REKORDAS: pagimdė 62 metų rusė (FOTO)

Šiomis dienomis 62 metų maskvietė Galina Šubenina priima sveikinimus – ji tapo mama ir pagimdė dukterį Kleopatrą.



Parsisiųskite programėles telefonams štai čia: „iPhone“, „Android“. Draugaukime ir Facebooke!

Pagerino rekordą ir pagimdė 62 metų

Tokiame brandžiame amžiuje pastoti ir gimdyti moteris ryžosi po to, kai prieš 10 metų tragiškai mirė jos sūnus. Šiandien jam būtų 39 metai. Visus tuos 10 metų po sūnaus netekties moteris svajojo apie tai, kad norėtų dar kartą tapti mama. Pensininkės svajonė išsipildė.

62 metų gimdyvė - naujas Rusijos rekordas. Sveika ir išnešiota naujagimė gimė po cezario pjūvio operacijos.

TAIP PAT SKAITYKITE:

15 vaikų mama: su kiekvienu vaiku laimės daugėja

Interviu su Agne Jagelavičiūte apie motinystę, bemieges naktis ir nėščiųjų seksualumą

Galina Šubenina pagerino Rusijos vyriausios gimdyvės rekordą, kuris buvo pasiektas dar 1996 metais. Tuomet pagimdė 57 -erių metų rusė. Tačiau pastarasis nėštumas buvo kitoks: moteris pastojo natūraliai, tai buvo trečiasis jos pagimdytas vaikas.

Galina tapo vyriausia gimdyve Rusijoje, susilaukusi naujagimės 62 metų.
Galina tapo vyriausia gimdyve Rusijoje, susilaukusi naujagimės 62 metų.
RIA/Scanpix

Nėštumas buvo lengvas

Galina Šubenina ryžosi pagalbinio apvaisinimo procedūrai, po kurios pastojo. Medikai moteriai nuodugniai išaiškino visas galimas grėsmes, kurios kyla dėl tokio vėlyvo nėštumo. Tačiau maskvietei tai buvo nė motais – ji pasiryžo gimdyti ir dar kartą patirti motinystės džiaugsmą.

Moteris nėštumo metu elgėsi taip, kaip jai rekomendavo gydytojai - kruopščiai reguliavo savo mitybą, valgė sveikai, taip pat nuolat mankštinosi.

Kaip pasakojo ligoninės, kurioje gimdė Galina, gydytojai, visas moters nėštumas buvo pakankamai lengvas, nebuvo jokių komplikacijų. Kaip sako medikai, moteris yra garbaus amžiaus, tačiau visiškai sveika, o jos pozityvumo, energijos ir optimizmo gali pavydėti ir jaunos moterys.

Naujagimė gimė 2830 gramų ir buvo 49 cm ūgio.

Patys Kleopatros tėvai sako, kad susilaukti vaiko brandžiame amžiuje yra visai kas kita, negu jauniems. Emocijos ir išgyvenimai labai stiprūs. Dukterį Kleopatros vardu jie pavadinimo neatsitiktinai – Kleopatra buvo ir Galinos vyro močiutė, kuri gyveno 96 metus.

Pasaulio rekordas priklauso indei

Tačiau Galinos rekordas toli gražu neprilygsta pasaulio rekordui. 2008 metais viena Indijos gyventoja pagimdė jau sulaukusi 70 metų, ir tai buvo jos pirmasis nėštumas bei gimdymas.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis