Po gimdymo gauta sąskaita nemaloniai nustebino: ir už tai reikia mokėti?!

Įdomus atvejis, kurį paviešino „Reddit“ vartotojas: ligoninė įtraukė į kaštus ir paprašė susimokėti už tai, kas turėtų būti nemokama – naujagimio palaikymą ant tėvų rankų iš karto po jo gimimo.

Tai, kad pirmasis oda prie odos kontaktas naujagimiui yra be galo svarbus, rašėme ne kartą. Gimusį kūdikį iš karto, jei nėra vaiko ar mamos sveikatos problemų, padeda mamai ant krūtinės. Tai turi teigiamos įtakos vaiko odos mikrobiomai, tarpusavio ryšio mezgimui, gerai žindymo pradžiai.

Tyrimais nustatyta, kad kai ką tik gimęs vaikas guli mamai ant krūtinės, jos krūtinės temperatūra dviem laipsniais pakyla tam, kad jį sušildytų. Įrodyta, kad jokie pašildyti vystyklai nesušildo jo taip gerai. Be to, mažylis jaučia mamos širdies dūžius, kuriuos girdėjo būdamas įsčiose, ir tai jį ramina. Apie ką tik gimusio vaikučio pirmojo kontakto svarbą atlikta daug tyrimų. Pirmasis kontaktas turi trukti tol, kol vaikas pirmą kartą pažįs, tai gali užtrukti iki 2 val. Gimdymas pasibaigia pirmuoju pažindymu. Tai gimimo ciklo pabaiga.

Po cezario pjūvio operacijos, jeigu nėra galimybių mamai duoti palaikyti naujagimio, jį palaiko tėtis.

Vienas interneto platformos „Reddit" vartotojas šiomis dienomis sukėlė tikrą šaršalą, įdėjęs viešai peržiūrai ligoninės atsiųstą sąskaitą už gimdymą.

Moteriai buvo atliktas cezario pjūvis ir bendra sąskaita yra daugiau kaip 13000 JAV dolerių. Atrodytų, nieko čia keisto, tačiau visus nustebino viena sąskaitos eilutė. "Oda prie odos" kontakto užtikrinimas po cezario pjūvio kainavo... 39,35 JAV dolerius. Kitaip sakant, už tai, kad tėtis paėmė ant rankų po gimimo savo vaiką ir jį priglaudė prie širdies, kainavo jam keliasdešimt dolerių.

I had to pay $39.35 to hold my baby after he was born.

Tėtis rašo, kad jie liko patenkinti gimdymu ligoninėje, pretenzijų neturi, tačiau šis užmokestis už vaiko palaikymą po gimimo jį ypač nustebino. "Susimokėjau, kad palaikyčiau savo vaiką“, – komišką situaciją apibūdino tėtis.

Ką jūs manote apie tai? Ar ligoninėse Lietuvoje yra suteikiama galimybė iš karto po gimdymo uždėti naujagimį mamai ar tėčiui ant krūtinės? Laukiame jūsų nuomonių!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis