Robertas Kalinkinas: vaiko laukėme 4 metus

Naujausią, lapkričio mėnesio, žurnalo „Tavo vaikas" numerį, kuris ir vėl solidus – net 132 p., pristato vyr. redaktorė Gitana Šeštokienė.

Atvirai apie šeimą ir apie tai, koks sunkus kelias buvo nueitas, kol šiame pasaulyje atsirado sūnus, žurnalui „Tavo vaikas" pasakoja dizaineris Robertas Kalinkinas.

„Iš pradžių su žmona nedarėme iš to tragedijos, na, nepavyksta, gal dar ateityje, kada nors. Bet kai praėjo beveik ketveri metai, kurie nedavė vaisių, susirūpinome. Žinote, esu girdėjęs tokių istorijų, kad vos žmonės prisiliečia vienas prie kito ir jau trynukai. O kaip norėjau, kad ir mums taip nutiktų!"

Atsakymas, kas buvo ta priežastis, dizainerio nuomone, kodėl jauna dviejų vienas kitą mylinčių žmonių šeima niekaip nesulaukė vaiko, – žurnalo redaktorės Rūtos Rukaitės str. „Robertas Kalinkinas: „Vaiko laukėme 4 metus".

Norime, kad mūsų vaikų vaikystė būtų graži, kad jie gražiai ją prisimintų. Ir mes tikrai stengiamės. Ar tikrai reikia kažkaip ypatingai, dirbtinai, stengtis padaryti savo vaikų vaikystę kuo nuostabesnę, pilną nepakartojamų įspūdžių? Ar gali tėvai kurti vaikams atsiminimus, žurnalo redaktorė Eglė Racevičiūtė aiškinasi su psichologe psichoterapeute Aušra Kuriene (str. „Gražūs prisiminimai").

Žurnalas "Tavo vaikas"

Kodėl su vaiku taip svarbu daug kalbėti ir apie jį gerai galvoti? Kas labiausiai augina naujagimio smegenis? Naujausius šios srities tyrimų duomenis rasite str. „Šiltas apsikabinimas".

Žurnalas "Tavo vaikas"

Puoštis nori visi – ir mamos, ir tėčiai, ir jų mergaitės bei berniukai. Neseniai vienas šešiametis pareiškė, kad jo didžiausia svajonė visada turėti mamą ir... didžiulę drabužių spintą! Didžiulės nereikia, pakaks truputėlio fantazijos, yra įsitikinusi žinoma dizainerė stilistė Vika Jakienė, dviejų berniukų mama. Vertingų jos patarimų rasite str. „Mažmožiai".

Žurnalas "Tavo vaikas"

Akcija „Padėkime užaugti"

Ar žinojote, kad lapkričio 17-oji – Tarptautinė neišnešiotų naujagimių diena? „Tavo vaikas" ir neišnešiotų naujagimių asociacija „Ankstukai" kviečia jus prisidėti prie gražios akcijos – numegzti kojinytes ir padėti sušilti mažutytėms pėdutėms.

Numegztas kojinytes, pirštinytes ar kepurytes galite siųsti adresu „Tavo vaikui", Gynėjų g. 16, Vilnius, ar tiesiog atnešti jas į redakciją.

Na, o str. „Ankstukai – padūkę kaip visi" jums papasakos vienos šeimos istoriją, kai gimė ne vienas, o iškart trys mažutėliai stebuklai.

Ši istorija – ne rožinė cukraus pudra, bet teikianti daug vilties ir gerų emocijų.

Žurnalas "Tavo vaikas"

Viršelyje – 1 m. 11 mėn. Saulė („Lindex“ drabužiai, fotografės Nendrės nuotrauka)

Fotografės Nendrės

Spalio pabaigoje dvejų metukų sukaktį švenčianti Saulė redakcijos dėmesį patraukė garbanotais geltonais plaukais, kuriuos, pasirodo, paveldėjo iš promočiutės, kuri sulaukusi 82 m. vis dar gali pasigirti garbanų kupeta.

Saulutei fotosesija patiko, mergytei buvo linksma dūkti su dviem šuniukais – Maksu ir Afrodite. Šiek tiek užtruko, kol mažylė priprato prie svetimų tetų, paskui tapo gan linksma, studijoje virė gyvenimas – Saulė krykštė, šuniukai, kaip sakė mergytės mama Aistė, irgi buvo tikri spurduliukai, dėl to nulaikyti juos mažylei sekėsi sunkiai.

Mergaitės tėvai paprastai saldumynais nelepina, tačiau ypatingomis progomis Saulė gauna savo mėgstamiausių sausainių „Gaidelis“, kuriuos vadina paprasčiau – „Ko ko“. Toji ypatinga proga ir buvo viršelio fotosesija, todėl studija netilo nuo mergaitės: „Ko ko...“ Maksas su Afrodite nerimo, reikėjo taip pat vilioti skanėstais. „Buvo linksma“, – apibendrino Aistė.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis