Pamatykite ir jūs: neišnešiotukės šypsena pakerėjo internetą

Besišypsantis į fotoaparatą kūdikis – sakysite, kas čia nuostabaus. Tačiau istorija, kurią slepia ši šypsena, iš tiesų yra ypatinga!

Nuotraukoje įamžinta anksčiau laiko gimusi penkių dienų Freya. Neišnešiotukė, gimusi anksčiau laiko ir svėrusi perpus mažiau, negu sveria naujagimis, žvelgia į kamerą lyg sakydama visiems: "Viskas bus gerai. Aš jau čia. Mama, tėti, tikėkite, kad viskas bus gerai".

Anksčiau laiko vaikučio susilaukę tėvai išgyvena daug jausmų - ir baimę, ir jaudulį, ir pyktį, kad taip nutiko būtent jiems. Kurį laiką neišnešioti naujagimiai gyvena intensyviosios terapijos skyriuose, inkubatoriuose, atskirti nuo tėvų. Tėvai baiminasi dėl jų gyvybės, dėl sveikatos, to, ar ateityje mažylio gyvenimas bus pilnavertis, o raida bus be kliūčių.

Lauren Vinje, Freyos mama, pasidalino savo istorija ir dukrytės nuotrauka socialiniuose tinkluose. Mažylės, kuri gimusi svėrė vos 1,7 kg, šypsena sužavėjo daugybę internautų.

Minesotoje (JAV) gyvenanti šeima Freyos susilaukė prieš dvejus metus lapkričio 25 dieną.

Nėštumas buvo sunkus, ir jau 28 nėštumo savaitę moteriai buvo diagnozuota preeklampsija - viena iš dažniausių ir pavojingiausių nėštumo komplikacijų.

Gydytojai nebegalėjo delsti ir atliko cezario pjūvio operaciją.

Mama prisimena, kad penktą mažylės gyvenimo dieną ji stovėjo prie Freyos inkubatoriaus ir sakė jai: "Gal nusiųskime tėveliui tavo nuotrauką?". Lyg kažką supratusi, mažylė būtent tą sekundę ir nusišypsojo žavia savo šypsena.

Lauren prisipažįsta, kad ši nuotrauka jai suteikė vilties, kad mažylė bus stipri kovotoja ir užaugs stipri, laiminga ir sveika. Vėliau, kai buvo sunkių akimirkų, mama paimdavo šią nuotrauką, ir ankstyva neišnešiotukės šypsena suteikdavo jai naujų jėgų.

Intensyviosios terapijos skyriuje neišnešiotukė Freya praleido mėnesį.

Šiandien mažylė auga sveika ir linksma. Ji jau turi mažąją sesutę ir netrukus švęs savo antrąjį gimtadienį.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis