Piešimas lavina ne tik vaiko kūrybiškumą

Anot meno terapeutų, piešimas yra svarbus procesas bet kuriame vaikų amžiuje ir tėvai gali paskatinti mažuosius menininkus imtis popieriaus bei spalvų. Juo labiau kad dabar puiki proga dalyvauti ir smagiame konkurse – „Mano herojus 2017“.

Piešimas yra pirmoji meninė veikla, kurios vaikas imasi sąmoningai ir savarankiškai, teigia meno terapeutė Martine Ostrow: "Vieną dieną jis braukia pirštu per aprasojusį langą ir atranda, kad iš niekur atsiranda paveikslas. Dauguma tuo iškart susidomi ir entuziastingai puola prie spalvų ir teptukų.

Meno esmė - išmokti teisingai matyti. Iš principo tai gali kiekvienas. O šiaip piešimas ir tapymas nereikalauja ypatingų mechaninių gebėjimų. Rašymas ir skaitymas yra kur kas sudėtingesnė veikla".

Kaip jau rašyta Tavovaikas.lt, kas pavaizduota piešinyje ir kaip nupiešta, daug ką pasako apie tai, kaip vaikas mato save ir pasaulį, kuo jis tuo metu užsiima. Iš vaikų piešinių galima padaryti gana tikslias išvadas apie jų motorikos raidą ir žinių lygį, sako M. Ostrow ir pataria tėvams ant piešinių užrašyti datas ir juos saugoti: "Kai į juos pažiūrėsite po keleto mėnesių, suprasite, kiek daug vaikas išmoko".

Piešimas lavina ne tik vaiko loginį, erdvinį mąstymą, kuris svarbus vaiko vystymuisi, tačiau ir gebėjimą pastebėti detales, skirtumus, aptikti aplinkoje daug daugiau dalykų negu atrodo iš pirmo žvilgsnio.

Jei vaikas nuo pat mažų dienų piešia, jis lavina savo vizualinę atmintį, vadinasi tampa pastabesnis, atidesnis, geriau koncentruoja dėmesį. Piešinys yra ir akivaizdus darbo rezultatas, kuriuo vaikai neretai didžiuojasi, todėl labai svarbu, kad jų darbas būtų pastebėtas ir įvertintas.

Tėvai gali nesunkiai prie to prisidėti kartu su savo atžala išrinkdami gražiausius, įdomiausius piešinius. O mes kviečiame dalintis vaikų piešiniais smagiame, jau penktus metus VIVACOLOR organizuojamame konkurse „Mano herojus 2017“.

Šįkart gali dalyvauti ne tik darželių auklėtiniai, bet ir pradinių klasių moksleiviai. Nugalėtojai ir jų ugdymo įstaigos bus apdovanoti.

Kad vaikai galėtų dalyvauti konkurse ir laimėti prizus, jiems reikia nupiešti savo mėgstamiausią herojų – tai gali būti animacinio filmuko, komikso ar pasakos personažas. Pavyzdžiui, Šrekas, žaibas Makvynas, Kakė Makė, Batuotas Katinas ir kt. Tačiau būtina sąlyga – piešinyje gali būti pavaizduotas tik vienas herojus.

UAB „Tikkurila“ rinkodaros vadovė Rūta Labeikienė teigė, kad "dovanodami dažų (234l) siekiame padėti darželiams ir mokykloms atsinaujinti, kurti gražią bei saugią aplinką, o ragindami siųsti piešinius - skatinti vaikų kūrybiškumą".

Konkurso prizai priklausys nuo to, kokią vietą piešinio autorius ir jo atstovaujama ugdymo įstaiga užims.

Pirmosios vietos nugalėtojo ugdymo įstaigai bus įteikti 180 l aplinkai draugiškų VIVACOLOR „Interior“ serijos dažų (vienos pasirinktos spalvos), konkursą laimėjusio piešinio herojaus atvaizdavimas ant ugdymo įstaigos sienos (įgyvendins dailininkas) ir diplomas. Klasės ar grupės auklėtiniams – VIVACOLOR sportiniai krepšeliai, piešinio autoriui – diplomas bei piešimo priemonių rinkinys.

Užėmusiųjų antrąją ir trečiąją vietas piešinių autorių ugdymo įstaigoms bus padovanoti 27 l aplinkai draugiškų VIVACOLOR „Interior“ serijos dažų (vienos pasirinktos spalvos) ir diplomas.

Klasės ar grupės auklėtiniams – VIVACOLOR sportiniai krepšeliai, piešinio autoriui – diplomas bei piešimo priemonių rinkinys.

Dalyvių piešinius gali registruoti pilnamečiai asmenys iki 2017 m. lapkričio 3 d. paspaudę šią registracijos nuorodą, įkėlę konkursinį piešinį ir įvedę kontaktinius duomenis.

Registruojant konkursinį piešinį reikia pilnai užpildyti visus registracijos formos laukelius, nurodant dalyvio vardą, pavardę, amžių, ugdymo įstaigos ir klasės ar grupės pavadinimus, miestą, nupiešto personažo pavadinimą, registruojančio asmens kontaktinį telefoną ir el. paštą.

DELFI skaitytojai balsuodami išrinks 10 labiausiai patikusių piešinių, o komisija iš jų atrinks tris prizininkus. Nugalėtojai bus paskelbti DELFI portale. Kviečiame dalyvauti visus norinčius prisidėti prie jaukesnės ir tvarkingesnės aplinkos kūrimo ir paskatinti vaikus kūrybiškai žvelgti į veikėjus, kurie jiems daro didžiausią įtaką.

Užsakymo nr.: PT_76011459

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis