Savaitgalio renginiai šeimoms su vaikais

Į mūsų kiemus jau tuoj ateis žiema, o su ja atkeliauja ir ryškiausi renginiai jums ir visai jūsų šeimai! Į savo dienotvarkę įrašykite netradicinius spektaklius, neeilines pamokas, šventiškus koncertus, kurie patiks ir mažiesiems, ir suaugusiems, ir pagaliau įžiebkite eglutę! Tegu laikas su artimiausiais visada būna prasmingiausias, taigi, į kultūrines miesto erdves ženkite su tais, kurie jums svarbiausi!


Parsisiųskite programėles telefonams štai čia: „iPhone“, „Android“. Draugaukime ir Facebooke!

Artėjant gražiausiai ir balčiausiai metų šventei didžiųjų Lietuvos miestų arenose atgims nuotaikinga ir nuotykių kupina istorija, papasakota Roberto L. Stivensono romane „Lobių sala" . Jau šį šeštadienį sostinės svečiai ir gyventojai galės pasimėgauti visai šeimai skirtu muzikiniu spektakliu, pilnu nepaprastą nuotykių, pavojų ir piratų intrigų, lobių paieškų, kuriose dalyvaus ryškiausios Lietuvos scenos žvaigždės: Marius Jampolskis, Česlovas Gabalis, Rafailas Karpis, Žilvinas Žvagulis, Irena Starošaitė, Mantas Stonkus, Algirdas Dainavičius ir kiti. Muzikiniame spektaklyje, išsiskiriančiame išradingais scenografijos sprendimais bei šviesų ir pirotechnikos efektais, pasijuskite tikrais nuotykių ieškotojais (renginio organizatorius - „Džiazo spalvos")!

Lapkričio 29-ąją „Keistuolių" teatras vėl verčia pasaulį aukštyn kojomis sukurdami naujas taisykles! Jie užduoda klausimus: „Ar senas kaip pasaulis klausimas gali turėti naują atsakymą? Ar gaidelis galėjo išskristi į kosmosą su samurajaus kardu, o vištytės akelę - apsaugoti akiniai nuo saulės?" Spektaklyje „Vištytė ir gaidelis" gerai žinomą pasaką paverskite žaidimu, įdomiu ir mažiesiems, ir vaikams (renginio organizatorius -„Keistuolių" teatras)!

„Spektaklis turėtų vaikams įkvėpti pasitikėjimo savimi, parodyti, kad jie būdami maži yra labai reikšmingi žmonės ir gali nuveikti didelius darbus" - sako spektaklio „Emilis iš Lionebergos" režisierė. Vienos žymiausių vaikų autorių Astridos Lindgren romano inscenizacija - pasakojimas apie vaikų gyvenimą, jų bandymą pritapti suaugusiųjų pasaulyje, jų drąsą bei savarankiškumą. Pagrindinis spektaklio, kurį galite išvysti lapkričio 30-ąją, veikėjas - Emilis, berniukas, kurį pažinojo visi miestelio gyventojai. Ir jis nuolat kur nors įkliūdavo (renginio organizatorius - Vilniaus kamerinis teatras)...

Kalėdų laukia visi - maži ir dideli, seni ir jauni, pikti ir besijuokiantys, be proto užsiėmę ir tądien patingėję, todėl pakvieskime didžiausią žiemos šventę į savo kiemą. Gruodžio 29-ąją laikinosios sostinės Rotušės aikštėje gražiausiomis spalvomis bus įžiebta Kalėdų eglutė ! Paskutinę rudens dieną pasitikite žiemą ir pradėkime gyventi stebuklais, nesvarbu, kiek jums metų - šešeri ar netoli šimto (renginio organizatorius - Kauno miesto savivaldybė)!

Uždekite savo vaikų širdyse meilę muzikai! „Profesionalai vaikams"  - netradicinių pamokų ciklas vaikams, šį kartą jums pristatantis „Stebuklingąją fleitą". Sekmadienį mažieji pasiners į fleitos garsų pasaulį ir etnologinį jos pažinimą, Saulius Petreikis pademonstruos iš įvairių pasaulio kampelių atgabentų fleitų skleidžiamus garsus ir jų skirtumus. Ne veltui pamokos vadinamos netradicinėmis - susirinkę galės pabūti ne tik aktyviais žiūrovais ir klausytojais - bent vienai dienai, o gal, jei panorės, ir ilgesniam laikui, jie galės pasijusti šio instrumento virtuozais ir susipažinti su fleita praktiškai (renginio organizatorius - „Keistuolių" teatras)!

Juozapas ir jo svajonių apsiaustas"  - pagal A.L.Webberio ir Tomo Rice'o miuziklą „Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat" pastatytas muzikinis pasakojimas, skirtas visai šeimai. Spektaklyje pasakojama Biblinė istorija apie Juozapą, tėvo numylėtinį, kurį jo paties broliai pardavė į vergiją. Herojai čia panašūs į mus - su visais privalumais ir trūkumais. Miuzikle nėra Biblijos sentimentalumo - pasaulis parodomas toks, koks jis yra: juodas, baltas ir spalvotas, tačiau žmogui paliekama teisė svajoti, taigi, kauniečiai ir miesto svečiai pirmadienį į svajonių, istorijos ir nuotykių pasaulį kviečiami nerti drauge su „Keistuolių" teatro aktoriais, kurie atvyksta pasisvečiuoti į laikinąją sostinę (renginio organizatorius - „Keistuolių" teatras)!

Renginiai Vilniuje stebina savo gausa, todėl kartais sunku nepasimesti tarp visų pramogų ir išsirinkti tinkamiausią. Portale http://kur.delfi.lt/ gali rasti sostinėje bei didžiausiuose Lietuvos miestuose vykstančius renginius - koncertus, vakarėlius, futbolo, krepšinio varžybas, šou, festivalius, spektaklius, miuziklus ir kitus. Sužinok, kas vyksta tavo mieste!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis