Per žiemos atostogas – nuotaikingų filmų virtinė vaikams

Pavargusius nuo žiemos linksmybių vaikus „Skalvijos" kino centras kviečia atsipūsti kino salėje. Gruodžio 29 d. - sausio 8 d. darbo dienų popiete čia bus parodyta mylimiausių vaikiškų filmų programa „Karlsono atostogos".

„Kuo užimti vaikus per atostogas? Toks klausimas greičiausiai iškyla visiems mokyklinio amžiaus vaikus auginantiems tėvams, kurie ryte iškeliauja į darbą. Todėl šiemet sugalvojome vaikus užimti jų mylimiausiais filmais, kuriuos labai smagu bus žiūrėti su kiemo ir klasės draugais, galbūt su seneliais, galbūt su kitais šeimos nariais. Programa labai įvairi: nuo animacinių filmų iki nuotykių istorijų ir intriguojančių detektyvų", - sako „Skalvijos" kino centro edukacinių programų koordinatorė Goda Sosnovskienė.

Atostogaujančių vaikų laukia šešetas nuotaikingų filmų. Gruodžio 29 d. programą atvers animacinis filmas „Išvirkščias pasaulis", kuris padės geriau pažinti savo jausmus. Pagrindinė filmo veikėja Rilė su šeima atsikrausto į kitą miestą ir patiria daug išbandymų. Jos galvoje įsikūrusios emocijos Laimė, Nelaimė, Baimė, Pyktis ir Bjaurastis, kurias įkūnija mieli spalvingi nuotaikų žmogučiai, padeda jai spręsti problemas mokykloje ir namie. „The Guardian" kritikai šį filmą pavadino aukšto intelekto pramoga visai šeimai.

Dar vienas animacinis filmas, tik šįkart lietuviškas, atostogaujančių vaikų lauks sausio 5 d. Tai animatorių Valento Aškinio ir Reinio Kalnaellio sukurta animacinė pasaka „Aukso žirgas", paremta senosiomis baltų pasakomis, ypatingai ir lietuvių, ir latvių tautosakoje populiariu saulėgrįžos padavimu.

Organizatorių nuotr.

Daugelį metų kurtą filmą piešė daugiau nei 300 animatorių iš skirtingų pasaulio šalių. Tai jų vaizduotė ir talentas sukūrė nepaprasto grožio princesę Saulę ir narsų karžygį Aušvydą. Įdomu, kad princesei kurti buvo naudojami Barboros Radvilaitės ir kitų garsių šalies moterų portretai.

Filmų „Keliaujantys paukščiai" (gruodžio 30 d. ) ir „Nono, berniukas Zigzagiukas" (sausio 6 d.) herojai turi daug bendro, mat moko drąsos ir šeimos vertybių. Pirmosios istorijos herojės - paauglės Kati ir Margo - pabėga iš namų, norėdamos surasti paukščių rojų savo globojamam ančiukui, kad jis galėtų augti natūralioje aplinkoje. Kelionės metu jos patiria ne vieną išbandymą, išmoksta pasirūpinti viena kita.

Organizatorių nuotr.

O štai 13-etis Nono iš filmo „Nono, berniukas Zigzagiukas" tampa kone tikru detektyvu, aiškindamasis, kas buvo jo mama.

Organizatorių nuotr.

Nono idealas - tėtis, vienas geriausių policijos komisarų mieste. Iš jo Nono išmoko pačių įvairiausių triukų: kaip elgtis su antrankiais, kaip perskaityti nematomu rašalu parašytą žinutę ir išpainioti sudėtingiausiias detektyvines mįslęs. Tai optimistiškas, išradingas ir labai netikėtas filmas.

Programą užvers kone viso pasaulio vaikų simpatijas pelnę nuotykių filmai „Krokodilai" (sausio 7 d.) ir „Krokodilai 2" (sausio 8 d.). Aštuoni bičiuliai leidžia laiką kartu, aiškindamiesi vietinio miestelio nusikaltimus ir pasinerdami į nesibaigiančius nuotykius.

Organizatorių nuotr.

Tuo metu sausio savaitgaliais šeimoms su vaikais rengiama filmų, susitikimų, paskaitų ir dirbtuvėlių programa „Prancūziškas kinas vaikams". Ji padės geriau pažinti Prancūzijos kultūrą, jos geografiją, literatūrą ir istoriją.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis