Savaitgalio renginiai: ką veikti kovo 22-23 dienomis?

Kartu su pavasariu į mūsų portalą sugrįžta ir tradicinė savaitgalio renginių apžvalga. Jeigu žinote įdomų renginį, į kurį galima nueiti su šeima ir su vaikais, visada laukiame informacijos el.p. tavovaikas@delfi.lt.

Vilnius

Kovo 22 d. 19 val. Vilniaus etninės kultūros centras visus kviečia susiburti Šventaragio slėnyje (nuo Taikomosios dailės muziejaus iki Katedros a.) ir uždegti Pavasario lygiadienio - Naujųjų metų - ugnį.


Organizatorių nuotr.

TAIP PAT SKAITYKITE:
Mano skirtingi gimdymai: natūralus ir su nejautra
Princas atsakė į klausimą, ar jo žmona laukiasi kūdikio

Pavasario lygiadienis - diena lygi nakčiai, šviesa lygi tamsai. Nuo Pavasario lygės tamsa tirpsta lyg sniegas, užleisdama vietą šviesai, vis ilgesniam saulutės ratui. Tai atskaitos taškas, kai saulė pateka tiksliai rytuose, leidžiasi vakaruose, o žemdirbiškoje tradicijoje tada buvo pradedami skaičiuoti Naujieji metai. Programoje - 19 val. Ženklų įžiebimas Šventaragio slėnyje, 20 valandą vyks eitynės į Stalo kalną Kalnų parke, 20.30 val. ant Stalo kalno įžiebiama Pavasario ugnis. Renginyje dalyvaus gatvės cirko trupė „Le Artist", su ugnimi šoks Vilniaus fakyrai.

Vilnius

Prasidėjusiame „Kino pavasaryje" šiais metais naujiena - programoje „Filmai šeimai" bus rodomi lietuviškai įgarsinti seansai ir specialios pramogos, skirtos vaikams. „Kino pavasaris" nutarė užsiauginti dar daugiau ištikimų festivalio žiūrovų ir sudarė programą patiems mažiausiems kino gerbėjams. Šios programos filmai atrinkti itin atsakingai, kad seansų metų nenuobodžiautų ne tik mažieji žiūrovai, bet ir juos atlydėję suaugusieji. Specialūs programos seansai bus įgarsinti lietuviškai. Negana to, prieš ir po seansų mažieji „Kino pavasario" žiūrovai su savo tėveliais galės pramogauti kino teatre, pratęsdami filmo nuotaiką bei atmosferą.


Organizatorių nuotr. - kadras iš kino filmo "Ela ir draugai", kuris rodomas "Filmai šeimai" programoje.

Prancūzų filme „Gražuolė ir Sebastianas" našlaitis Sebastianas stoja į kovą su suaugusiaisiais, kurie nori nuskriausti jo geriausiu bičiuliu tapusį didžiulį laukinį šunį. Vietiniai jį medžioja, nes mano, kad iš pažiūros švelnus ir mielas gyvūnas puldinėja jų avis. Sebastianui šunytė, kurią jis pavadino Gražuole, nė kiek neatrodo pavojinga. Specialiame šio filmo seanse, kuris taip pat bus įgarsintas lietuviškai, kovo 22 d. 11.00 val. dalyvaus ir keturkojai draugai, su kuriais vaikai galės pabendrauti filmui pasibaigus.

Dokumentinis filmas „Orkestras „Labas?!" pasakoja apie pasaulinio garso korėjiečių kilmės violončelininką Richardą Yongjae O'Neilą ir nelaimingus vaikus, kuriems jis bando padėti muzikos pagalba. Specialiame šio filmo seanse kovo 23 d. 11. 00 val. vaikai galės patys išbandyti muzikos instrumentus bei pabendrauti su muzikantais profesionalais.

Vilnius

Valdovų rūmų muziejus kovo 22 d. kviečia švęsti Europos senosios muzikos dieną. Šią dieną visi bilietus į muziejų įsigiję lankytojai turės galimybę nemokamai dalyvauti ekspozicijų erdvėse vyksiančiuose edukaciniuose užsiėmimuose, pasiklausyti senosios muzikos, gyvai atliekamos atkurtais istoriniais instrumentais.

Pasivaikščioję po ekspozicijas lankytojai 15.30 val. bus kviečiami į muziejaus Lankytojų vestibiulio auditoriją, kurioje vyks nemokama atvira diskusija „Senosios muzikos aktualumas šiandien“, po jos 17 val. visi kviečiami į Valdovų rūmų III manieristinėje antikameroje vyksiantį koncertą „Subtilusis klavesinas“.

Vilnius

Iki kovo 23 dienos Vilniaus „Litexpo" parodų centre veikia paroda „Baldai", kuri supažindina su interjero, dizaino ir baldų gamybos naujienomis. Šių metų parodoje, kurios bendras plotas 8.850 kv.m, dalyvaus 218 įmonių, verslo kontaktų mugės dalyvių, kūrybinių studijų, dizainerių, mokyklų.


Organizatorių nuotr.

Vilnius

Nacionalinėje dailės galerijoje šeštadienį, kovo 22 d., nuo 12 val vyks šeimyninės skulptūros dirbtuvės. NDG edukatoriai užsiėmimo dalyvius pakvies apžiūrėti XX a. Lietuvos dailės ekspozicijoje pristatomas skulptūras, patyrinėti jų skirtingas formas, medžiagas, faktūras bei patiems nusilipdyti ar išsilieti nedidelį darbelį. Dirbtuvių metu bus naudojamas gipsas ir natūralūs dažai, todėl verta apsirengti drabužiais, kuriuos nebūtų gaila ištepti. Užsiėmimas yra nemokamas, tačiau būtina registracija.

Vilnius

Kovo 23 dieną, sekmadienį, Lietuvos vaikų ir jaunimo centre rengiamas „Sportadienis" - atviras ir draugiškas renginys, kuriame vaikai ir jaunuoliai, galės išbandyti įvairias sporto veiklas. Jaunesniesiems (7-12 m.) rengiamos stalo teniso ir fechtavimosi , vyresniesiems (13-18 m.) - šachmatų ir atletinės gimnastikos rungtys ar turnyrai. Renginio pabaigoje visi norintys sudalyvaus draugiško plaukimo rungtyje poromis.

„Sportadienis" - vienas iš „Veiksmo savaitės BE PATYČIŲ 2014" renginių, kurie vyks kovo 23-28 dienomis. Kovo 24 d., pirmadienį, vyks „Palinkėjimo paukščių" akcija kartu su dailininke Vilija Galdikaite bei trumpametražių filmukų peržiūra su LVJC „Jaunaisiais lyderiais". Antradienį (03.25) rengiamas atviras teatrinių improvizacijų užsiėmimas su Margo Karachanova; trečiadienį (03.26) - stalo žaidimų turnyras su Fabijoniškių vaikų dienos centro „Svajonių laivas" vaikais ir dr. Austėjos Landsbergienės seminaras tėveliams ir mokytojams patyčių prevencijos tema; ketvirtadienį (03.27) - dailininkės V. Galdikaitės kūrybinės dirbtuvėlės „Draugų pieva". Penktadienį (03.28) LVJC vyks baigiamasis „Veiksmo savaitės BE PATYČIŲ" renginys - koncertas, kuriame planuoja dalyvauti „Chorų Eurovizijos" finalininkas  LVJC choras „Kivi", netrukus prasidėsiančių „Chorų karų" Vilniaus choras su generole Urte, dainininkė Baiba. Visi renginiai - atviri ir nemokami, tačiau pageidaujama registracija.

Kaunas

Lietuvos zoologijos sodas norėdamas paminėti Žemės dieną, kovo 22 d. šeštadienį Kauno miesto gyventojus bei svečius kviečia į renginį „Žvirblių diena". Kiekvienas apsilankęs renginyje galės savo fotoaparatais ir mobiliais telefonais fotografuoti žvirblius, o po to nuotraukas siųsti renginio organizatoriams. Atsiųstos nuotraukos bus patalpintos Lietuvos zoologijos sodo „Facebook" paskyroje, kur žmonės galės išrinkti gražiausias žvirblių fotografijas.


Rūtos Jačionienės nuotr.

Kadangi pastaruoju metu žvirbliai yra gamtoje nykstantys paukščiai, renginio metu lankytojai turės galimybę dalyvauti zoosodo teritorijoje gyvenančių žvirblių apskaitoje. Trys laimingieji sudalyvavę žvirblių apskaitoje laimės sodo įsteigtus prizus. Renginio dalyviai taip pat sužinos, kaip atskirti naminį žvirblį nuo karklažvirblio, jų nykimo priežastis, kokių inkilų jiems reikia ir daug įdomių faktų apie šiuos artimus žmogui paukščius. Mažieji sodo lankytojai kartu su „Vaikų pilies" personažais turės progą sudalyvauti piešimo konkurse „Nupiešk žvirbliuką", o jų tėveliai pagal padarytus maketus sukalti žvirbliams inkilus. Lietuvos zoologijos sodo teritorijoje vyks inkilų kėlimo akcija.

Kaunas

Šį savaitgalį Kaune vyks „Lietuvos gyvūnų augintojų centro" organizuojama kačių paroda „Megoje". Iš viso parodoje murks apie 300 įvairių veislių kačių. „Parodos dalyviai Kaune pirmą kartą išvys Ukrainoje sukurtą veislę.

Ši Levkojaus katė buvo dirbtinai išveista iš beplaukės Donos sfinksės ir Škotų nulėpausio katino. Lietuvoje iš viso yra tik trys šios veislės katės, viena jų prieš mėnesį atsivedė kačiuką. Jis yra ketvirtasis šios veislės atstovas šalyje", - komentavo pasaulinės kačių parodos organizatorė Renata Citovič. Ji pridūrė, kad Levkojaus veislės pavadinimą katės gavo dėl jų ausų panašumo į leukonijų augalų lapus. Parodoje taip pat dalyvaus itin retos Amerikos riestaausės, gigantiškieji Meino meškėnai, britų ilgaplaukiai, Selkirk, Devon ir Kornvalio reksai, Kanados sfinksai, persai, egzotai, Ragdoll, Škotų nulėpausiai, Abisinijos, Somalio, Sibiro, Bombėjaus, Bengalijos ir Peterbaldo bei kitos kilmingos katės. Pirmą kartą parodos dalyviai Kaune išvys Mekongo bobteilus, energingąsias Munchkin bei sidabrinio kailio Burmilos kates. Parodoje taip pat dalyvaus trumpaplaukė Tonkinėzijos katė. Ji savo charakteriu panaši į šunį, lengvai išmoksta komandų ir mėgsta žaidimus.

Organizatorių nuotr. - Ukrainos Levkojus

Visą savaitgalį vyksiančioje parodoje bus galima pabendrauti su kačių veisėjais, stebėti keturkojų pasirodymus, išsirinkti ir įsigyti sau patinkančią katę. Pasak parodos organizatorės R. Citovič, į „Lietuvos gyvūnų augintojų centro" organizuojamą parodą atvyksta katės, kurios atitinka aukščiausius veislės standartus. Kačių kainos svyruoja nuo 2 iki 3 tūkst. litų.

Klaipėda

Klaipėdos etnokultūros centras pradeda reginių ciklą „Velykų belaukiant" ir šeštadienį 11 valandą kviečia šeimas į edukacinius margučių marginimo užsiėmimus.

Dėmesio!

Kviečiame atsakyti į žemiau esančius klausimus ir mėnesio gale išrinksime vieną laimėtoją (su juo susisieksime asmeniškai), kuriam padovanosime 3 mėnesių žurnalo "TAVO VAIKAS" prenumeratą.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis