Pasiūlymai įsimintinam savaitgaliui su šeima

Kas pasakė, kad šeimoms su mažomis atžalomis nėra kur leisti laisvalaikio? Keli pasiūlymai jums ir jūsų mažiesiems, pradžiuginkite savo šeimą dėmesiu ir apsilankykite siūlomuose renginiuose, kurių dar daugiau rasite www.kur.lt renginių portale.


Parsisiųskite programėles telefonams štai čia: „iPhone“, „Android“. Draugaukime ir Facebooke!

Renginiai Vilniuje:

Penktadienį į savo šeimos gyvenimą įneškime truputį prancūziškų vėjų - kviečiame apsilankyti Prancūzų institute Lietuvoje (Didžioji g. 1, Vilnius), kuriame išgirstite smagią istoriją iš renginių ciklo "Valanda su pasaka". Šįkart bus sekama tradicinė bretonų (keltų tauta daugiausia gyvenanti šiaurės vakarų Prancūzijos regione) pasaka "Sirena ir vanagas". Režisierė Saulė Degutytė, sekdama šią istoriją, kurs spalvingą šešėlių, smėlio ir dažų pasaką, kurioje, kaip ir kitose pasakose, gėris nugalės blogį ir žemėje įsivyraus ramybė. Taigi susitikime rugsėjo 19 d. 17 val. Institute, kuriame įėjimas į šį renginį tekainuos tik nuoširdžią šypseną.

Šį šeštadienį Vilniuje, Vingio parke, laukia įspūdingas reginys tiek didiesiems, tiek mažiesiems žiūrovams. Fejerverkų festivalis "Vilniaus fejerija" žada nustebinti pirotechnikos efektais, kurie bus derinami su skambančia muzika. Festivalyje, stebinant žiūrovus, rungsis trys komandos iš Belgijos, Bulgarijos ir Čekijos. Jų pasirodymai bus sudaryti iš trijų dalių, o vakarą vainikuos Lietuvos profesionalų parodomasis fejerverkas. Taigi jau šį šeštadienį, 19 val. Vingio parke, pakelkime akis į dangų ir atverkime širdis muzikai. Beje, vaikams iki 10 metų įėjimas nemokamas, tad kviečiame pasinaudoti puikia proga padovanoti įsimenamą reginį savo mažiesiems.

Sekmadienio popietę, nuo 13 val., kviečiame praleisti New York klube, kurio erdvė bus pritaikyta sekmadieniniam tėvelių su vaikais laisvalaikiui. Šįkart pramogas organizuojantys Šypsomės.lt aktoriai pasirengė mums papasakoti "Žaislų istoriją". Tai spektaklis apie vaikų pamirštų žaislų bandymą iš naujo užsitarnauti jų meilę. Čia sutiksime Kūlverstuką ir Lėlytę Mortą, kurie leisis ieškoti savo pamestų aprangos detalių, papuošalų ir patirs daug kitų nuotykių. Kaip jau supratote, tai spektaklis su pamokančia istorija apie draugystę, po kurio vaikučiai šalia esančiose dirbtuvėlėse galės pataisyti savo senus žaislus ir taip darkart atrasti savo senus "draugus".

Ar esate kada girdėję angelų pasakas? Žmonės kalba, kad sekti pasakas yra svarbiausias ir pagrindinis jų darbas, o ypač tai daryti mėsgta arkangelai Mykolas ir Gabrielius. Ir kaip tik šį šeštadienį, 12 val. Valstybiniame jaunimo teatre, jie tą ir darys spektaklyje "Angelų pasakos". O pasakų būna įvairių: juokingų ir išradingų, piktų ir kupinų kiaulysčių. Pastarosios - buvusio angelo Liucipieriaus darbas - jį ir bandys Mykolas kartu su Gabrieliumi atvesti į doros kelią, o ar jiems pavyks, sužinosite tik apsilankę spektaklyje. Beje, šis spektaklis neturi amžiaus cenzo, jo siužetą perpras ir dideli ir maži, todėl drąsiai lydėkite mažuosius mėgautis šia šmaikščia istorija, kuri labai primena nutikimus kasdienybėje.

Renginiai Kaune:

Pirmąkart Lietuvoje organizuojama "Sveika mugė" žada pritraukti gausų lankytojų būrį. Žmonės vis labiau domisi sveiku gyvenimo būdu, natūraliomis priemonėmis tiek buityje, tiek vaikų prekėse, ką jau kalbėti apie sveiką maistą. Tai pirmasis tokio tipo renginys, kuris bus organizuojamas Kaune, prekybos centre Mega. Čia rasite natūralias kosmetikos priemones, kūno priežiūros prekes, vitaminus ir maisto papildus, drabužius iš natūralių pluoštų, žaislus vaikams ir panašiai - svarbiausia tai, kas natūralu, sveika ir ekologiška. Nemokamas renginys vyks šį šeštadienį, nuo 11 val. prekybos centro renginių ir parodų erdvėje, antrame aukšte.

Kaip vaikams papasakoti apie didingą Lietuvos istorijos įvykį Žalgirio mūšį, kad tai būtų įdomu ir nauja? Šį klausimą sau uždavė režisierė Agnė Sunklodaitė ir sukūrė spektaklį "Žiogas Zigmas Žalgirio mūšyje". Jame lėlių meistras Aloyzas Žiogas papasakos apie savo gentainį Žiogą Zigmą, kuris padėjo kunigaikščiui Vytautui laimėti Žalgirio mūšį. Spektaklyje, kuris bus rodomas šį sekmadienį, 12 val. Kauno valstybiniame lėlių teatre, apie tai, kas svarbu, amžina ir vertinga bus papasakota suprantamai ir įtaigiai, su nuotaikingomis dainelėmis ir žaismingais elementais - taip, kad pirmiausia būtų įdomu vaikui. Keliaukite kartu su savo mažaisiais po Lietuvos istorijos kelius ir klystkelius kitaip - per pasaką.

Aurelija Cechanavičienė

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis