Savaitgalio renginiai, kuriuos verta pamatyti

Rugpjūčio pirmojo savaitgalio renginių daugiausia vyks pajūryje. O vienas net - vidury vandens.

Vilnius

Sekmadienį rengiama šeimų popietė Pavilnių regioniniame parke. Pasivaikščiojimas prasidės 16.00 val. prie Pūčkorių piliakalnio. Pūčkorių pažintinis takas atves į seną palivarką. Kas tas palivarkas, kas jame gyveno ir ką veikė, paaiškės apžiūrėjus senus pastatus ir patrankų liejyklos griuvėsius.

TAIP PAT SKAITYKITE:
Šešių kilogramų naujagimę mama pagimdė pati
Lietuvoje atsidarė milžiniško dydžio vabzdžių parkas

Palei srauniąją Vilnelę yra atodanga - vieta, kur atsiveria žemės sluoksniai, sustumti ledynų prieš tūkstančius metų. Pūčkorių atodanga - pati didžiausia Lietuvoje. Antrojoje popietės dalyje - senoviniai žaidimai ir rateliai prie saulės laikrodžio (ir suneštinės vaišės). Nemokamo renginio trukmė - 2,5 val.

TavoVaikas.lt patarimas: jeigu jūsų šeimai patinka aktyviai leisti savaitgalį, šis pasiūlymas - jums.

Vilnius

Sekmadienis – sporto diena Gedimino prospekte. Čia nuo 11 ryto galima linksmai ir aktyviai praleisti laisvalaikį. Kiekvieną sekmadienį programoje būna kovos menų treniruotės, lauko teniso pamokos, šokių treniruotės. Kaip sako organizatoriai, aktyvaus laisvalaikio pramogos skirtos kiekvienam – ir mažam, ir dideliam.

TavoVaikas.lt patarimas: jeigu savaitgalį likote Vilniuje ir labai, labai liūdite – štai jums ir variantas!

Biržai

Rugpjūčio 3 d., šeštadienį, Biržų aeroklubo teritorijoje vyks Biržų miesto šventė „Svajonių sparnais“. Šiemet šventė skirta Biržų aeroklubo 45-mečiui ir lietuvių lakūnų Stepono Dariaus ir Stasio Girėno skrydžio per Atlantą 80-mečiui, todėl pagrindiniai renginiai šeštadienį vyks Biržų aeroklubo teritorijoje.

Čia nuo pat ryto šurmuliuos šventinė mugė, veiks aviacinės technikos paroda, aviaciniai atrakcionai vaikams, linksmos varžybos vaikams ir suaugusiems. Aviacijos šventėje:
orlaivių paradas, sklandytuvų pasirodymai, akrobatiniai skrydžiai, aviamodeliai, skraidyklės, parasparniai, oro balionai, sraigtasparniai, parašiutininkų šuoliai.

TavoVaikas.lt patarimas: nusimato puiki šventė, rekomenduojame drąsiai!

Gargždai

Rugpjūčio 3-ąją, šeštadienį, senajame Gargždų miesto parke vyks festivalio „Skambant gitarai" pagrindinis renginys . Parke bus įkurtas „Knygynėlis", „Autografų kampas", Gargždų miesto bendruomenės arbatinė, tautodailės gražumynų parduotuvėlė, o 16 val. prasidės skaitymai mažiesiems su rašytoja Ona Jautake, susitikimai su pasakų herojais, edukacinis užsiėmimas šeimai „Knygų skirtuko kūrimas".

Visos šeimos narius vėliau turėtų pradžiuginti bardo, aktoriaus Giedriaus Arbačiausko koncertas, o pagrindinis festivalio koncertas, startuosiantis 18 valandą, pamalonins visu dainuojamosios poezijos gerbėjus. Sutemus, apie 22.30 val. parke po atviru dangumi prasidės vasaros kino festivalis „Sidabrinės gervės naktys 2013".

TavoVaikas.lt patarimas: organizatoriai pranešime spaudai teigia, kad renginyje sąmoningai nebus alaus, jį pakeis arbata, o vietoj tradicinių batutų vaikams siūloma alternatyva - gyvas žodis, pasaka ir žaidimai. Keliam į viršų nykštį!

Druskininkai

Rugpjūčio 2-4 d. į Druskininkų miestą sugužės tarptautinių šunų parodų dalyviai – tris dienas vyks Lietuvos kinologų draugijos organizuotos parodos. Šunų ekspertizių ringai, dalyvių palapinės, zoologinė prekyba, pramogų aikštelės įsikurs gamtos apsuptyje, kurorto aerodrome Mizarų gatvėje, ir žiūrovams paroda bus nemokama. Numatyta ir edukacinė programa – draugijos Mokymo centras supažindins su šunų veislėmis, pasakos apie atsakingą šunininkystę. Kasdien parodoje varžysis daugiau kaip 1500 šunų. Penktadienį paroda prasidės 12 val., šeštadienį – 10 valandą. Sekmadienį didelė konkurencija laukia atskirų šunų veislių specializuotose parodose, šias parodas organizuos specializuoti Lietuvos kinologų draugijos klubai.

TavoVaikas.lt patarimas: ačiū skaitytojui, kuris pastebėjo šį gražų renginį ir apie jį pranešė. Išties, šeimoms jis tikrai turėtų patikti!

Šilalės r.

Kvėdarnoje, Šilalės rajone, vidurvasarį vyksta tradicinė melioratorių šventė. Rugpjūčio trečią dieną linksmybės šiame miestelyje vyks nuo ryto iki vakaro. Tai ir įvairios sporto rungtys, koncertai, pramogos, pasirodymai. Šventė nemokama.

TavoVaikas.lt patarimas: mhh, smalsumo dėlei, paklauskite savo vaikų, kas yra melioratorius. Visai gali būti, kad atsakymas jus nustebins.

Molėtų r.

Rugpjūčio 2-4 d. netoli Molėtų esančioje „Siesarčio" stovyklavietėje vyks savęs pažinimo ir sveikos gyvensenos festivalis „Mandala". Įvairias paskaitas ir užsiėmimus ves instruktoriai iš Lietuvos ir užsienio. Programa suskirstyta į keturias dalis: Žemės (kūno pažinimas, netradicinė medicina ir gydymas), Vandens (su psichologija ir emociniu lavinimu susiję mokymai), Oro (dvasingumo praktikos), Ugnies (saviraiška ir kūrybiniai užsiėmimai).

Renginio lektoriai mokys kaip atrasti pašaukimą ir gyvenimo tikslą, suteikti skubiąją emocinę pagalbą sau ir aplinkiniams, efektyviai bendrauti su namiškiais bei kolegomis. Bus skaitomos paskaitos apie žaliavalgystę, maistui ir vaistams tinkamus Lietuvos laukinius augalus, ajurvedos pagrindus, bus pristatytos psichodramos, šeimos konsteliacijų technikos, mokoma įvairių meditacijos rūšių.

Dalyviai taip pat galės išmokti lieti žvakes, statyti namukus iš degtukų, tapyti ant vandens. Norintys galės išbandyti vaikščiojimą žarijomis. Veiks pirtis. Kol tėveliai klausysis paskaitų ir dalyvaus praktiniuose užsiėmimuose, vaikus užims laisvalaikio centro „Smaragdo miestas" auklėtojai. Festivalyje nebus leidžiama vartoti alkoholio. Renginys mokamas, nekainuoja tik įėjimas vaikams iki 12 m.

TavoVaikas.lt patarimas: bilietai nepigūs, bet programa įdomi: ką darom?

Plungė

Rugpjūčio 3 dieną Plungėje bus tai, ko Žemaitija dar neregėjo - 3D projekcija ant kunigaikščio Mykolo Oginskio dvaro rūmų pastato. 23.00 ir 23.45 valandomis atvykusieji ant restauruojamų rūmų fasado pamatys įspūdingą vaizdo, šviesų ir specialiųjų 3 d efektų reginį. Reginys pavadintas „Pasimatymas mano svajonių parke". Šventė nemokama.

TavoVaikas.lt patarimas: manome, kad verta pamatyti.

Pakruojis

Pakruojo dvare rugpjūčio 2,3 ir 4 dienomis vyks "Amatų, muzikos ir alaus" festivalis. Jame bus galima susipažinti su senaisiais amatais, vyks teatralizuota eisena, važiuos baikerių kolona. Žadama, kad bus atrakcionų vaikams. Įėjimas mokamas.

TavoVaikas.lt patarimas: Pakruojo dvaras tikrai vertas jūsų dėmesio, o dėl šventės - dvejojame. Bet rinkitės patys.

Kėdainiai

Rugojūčio 3 dieną Kėdainiuose vyks tradicinė "Ledų šventė". Miesto stadione atrakcijos ir staigmenos vaikams ir ne tik jiems prasidės nuo 17 valandos. Tradiciškai vyks šventinės eitynės, bus ir "ledų lietus". Vakare - koncertas. Šventė nemokama.

TavoVaikas.lt patarimas: ar yra tarp mūsų bičiulių, nemėgstančių ledų? Mes tokių nepažįstame.

Klaipėda

Klaipėdos miestas rugpjūčio 1 d. švenčia įkūrimo 761 - ųjų metų sukaktį, kurios pagrindiniu akcentu taps iškilminga Klaipėdos kultūros magistro vardo suteikimo ceremonija ir įspūdinga ugnies ir oro balionų fiesta miesto gatvėse bei Kruizinių laivų terminale.

Ta proga rugpjūčio 1-4 dienomis pajūrio dangų nuspalvins karšto oro balionai. Pirmą kartą Klaipėdos krašto istorijoje uostamiestyje ir jo apylinkėse vyks dar neregėta dangaus šventė - sportinis, pramoginis, parodomasis renginys „Klaipėdos krašto taurė 2013“. Tai – Klaipėdos oreivių klubo dovana Klaipėdai bei jo žmonėms miesto gimtadienio proga ir akivaizdus įrodymas, jog lietuviai myli ne tik jūrą, bet ir dangaus platybes.

Renginyje dalyvauti užsiregistravo 21 oro balionų komanda, viso - 100 šiai egzotiškai sporto šakai atsidavusių oreivių iš visos Lietuvos.

Šventės metu pilotai ne tik varžysis dėl nugalėtojo vardo ir pagrindinio prizo, bet ir surengs parodomuosius pakilimus iš Klaipėdos miesto viešųjų erdvių

TavoVaikas.lt patarimas: ką čia bepatarsi, tiesiog - su gimtadieniu, Klaipėda!

Klaipėda

Klaipėdoje rugpjūčio 4-ąją, sekmadienį, 13 val. vyks pirmasis „Vestuvių paradas". Organizatoriai sako, kad parade gali dalyvauti visos norinčiosios: jaunos svajoklės, laimingiausius brandos metus pasiekusios ar gyvenimo išminties kupinos moterys. Eisenos dalyvės žygiuos nuo Lietuvininkų iki Atgimimo aikštės. Planuojama, kad parade žygiuos apie 100 nuotakų.

TavoVaikas.lt patarimas: spėjame, kad mažųjų princesių akims toks vaizdas turėtų patikti, ar ne?

Kuršių marios

Rugpjūčio 3 dieną Kuršių marių viduryje vyks nemokamas muzikinis festivalis „Rafta". Tai pirmasis tokio pobūdžio renginys Lietuvoje. Čia muzikos ir vandens pramogų mėgėjus stebins ne tik unikali vieta, muzikos grupės bei didžėjai, bet ir įspūdinga plūduriuojanti festivalio scena - 250 tonų sverianti barža. Festivalyje dalyvaus elektro - roko ir elektroninės muzikos grupės bei įvairūs didžėjai. Tiksli festivalio vieta - Kuršių marių vidurys tarp Juodkrantės ir Drėvernos, kur gylis siekia apie 1,2 metro. Tad renginio dalyviai galės išlipti iš juos atplukdžiusių transporto priemonių ir linksmintis tiesiog vandenyje specialiai aptvertoje saugomoje zonoje. Vieną dieną truksiantis vandenyje plūduriuojantis renginys nemokamas, dalyviams tereikia pasirūpinti vandens transporto priemonėmis, kuriomis jie atplauks į renginio vietą.

TavoVaikas.lt patarimas: renginys unikalus, tad norėjome apie jį parašyti, bet ar jame įmanoma (ir verta) dalyvauti su vaikais, nežinome. Jei pabuvosite, lauksime komentarų!

Telšiai

Žemaičių krikšto 600 metų sukakčiai paminėti renginiai vyks visą savaitgalį. Vienas iš jų - rugpjūčio trečią dieną nuo 10 val. ryto turgaus aikštėje vyksianti kryždirbių šventė ir mugė. Kryžių bei koplytėlių statymo paprotys atkeliavo iš gilaus mūsų protėvių tikėjimo ir pagarbos dvasiniam pasauliui.

Jau nuo XV a. lietuviai statė kryžius, norėdami paminėti mirusiuosius, reikšdami pagarbą dvasioms, siekdami padėkoti už suteiktą malonę ar ieškodami apsaugos bei dvasinės ramybės.
Telšių Turgaus aikštėje įsikūrusioje „Kryždirbių gatvėje" garsiausi Lietuvos kryždirbiai - medžio drožėjai ir kalviai demonstruos amatus, savo kūrybos darbus.

TavoVaikas.lt patarimas: argi neįdomu savo akimis pamatyti, kaip gimsta kryžiai, koplytėlės ar šventųjų skulptūros?

Jeigu ir jūs žinote smagių, šeimai tinkamų renginių, rašykite apie juos komentaruose arba el.paštu tavovaikas@delfi.lt.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis