Pirmasis vaikų literatūros festivalis kvies vaikus pamėgti knygą

Gruodžio 9 –10 dienomis Vilniaus mokytojų namuose įvyks pirmas šalyje vaikų ir jaunimo literatūrai skirtas festivalis „Vaikų Kalėdų sala", kurio simboliu tapo žaismingas krabas, ant nugaros nešantis knygą.

Festivalyje rengiama vaikų knygai skirta konferencija, vaikų knygų mugė, o svarbiausia – dvi dienas truksianti literatūros įkvėptų renginių fiesta vaikams ir jaunimui.

„Tai pirmas toks festivalis Lietuvoje, todėl pasistengėme, kad jis išties taptų įsimintinas. Festivalio renginių programoje – kitokie susitikimai su knygų autoriais, įvairios kūrybinės, fantaziją išlaisvinančios dirbtuvės, spektaklis ir net... literatūros personažų vakarėlis," – sako festivalio organizatoriai.

Festivalyje bus pristatytos trys naujausios lietuvių autorių knygos – Jurgos Vilės ir Linos Itagaki komiksų pasakojimas apie tremtį „Sibiro haiku", Daivos Čepauskaitės jauniesiems skaitytojams skirta poezijos knyga „Baisiai gražūs eilėraščiai" ir žinomo rašytojo Justino Žilinsko knyga apie kauką Gugį „Kaukas Gugis ir kerų karas".

Gendručio Morkūno kūrybos skaitymai.
Organizatorių archyvas

Vaikai taip pat susitiks su 2017 „Metų knygos" rinkimuose dalyvaujančiais autoriais – Rebeka Una („Aš esu Tomas, seklys"), Virgiu Šidlausku („Ulfas ir stebuklinga barzda") ir Aušra Kiudulaite bei Evelina Daciūte („Laimė yra lapė"). Svarbiausia, kad ne tik susitiks, bet galės su autoriais nuveikti kažką įdomaus.

„Ypač džiaugiamės, kad festivalyje bus pirmą kartą pristatyta iš anglų kalbos versta visame pasaulyje populiari knyga „Vakaro istorijos mergaitėms maištininkėms", pasakojanti įkvepiančias garsių pasaulio moterų istorijas. Pristatymas skirtas tėvams, pedagogams, psichologams, visiems, kurie domisi mergaičių raida šiuolaikiniame pasaulyje, lyčių lygybės klausimais. Pristatyme dalyvaus edukologijos mokslų daktarė Austėja Landsbergienė, Lygių galimybių plėtros centro vadovė Margarita Jankauskaitė, kiti profesionalai", – teigia organizatoriai.

Vaikams skaito Daiva Rudytė.
Organizatorių archyvas

Tačiau svarbiausi šventės dalyviai, žinoma, yra vaikai. Festivalyje sau tinkamų veiklų ras beveik visų amžiaus grupių dalyviai. Mažiausius kviečiame į smagų pasibuvimą su „Raudonos nosys. Gydytojai klounai" komandos nare Joana Čiužauskaite ar pasibuvimą su Kalėdų Senelio padėjėjais Benu ir Vilija, parašiusiais pasaką „Riešutortas".

Kiek ūgtelėjusių vaikų lauks populiarėjantys „Vaikų žemės" kūrybiniai skaitymai, knygų mankšta su linksmuoju pilateso treneriu Justu Ščiuku, įvairios kūrybinės dirbtuvės. Tarp renginių paaugliams – pirmą kartą rengiamas užsiėmimas „Žaidžiame knygų mugę", kurio dalyviai kurs knygų viešinimo strategijas ir galės įgyvendinti jas praktikoje – reklamuodami ir prekiaudami festivalio metu vyksiančioje knygų mugėje.

Visi festivalio renginiai nemokami, į kai kuriuos reikia registracijos.
Organizatorių archyvas

Festivalio linksmybių vinimi taps literatūros personažų vakarėlis, kuriame didžėjaus net trys garsūs vaikų knygų rašytojai, o šokėjų būryje jų bus dar daugiau. Į vakarėlį kviečiami visi, pasipuošę literatūros personažų akcentais – medaus statine, ilgomis dryžuotomis kojinėmis, lapės ausimis... Rinksime smagiausių kostiumų savininkus, kuriuos apdovanosime lietuvių autoriaus knygomis.

Išsamią festivalio programą rasite apsilankę facebook paskyroje www.facebook.com/vaikukaledusala. Į kai kuriuos renginius reikalinga registracija.

Pirmas Lietuvoje vaikų literatūros ir magiškų istorijų festivalis vyks gruodžio 9 ir 10 dienomis Vilniaus mokytojų namuose.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis