Savaitgalio renginiai šeimoms su vaikais

Iškritęs sniegas vis primena, kad žiema jau lūkuriuoja už kampo. Tad griausmingai palydėkime dėdę rudenėlį ir nerkim į žiemos linksmybes, kurios, kaip žinia, prasidės eglučių įžiebimu jau šį savaitgalį.

Visiems, net ir geriausiems vaikams pasitaiko, kad įlenda koks "ožiukas", o kaip jį išvyti - didelis rūpestis tėveliams, su kuriuo susitvarkyti padės lektorius Andrius Atas. Trečiadienį, Lietuvos vaikų ir jaunimo centre, lektorius ves visiems tėveliams aktualų seminarą „Vaikų pyktis ir agresija. Kaip elgtis tėvams?" . Pyktis - viena iš emocijų, dėl kurios šeimoje kyla daugiausia problemų ir nesusipratimų. Nevaldomas pyktis labai kenkia ne tik pačiam vaikui, bet ir tarpusavio santykiams su bendraamžiais bei artimais žmonėmis. Seminare bus diskutuojama apie tai, kaip nekenkti pačiam sau ir kaip valdyti pykčio priepolius - naudingos žinios kiekvienam, auginančiam jaunąją kartą.

Muzika, šokiai, klounai - galite patikėti, jog kalbame apie Nacionalinio simfoninio orkestro koncertą? Koncertas visai šeimai „Pykšt, pokšt, šmaukšt" stebins tiek mažus, tiek didelius žiūrovus bei kvies kartu pokštauti ir išdykauti. Šis koncertas panašus į mini spektaklį, kuriame bus visko - ir muzikos, ir šokių, ir nelaimingos meilės. Tai komiška istorija, kurios veiksmas vyksta cirke, dalyvauja būdingi cirko personažai, kurių veiksmus lydi žaisminga orkestro muzika. Tad jau šį ketvirtadienį drauge su visa šeima apsilankykite Klaipėdos koncertų salėje ir mėgaukitės nuotaikingu pasirodymu.

Paskutinis rudens penktadienis ateina su džiugia žinia - artėja viena gražiausių metų švenčių - Kalėdos! Kaip tik šį penktadienį Vilniaus miestas nutarė įpūsti visiems miestiečiams ir miesto svečiams kalėdinės nuotaikos ir įžiebti Kalėdų Eglutę ! Kalėdų meto pradžią paskelbs įspūdingas šou, kurio metu atlikėjai dovanos skambiausias savo dainas, o žymiausios asmenybės skaitys pasakas mažiesiems. Taigi, įkvėpkime kalėdinės nuotaikos ir pradėkime ruoštis artėjančioms šventėms, juk iki Kalėdų liko mažiau nei mėnuo!

Ar bandėte kada piešti spalvotu smėliu? Jeigu dar ne - apsilankykite šeštadienį menų studijoje Artoteka ir išmėginkite šią meno rūšį. Jeigu bandėte, tuomet Jums nereikia pasakoti, koks atpalaiduojantis ir malonus tai užsiėmimas. Piešimas spalvotu smėliu - tai puiki terapinė priemonė vaikams ir suaugusiems. Galimybė nupiešti savo pojūčius ir jausmus lape išlaisvina fantaziją ir nukreipia mintis į šalį. Ir čia visai nesvarbu ar Jūs, ar Jūsų vaikas turite ar ne meninių gabumų - svarbu pats procesas ir įsijautimas. Išbandykite, atsipalaiduokite ir sukurkite šį tą gražaus, kuo galėsite papuošti mažylio kambarį.

Šeštadienio popietę apsilankykite Vilniaus kongresų rūmuose, kuriuose nuotaikingą koncertą visai šeimai rengia vienas žymus tėtis su savo žymiu sūnumi, kitaip žinomi kaip - Gediminas ir Ainis Storpirščiai. Kas yra bardas, kuris savo dainuojamais tekstais bei instrumentu priverčia virpėti klausytojų širdis; kokie instrumentai geriausiai atskleidžia poezijos grožį ir pažadina norą improvizuoti - visa tai jums papasakos Gediminas ir Ainis Storpirščiai, o jų betarpiškas bendravimas su vaikais, leis įsijausti į nuotaikingą ir įdomų muzikinį pokalbį. Apsilankykite koncerte ir mėgaukitės popiete su šeima!

Tikrai ne kasdien Kauno Žalgirio arenoje krykštauja vaikai ir aplink tvyro kūrybos magija. Šį sekmadienį vyksiantis "Vaikų menų festivalis 2015" - pirmasis Lietuvoje tokio pobūdžio festivalis, kuriame vaikai ir jų tėveliai galės ne tik stebėti aukščiausio meninio lygio pasirodymus, bet ir betarpiškai juose dalyvauti. Festivalio tikslas - vaikams ir jų tėveliams parodyti, koks neįtikėtinai įvairus ir įdomus gali būti meno pasaulis ir kokia išlaisvinanti, atpalaiduojanti ir ugdanti gali būti kūryba. Didžioji dauguma festivalio veiklų orientuota į 0-14 metų vaikus, tačiau įdomių veiklų sau, neabejotinai, atras ir vyresnio amžiaus vaikai. Apsilankykite renginyje, supažindinkite savo mažuosius su meno pasauliu bei atraskite naujas šeimos laisvalaikio leidimo galimybes.

Renginiai Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje - išsirinkite kur ir kada, ir leiskitės į nuotykius su visa šeima!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis