Priežastis, kodėl iš šios motinos atėmė vaikus, šokiruoja

Mažame kaimelyje gyvenanti Evelin neteko abiejų vaikų po to, kai socialinių tarnybų atstovai, išmatavę jos intelekto koeficientą, nusprendė, kad jis per mažas būti mama ir auginti vaikus.

Evelin Miuller (34) iš Statzendorf kaimelio Austrijoje kas rytą prabunda su klausimu – kada? Kada ji vėl galės pati auginti savo vaikus – 6 mėnesių Victorią ir 2 metų Ryaną.

Kalbėdama su Austrijos žiniasklaidos atstovais, ji užsidengia veidą rankomis ir verkia. Istorija iš tiesų neįprasta, tai pirmasis panašus atvejis šalyje.

Pagrindinė priežastis, kodėl Evelin vaikai neauga su mama – per mažas jos intelekto koeficientas. Šią priežastį oficialiai įvardinusi socialinė tarnyba, kuri inicijavo Victorios ir Ryano paėmimą iš gimtųjų namų. Evelin intelekto koeficientas (IQ) yra 64 (vidutiniškai jis būna 85- 115).

Įdomu tai, kad Evelin turi išsilavinimą, yra išlaikiusi automobilio vairavimo teises. Tačiau auginti savo vaikų ji negali!

Kaip sako pati Evelin, istorija prasidėjo 2014 metais, kai gimė Ryanas. Berniukas buvo silpnos sveikatos nuo gimimo, todėl jis daug sirgo ir dažnai patekdavo į ligoninę. Austrijoje yra įprasta praktika, kad apie tas šeimas, kurių vaikai gana dažnai patenka į ligonines, yra pranešama socialinėms tarnyboms. Tai rutininė procedūra, kuri nieko nestebina.

Daug keisčiau, kad socialinė darbuotoja, kuriai buvo pavesta išsiaiškinti Evelin atvejį, nusprendė, kad motinai reikia atlikti intelekto koeficiento nustatymo testą. Jo metu dviejų vaikų mama sako, kad be galo jaudinosi ir dėl to suprato ne visus klausimus bei užduotis. Rezultatas – 64.

Būtent po to buvo nuspręsta, kad 34 metų Evelin negali auginti savo sūnaus, ir jis buvo patalpintas į vaikų priežiūros įstaigą. Kai 2015 metų pabaigoje gimė dukrytė, ji paimta buvo iš karto dar ligoninėje.

Šiandien Evelin pasiryžusi kovoti dėl savo teisės auginti vaikus. Kai ši istorija buvo paviešinta žiniasklaidoje, jauna mama sulaukė daug palaikymo. Vaikų teises ginanti organizacija „Fly" pasiryžo atstovauti Evelin interesus ir suteikė teisininko pagalbą.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis