiltą interviu naujausiame „Tavo vaiko" žurnale (nr. 5).

LRT laidos „Du balsai – viena širdis" akimirkos nufotografavo Iveta Baltrušaitytė.

TAVO VAIKAS

Kitos temos, kurias galite rasti žurnale:

Kadangi artėja krikštynų sezonas, Mamos diena – taip pat labai greitai, žurnalo konsultantų klausiame, o kaip švęsti šventę, kad ji būtų palanki vaikui.

„Šeimos renginiai yra naudingi vaikui, tik svarbu, koks jų turinys", tėvus perspėja psichologas Vytis Valantinas. Skaitykite str. „Kaip švęsti auginant vaikus".

TAVO VAIKAS

Krikštynų idėjų ieškokite str. „Krikštynos". Žurnalo konsultantė pasakoja: „Kai sunku sugalvoti šios šventės temą, visada klausiu tėvų, kaip šeima vadina savo vaikutį. Vienas tėtis savo dukrą švelniai šaukia „pelyte". Toks žodis gali tapti krikštynų tema."

TAVO VAIKAS

Mamos dieną siūlome švęsti lengvai. Receptą pyragaičio, kurį pagamino šia proga savo mamai mažasis Domas, padedamas tėčio Manto, rasite str. „Maža rankytė Mamai".

TAVO VAIKAS

Savo šeimos laimės receptais su žurnalo skaitytojais dalijasi keturių vaikų mama Smiltė.

„Patarčiau visoms poroms: nebijokite vienas prie kito liestis, eiti susikibę už rankų gatve, nors jums ir ne šešiolika." Ypač atviras pokalbis - str. „Nuolat įsimylėję".

TAVO VAIKAS

Str. „Beveik be taisyklių" laukia išsamus pokalbis apie kūdikių primaitinimą su vaikų gydytoju gastroenterologu doc. dr. Vaidotu Urbonu.

„Kodėl šiandien grįžtama prie rekomendacijų primaitinti pradėti anksčiau nei nuo pusės metų? Statistika rodo, kad daugėja alerginių ligų", - sako daktaras.

TAVO VAIKAS

Vaikų mados puslapius šįkart iliustruoja ne tik nuostabūs modeliukai, bet ir nepakartojamos Juozo Erlicko eilės. (Str. „Skanumynų skanumynai")

TAVO VAIKAS

SIURPRIZAS SKAITYTOJAMS!

TAVO VAIKAS

Naujausiame, gegužės mėnesio, TAVO VAIKO žurnale rasite kuponą, su kuriuo galėsite nemokamai apsilankyti moderniame ir smagiame vaikų žaidimų centre „Cosmos Place. Vaikų centras“. Išsikirpkite kuponą iš 3 psl. ir dūkite į valias. Labai tikimės, kad jūsų mažyliui patiks ši mūsų dovanėlė!

Smagaus laiko su žurnalu „Tavo vaikas"!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis