Paskutinės pavasario savaitės renginiai šeimai

Nepastebėtai atėjo ir paskutinė pavasario savaitė. Kol teatrų sezonas dar nesibaigė, kviečiame su visa šeima apsilankyti naujuose ar geriausiuose, bet dar nematytuose spektakliuose Vilniaus, Kauno bei Klaipėdos teatrų erdvėse.

Gegužės 28 d., ketvirtadienio popietę kviečiame su savo mažaisiais apsilankyti Klaipėdos Kultūros fabrike. Čia bus rodomas spektaklis „Anė iš Žaliastogių". Spektaklis pastatytas režisieriaus A. Gulskio, rašytojos L. M. Montgomeri pimosios parašytos knygos „Anė iš Žaliastogių" motyvais. Spektaklio siužetas persmelktas gerumu, švelnumu, romantika, vaiko vaizduotės jėga, draugyste. Pagrindinė spektaklio herojė Anė išgyvena pirmąją meilę, ieško savo vietos pasaulyje, aukojasi dėl artimiausių žmonių. Kaip sako sepktaklio kūrėjai - tai spektaklis šiandien „nemadingomis" temomis, tačiau toks jaukus, intriguojantis ir šiltas.

Vilniaus Šokio teatre ketvirtadienio vakarą bus šokamas šokio spektaklis „Spalvos". Šis šokis - tai pasakojimas apie lietaus lašelį, apie saulę, apie žmogų-ugnį ir varlę, kelias istorijas apie tai, kas kasdieniška ir ne visai. Visa tai sujungia šokis, muzika ir spalvos. Spektaklis toks ypatingas todėl, jog jame vaidina patys mažiausi Nacionalinės M. K. Čiurlionio menų mokyklos mažiausieji - 1-4 klasių „čiurlioniukai". Spektaklio autorė, choreografė, scenografė ir kostiumų dailininkė - nepakartojama Nacionalinės M. K. Čiurlionio menų mokyklos šokio mokytoja Giedrė Zaščižinskaitė. Spektaklis nėra ilgas, trunka vos pusvalandį, tačiau bene įdomiausia jo dalis - „pratęsimas". Tai galimybė po pasirodymo užlipti į sceną, pamatyti viską iš arti, paliesti. Suteikite galimybę savo mažiesiems tyrinėtojams pasivaikščioti po tikrą teatro sceną.

Pirmą kartą Lietuvoje, Menų spaustuvėje Vilniuje, bus pristatytas lėlių spektaklis, kuris kuriamas naudojant gyvą filmavimo techniką. Kino spektaklis „Mergaitė su degtukais" gegužės 30 d., šeštadienį, pakeis jūsų požiūrį į spektaklius. Šį naują interaktyvų lėlių ir gyvo kino spektaklį vaikams kuria Irmantas Prezas, Šarūnas Datenis ir Karolis Algimantas Butvidas. Neatsitiktinai buvo pasirinkta H. K. Anderseno pasaka „Mergaitė su degtukais". Šioje pasakoje kalbama aktualiomis, tačiau nelengvomis temomis. Naudojant spektaklio menines priemones jaunajai auditorijai bus kalbama apie nepriteklių šeimoje, žmonių abejingumą kito nelaimei ir sumaterialėjusios visuomenės problemas.

Sekmadienį, gegužės 31 d., Vilniaus aktyvaus laisvalaikio centre „Kablys" šurmulį kels miuziklas visai šeimai „Išeik į kiemą". Jaunimo miuziklo teatras pristato edukacinį miuziklą šeimai, sukurtą V. V. Landsbergio pasakos „Kaip pelytė Zita pasaulį išgelbėjo" motyvais. Miuzikle kalbama apie tokias kasdienias, pasaulinio lygio problemas, kaip užterštumas. Miuziklo kūrėjai stengiasi atkreipti ne tik vyresnės auditorijos, bet ir pačių mažiausių žiūrovų dėmesį į tai, kas vyksta jų aplinkoje ir ką jie daro, ar ko nepadaro, kad tai pasikeistų į gerąją pusę. Būtinai ateikite stebėti šio renginio kartu su visa šeima. Juk drauge bėdos sprendžiamos greičiau ir žymiai lengviau!

Smagi sekmadienio popietė jūsų laukia, jei užsuksite į Vingio parką Vilniuje, kur vyks SOS vaikų kaimų šeimos ir sporto šventė. Visus žiūrovus ir dalyvius organizatoriai pasitinka su žinute - leisk laiką su šeima, sportuok ir padėk likimo nuskriaustiems vaikams! Šiais metais SOS vaikų kaimai švenčia 20 metų jubiliejų. Tad šia proga kviečia visas šeimas į šeimos ir sporto šventę. Saugusiųjų lauks įvairios sporto treniruotės, o mažieji galės sudalyvauti pirmajame Lietuvoje 400 metrų vaikų bėgime.

Nepraleiskite paskutinių smagių gegužės dienų veltui - apsilankykite kartu su visa šeima pasirinktame renginyje, o rinktis visada galite portale Kur.lt. Renginiai nuo mažiausių susibūrimų ir jaukių spektakliukų muzikos mokyklose iki milžiniškų pasaulinio lygio koncertų bei cirko artistų pasirodymų - visa tai galite rasti tik Kur.lt!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis