Parodoje VAIKŲ ŠALIS – pažintis su skubančiais gyventi ankstukais

Pasaulyje vienas iš dešimt kūdikių gimsta anksčiau laiko, o neišnešiotumas yra pagrindinė naujagimių mirtingumo priežastis.


Parsisiųskite programėles telefonams štai čia: „iPhone“, Nėščia Holivudo aktorė - šokiruojančioje fotosesijoje
3 linksmi vaizdo įrašai apie tai, kaip vaikai užmiega keisčiausiose vietose

Prieš pora metų Lietuvoje sukurta Neišnešiotų naujagimių asociacija „Neišnešiotukas" šiandien vienija daugiau nei 800 šeimų, auginančių ankstukus. Asociacija yra ir tarptautinių organizacijų narė. Lapkričio 21 - 23 dienomis vyksiančioje parodoje „Vaikų šalis" asociacijos iniciatyva lankytojai galės išvysti pirmuosius ankstukų „namus" - inkubatorių, ir jų miniatiūrinius rūbelius, išgirsti ne vieną sėkmingai pasibaigusią istoriją.

Asociacijos „Neišnešiotukas" prezidentė Asta Speičytė - Radzevičienė sako, kad kiekvieno mūsų gyvenime yra buvę dienų ir periodų, kai belieka tik viltis ir tikėjimas. „Mūsų šeimoje tai buvo Margaritos gimimas. Margarita gimė gerokai anksčiau nei planuota. Gimusi ji buvo labai mažytė – nesvėrė nė kilogramo ir savo dydžiu tilpo į delną. Tai, kad ji išgyveno, buvo tikras stebuklas", - prisimena Asta.

Pasak Astos, tas gyvenimo etapas buvęs labai sunkus – neviltis, nežinia ir kasdienė dukrelės kova už gyvenimą. Tuo metu šeima išgyveno daug prieštaringų jausmų: rūpestį, pyktį, kaltę, siaubą, vienatvę, baimę ir, galų gale – viltį ir suvokimą, kad pasiduoti ir sustoti nevalia, kad privalu tikėti savo vaiko galimybėmis ir dovanoti jai beribę tėvų meilę ir džiaugsmą. Tada, kai gimė Margarita, Asta blaškėsi nežinodama ko stvertis, vėliau suprato, kaip jai ir kitiems tėvams, susilaukusiems ankstukų, reikalingas kitų palaikymas. Asta iniciavo asociacijos „Neišnešiotukas" įkūrimą. Supratusi, kad tokiems tėvams, kaip jie reikalingas simbolis, kuris diena iš dienos suteiktų emocinį palaikymą, prieš du metus ji ėmė piešti įvairias angeliukų formas, o šiandien rankose laiko puikų papuošalą - „Vilties fėją".

„Argi ne dėsninga, kad būtent Margarita davė vardą kūriniui, paklaususi: „Mama, ar šią fėją dovanosi neišnešiotukų mamoms?" Iš tiesų, juk tai fėjos pildo mūsų svajones ir norus, ir jų skrydžiui pakanka vienintelio dalyko – tikėjimo. Dabar žiūriu į Margaritą ir suprantu, kad šie vaikai ateina į pasaulį savo laiku, su savo misija. Kiekvienam iš mūsų kartais prireikia vilties ir tikėjimo – kai nori pasveikti, rasti problemos sprendimą ar kai reikia įkvėpimo - kiekvienam savas iššūkis. „Vilties fėja" skleidžia viltį pasaulyje, kuri sustiprintų žmogaus asmeninę galią", – savo išgyvenimais dalinasi A. Speičytė - Radzevičienė.

Išgirsti daugiau sėkmės istorijų, susipažinti su Asta Speičyte - Radzevičiene galėsite „Sumanios mamos erdvėje" parodoje „Vaikų šalis". „Sumanios mamos erdvė" – tai trijų dienų konferencija ir kūrybinė amatų erdvė, kurios tikslas - parodyti, kokia kūrybinga, sąmoninga ir sumani gali tapti moteris, besilaukdama ar augindama mažamečius vaikus. Ji gali kurti verslą, rankdarbius, mokytis ir aktyviai dalyvauti visuomeninėje veikloje.

Parodoje „Vaikų šalis" lankytojų lauks per 120 įmonių stendų su vaikiškos produkcijos naujienomis. Paroda vyks lapkričio 21-23 dienomis Lietuvos parodų ir kongresų centre "Litexpo". Šalia įsikurs mokytojams, švietimo specialistams, mokiniams ir jų tėvams skirta paroda „Mokykla".

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis