Paskelbtos pirmosios iš urvo Tailande išgelbėtų vaikų nuotraukos

Tailando medikai patenkinti iš urvo ištrauktų berniukų sveikata.

Iš urvo Tailande išgelbėti berniukai ir jų treneris, anot medikų, gerai atlaikė ilgą laiką po žeme.

Spaudos konferencijoje Čiangrajaus ligoninėje gydytojas Thongchai'us Lertvilairattanapongas trečiadienį pabrėžė „labai gerą jų psichinę būklę“. „Taip galbūt yra todėl, kad jie visą laiką praleido kartu kaip komanda, kai vienas padeda kitam“, - sakė medikas.

„Visų jų fizinė būklė yra gera, jie nekarščiuoja, jiems nenustatyta sunkių infekcijų. Tik trims diagnozuotas nesunkus plaučių uždegimas“, - kalbėjo medikas. Visa grupė - dvylika 11-16 metų amžiaus vaikų ir jų 25-erių treneris - ligoninėje dar liks iki savaitės. Todėl jaunieji futbolininkai negalės vykti į sekmadienį Maskvoje vyksiantį pasaulio futbolo čempionato finalą - čia juos pakvietė FIFA prezidentas Giannis Infantinas. Tačiau gydytojai patikino, kad berniukai transliaciją galės stebėti per televiziją.

ELTA

Vienas žaidėjų, kurie sekmadienį Lužnikų stadione kovos dėl pasaulio taurės, jau perdavė linkėjimus iš Rusijos į Tailandą: prancūzų futbolo žvaigždė Paulas Pogba tviteryje rašė, kad Prancūzijos pergalę rezultatu 1:0 pusfinalyje su Belgija skiria išgelbėtiems berniukams: „Ši pergalė skiriama dienos didvyriams, gerai padaryta, jūs tokie stiprūs“.

ELTA

Vaikų futbolo komandą per iškylą į urvą birželio 23-iąją užklupo vanduo. Ji buvo rasta tik po devynių dienų. Komandos gelbėjimo operacija tapo kova su oru ir laiku. Pietryčių Azijoje šiuo metu yra musoninių liūčių sezonas, per kurį pliaupia smarkus lietus.

ELTA

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis