Savaitgalį – daugybė renginių šeimoms su vaikais

Savaitgalio renginių apžvalga jau tapo tradicine mūsų portale. Kviečiame skaityti ir planuoti savo šeimos laisvalaikį. O jeigu žinote daugiau smagių renginių, kur laukiamos šeimos su vaikais, parašykite mums el.p. tavovaikas@delfi.lt.

Vilnius

Rugpjūčio 30 d. šeštadienį vilniečių šeimos kviečiamos į vasaros palydėtuves, Vingio parke. Nuo 11 val. iki 17.00 val., čia vyks įvairios sporto užduotys, kūrybinės dirbtuvės. Renginio metu bus eksponuojama keliaujanti Sostinės vaikų piešinių konkurso „Aš keliauju po pasaulį" dalyvių paroda bei jos organizatorių, mokyklėlės visai šeimai „Strazdanėlės", paruošta edukacinė programa. Meno studija „Vyta" suteiks progą išbandyti tapybą ant vandens, kūrybos namai „Vėjų fėja" yra paruošė visai šeimai skirtą programą, „Vaikystės sodas" džiugins vaikus meninėmis dirbtuvėlėmis.

Vilnius

Sekmadienį (rugpjūčio 31 d.) „Sveikas miestas" kviečia visus susitikti sostinės širdyje bei sudalyvauti antrojo „Sekmadienio – sporto dienos" sezono uždaryme. Paskutinįjį kartą tiek vilniečiai, tiek sostinės svečiai galės ne tik tradiciškai pažaisti stalo tenisą, stalo futbolą, krepšinį, sudalyvauti įvairiose treniruotėse, bet ir dalyvauti smagiuose „Hockey Punks" ledo ritulio akademijos žaidimuose, išbandyti „AcroYoga" bei kitus sporto užsiėmimus. Pramogos bei sporto treniruotės vyks Gedimino prospekto atkarpoje nuo sankirtos su Totorių g. iki Katedros aikštės. Renginys startuoja nuo 10.00 val. ryto.


Vytauto Dranginio nuotr.

Vilnius

Rugsėjo 1 d. 18.45 val. Vilniaus S. Daukanto aikštėje vyks edukacinės programos koncertas vaikams ir jaunimui, skirtas mokslo metų pradžiai ir laisvės dienai „Beauštanti aušrelė" Dalyvauja: Valstybinis pučiamųjų instrumentų orkestras „Trimitas", vyr. dirigentas Ugnius Vaiginis, Valstybinis choras "Vilnius", meno vadovas ir vyr. dirigentas prof. Povilas Gylys, merginų choras "Liepaitės", vadovė Jolita Vaitkevičienė, Lietuvos kariuomenės orkestras, vyr. dirigentas mjr. Egidijus Ališauskas. Solistai: Virgilijus Noreika (tenoras), Eugenijus Chrebtovas (bosas-baritonas), Tomas Pavilionis (tenoras), Jonas Sakalauskas (baritonas), Egidijus Ališauskas (birbynė), Lietuvos vaikų ir moksleivių konkurso "Dainų dainelė" laureatai, Nacionalinės M.K.Čiurlionio menų mokyklos Virgilijaus Noreikos dainavimo klasės mokiniai. Dirigentai: Ugnius Vaiginis, Povilas Gylys, Egidijus Ališauskas, Jolita Vaitkevičienė, Jaroslavas Cechanovičius, Tomas Leiburas. Koncerto vedėja Sigutė Stankevičiūtė. Koncerto meno vadovė ir režisierė Irena Didžiulienė.

Vilnius ir Klaipėda

Šį savaitgalį prekybos ir pramogų centruose „Akropolis" Vilniuje ir Klaipėdoje įvyks pirmojo lietuviško LEGO miesto statybos. Planuojama, kad bendras pastatytų kaladėlių miestų plotas sieks apie 50 m² - po 25 m² kiekviename. Į šiuos renginius organizatoriai kviečia ateiti ne tik šio konstruktoriaus gerbėjus, bet ir norinčius iš arčiau susipažinti su tikraisiais miesto herojais - Lietuvos policijos pareigūnais ir ugniagesiais. Rugpjūčio 30 d. policijos pareigūnai organizuos saugaus eismo viktorinas vaikams, primins Kelių eismo taisykles, skatins saugiai ir atsakingai elgtis kelyje. Be to, policijos pareigūnai supažindins vaikus su kelio ženklais, prašys jų nupiešti kelią į mokyklą, patars, kaip parinkti saugiausią maršrutą, rodys jiems šviečiamuosius filmukus ir dovanos atšvaitus, kurie itin svarbūs artėjant naujiems mokslo metams ir trumpėjant šviesiam paros metui. Renginiuose Vilniuje ir Klaipėdoje policijai atstovaus ir Kriminalistinių tyrimų skyriaus pareigūnai, kurie visus norinčius supažindins su fotoroboto kūrimu bei parodys, kaip nuimami pirštų atspaudai. Tuo tarpu ugniagesiai savo darbą ir jo priemones pristatys rugpjūčio 31 d. - rugsėjo 1 d. (Vilniaus „Akropolyje") ir rugsėjo 1 d. (Klaipėdos „Akropolyje").

Planuojama, kad paskutinę vasaros dieną renginyje dalyvaus valstybinės priešgaisrinės priežiūros inspektoriai, kurie vykdys šviečiamąją veiklą, o rugsėjo 1 d. šalia sostinės „Akropolio" ugniagesiai nuo 12 iki 16 val. demonstruos turimą naujausią ir kiek senesnę techniką. Ugniagesių technikos demonstravimas šalia Klaipėdos „Akropolio" vyks rugsėjo 1 d. 13 val.

Vienu iš labiausiai visus žavinčiu ir viliojančiu lietuviško LEGO miesto statybų akcentu Vilniuje ir Klaipėdoje taps policininkų ir ugniagesių technikos bei ekipuotės demonstravimas. Renginio organizatoriai ir patys pareigūnai tikina, jog vaikams bus leidžiama pasėdėti jų automobiliuose ir net pasimatuoti ugniagesių apsauginius drabužius. O drąsiausieji galės į miestą pažvelgti iš gaisrininkų keltuvo.

Vilnius

Rugpjūčio 30 d., šeštadienį, 13 val. Tuskulėnų rimties parko memorialinio komplekso Konferencijų salėje (Žirmūnų g. 1F) rengiama šeimos popietė „Baltijos kelią prisimenant". Šeimos popietės metu bus galima susipažinti su Baltijos kelio istorija, bus pinamos tautinių spalvų juostelės, kuriamas bendras paveikslas Baltijos kelio tema. Būtina išankstinė registracija telefonais (8 5) 275 1223, (8 5) 275 0704 arba el. paštu edukacija.tuskulenai@genocid.lt.

Vilnius

Rugpjūčio 30 d. startuos šeštoji DJ regata „Upeiviai". Tradiciškai gausi muzikai neabejingų žmonių komanda išplauks iš Valakampių ir lenktyniaus iki Mindaugo tilto, kur jų laukia finišas ir, žinoma, muzika.

Kaunas

Rugpjūčio 29 d. (penktadienį), 12-16 val., Kaune, Prie Kauno šv. apaštalų Petro ir Povilo arkikatedros (Vilniaus g. 1), šalia Kauno Rotušės, vyks „Lietuvos Caritas" organizuojama šventė vaikams. Renginys skirtas atkreipti dėmesį į sunkumus, su kuriais susiduria sunkiai gyvenančios šeimos išleisdamos vaikus į mokyklą  bei padėti šių šeimų vaikams pasiruošti naujiesiems mokslo metams. Renginio metu bus piešiamas rekordiškai ilgas piešinys, vyks vaikų dienos centrų "Užuovėja" ir "Vaikų stotelė" pasirodymai, visi susirinkę vaikai galės gauti savo šaržus, gaminti vaikiškus papuošalus, išbandyti piešimo ant vandens meną. Bus galima  fotografuotis prie animacinių stendų, sudalyvauti konkurse ir laimėti prizų.

Kaunas

Šeštadienį, rugpjūčio 30 dieną Kauno vairuotojų laukia siurprizas - šalia „Kauno Akropolio" esančioje pėsčiųjų perėjoje juos pasitiks ugningi „Fresko" šokėjų pasirodymai. Degant per gatvę leidžiančiam eiti šviesoforo signalui, pėsčiųjų perėja virs įspūdinga erdve, kur energingu šokio ritmu į perėją išbėgusios „Fresko" šokėjos sieks atkreipti vairuotojų dėmesį į artėjančius mokslo metus bei skatins vairuotojų atidumą kelyje. Nuo 12 iki 18 val. į „Kauno Akropolį" atvykę moksleiviai galės sudalyvauti interaktyviame saugaus eismo žaidime, linksmai įsisavinti gyvybiškai svarbią informaciją ir gauti puikių dovanų. Taip pat prekybos ir pramogų centre miesto moksleivių lauks pamėgti personažai - šunelis Amsius ir Šviesoforas, linksmos užduotys, atrakcijos, puikūs prizai.

Kaunas

Pirmadienį, rugsėjo 1 -ąją, nuo 14 iki 20 val. miesto moksleiviams, jų tėveliams, seneliams bei miesto svečiams rengiama šventė „Sveikas, Rugsėji", kuri vyks prie Kauno pilies. Renginio organizatoriai - Kauno miesto savivaldybė, Vaikų ir moksleivių laisvalaikio rūmai bei RG vaikų labdaros ir paramos fondas - šventės dalyviams, parengė malonių siurprizų: vyks nuotaikingas miesto mokinių meno kolektyvų koncertas, edukacinės programos, žaidimai, bus įteiktos organizatorių bei rėmėjų dovanos. Pilies prieigose veiks visų miesto neformaliojo ugdymo įstaigų paslaugų mugė, kurioje jaunieji lankytojai ne tik sužinos, kuo gali užsiimti visus mokslo metus, bet ir galės atskleisti savo gebėjimus atvirose meno bei amatų dirbtuvėse: vytelių pynimo, odos dirbinių, aitvarų gaminimo, knygelių bei atvirukų kūrimo, panaudojant įvairius augalus, piešimo augalų sultimis, suvenyrų gaminimo, naudojant skirtingas dailės, taikomojo meno technikas ir kt. Renginio draugai - Kauno apskrities policija bei Priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba - šventės dalyviams surengs pasirodymus. Žiūrovai galės stebėti šunų dresūros mokyklos ,,Reksas" auklėtinių programą, dalyvauti sporto, radijo bangomis valdomų modelių ir kitose varžybose, lankytis mažųjų pamėgtoje žaislų ligoninėje. VDU Botanikos sodas kvies į improvizuotas edukacines programas.

Šiauliai

Rugpjūčio 29-30 dienomis siausiančioje „Šiaulių naktų 2014" respublikoje sprogs šokoladinė bomba. Į „Gaidžio" laikrodžio aikštę sprogmuo bus atgabentas penktadienį. Apie 19 val. Baikerių klubas „Sun City Buls" kartu su keturračiais ir „Vespa" atidarys „Šiaulių naktis 2014". Tuo metu į orą ir bus pakelta įspūdingo dydžio bomba pripildyta Šiaulių saldainių fabriko „Rūta" saldainiais.

Vėlyvą šeštadienio vakarą, apie 12 val. skambant „Ritmas kitaip" muzikai įvyks teatrališkas pasirodymas ir pasigirs sprogimas. Sprogus šokoladinei bombai, visų smaližių džiaugsmui, ant žemės pasipils daugybė saldainių. Organizatoriai tikina, sprogimas bus visiškai saugus. „Šiaulių naktys" - tai jau trečius metus vykstanti miesto šventė, kurioje vienijasi miesto menininkai, sportininkai, verslininkai, valstybinės organizacijos ir visi aktyvūs žmonės, taip sukurdami išskirtinę šventę sau ir aplinkiniams.

Elektrėnai

Džiazo festivalis „Jaunystė" rugpjūčio 30 d. kviečia padžiazuoti Elektrėnuose. Nemokamame renginyje, vyksiančiame Elektrėnų kultūros centro aikštėje, kartu su jaunais ir pripažintais džiazo kolektyvais šįkart improvizuos ir unikalūs džiazo bei susijusių muzikos stilių atlikėjų projektai. Festivalio koncertinę programą 15 valandą pradės Lietuvos meno gimnazijų muzikantai. Po jų pasirodys žinomi ir aktyviai koncertuojantys džiazo kolektyvai.

Šventoji

Rugpjūčio 29 dieną (penktadienį) vyks renginys „Mes už švarią jūrą!". Šiuo renginiu siekiama atkreipti visuomenės dėmesį į jūros užterštumo problemą ir jos sprendimo būdus. Renginio metu narai kartu su savanoriais valys jūros dugną Šventosios uoste. Tuo tarpu ant jūros kranto vyks įvairios edukacinės veiklos, kurių metu aplinkosaugos specialistai visiems susirinkusiems pasakos, kaip tarša veikia jūros ekosistemą bei mokys tinkamai rūšiuoti atliekas. 9 val. narai ruošiasi nėrimui, 10 val. - jūroje narai pradeda rinkti atliekas. Ant kranto vykstančiame renginyje pasisako projekto organizatoriai, renginio svečiai. 10.30 val. - edukacinės pamokos poilsiautojams - atliekų rūšiavimas, o 11 val. - narų pasitikimas.

Lazdijų r.

Rugpjūčio 30 d. (šeštadienį) Dainavos krašto muziejuje "Jotvingių kiemas" (Būdviečio sen., Kybartų k.) 14 val. vyks renginys po atviru dangumi "Kirsnos upė - Baltijos jūrai", skirtas Baltijos kelio 25 - mečiui, kuriuo norima priminti, kad ir jotvingių palikuonys prisidėjo prie 1989 m. Baltijos kelio. Renginio metu koncertuos Vilniaus įgulos karininkų ramovės moterų vokalinis ansamblis „Guostė", lietuvių apeiginio folkloro grupė "Kūlgrinda", dainuojamosios poezijos grupė ,,Mėtų vėjas" taip pat svečiai iš Punsko, Lenkijos Respublikos bei vietos saviveiklininkai. Renginys nemokamas.


Organizatorių atsiųstos nuotr.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis