Savaitgalio renginiai šeimoms su vaikais

Šventės užklupo netikėtai? Dar ne visos dovanėlės supakuotos ir imbieriniais sausainiais dar nekvepia namai? Tuomet neskubėkite, ruoškitės, o laisvalaikį su šeima nukelkite savaitgaliui.

Kaip jau supratote, šįkart apžvelgsime savaitgalio renginius - juk reikia bent truputį pailsėti nuo namų ruošos ir skirti dėmesio savo šeimai.

Žibančių Kalėdinių eglučių mieste niekada nebus per daug! Šį penktadienį prie Kauno pilies Kauno miesto muziejus kviečia visus kauniečius ir miesto svečius įžiebti dar vieną žaliaskarę. Šiemet susirinkusiuosius pasveikins iš tolimosios šalčio šalies Laplandijos atvykęs Kalėdų Senelis, o šaltą šventės vakarą, skambant Mykolo Kleopo Oginskio kūriniams, nušvies įspūdingas muzikinis lazerių šou. Taigi penktadienį, po darbų ir mokslų rinkimės su visa šeima prie Kauno pilies ir grožėkimės suspindusiomis Kalėdų girliandomis ir šventiniu fejerverku.

Kas nutiktų, jeigu Kalėdų rytą atsibudę vaikučiai supratų, jog pas juos neapsilankė taip lauktas Kalėdų Senelis? Baisus liūdesys ir nusivylimas. Ir viso to vos išvengė mergaitė Snieguolė, radusi pamestą krepšį su viso miestelio vaikų laiškais, kuriuos jie ištisus metus rašė ir siuntė Kalėdų seneliui. Kaip Snieguolei pavyko išgelbėti Kalėdas, pamatysite spektaklyje "Pasakos šiąnakt atgyja", kuris bus rodomas šį šeštadienį Klaipėdos Žvejų rūmuose. Šis spektaklis - tai kelionė per gražiausias pasakas, kupinas burtų, muzikos, šokių ir keisčiausių nuotykių - apsilankykite su visa šeima ir mėgaukitės švenčių laukimu.

Nebūna blogo oro - būna tik netinkama apranga - vadovaudamiesi šiuo išmintingu posakiu, apsirengiam šilčiau ir leidžiamės į šventinę ekskursiją "Kartą prieš Kalėdas". Ekskursija bus įdomi įvairaus amžiaus žmonėms. Jos metu sužinosite, kas yra nutikę Vilniuje žiemos švenčių laikotarpiu, kur vykdavo prašmatniausi šventiniai karnavalai, kada pas mus atkeliavo pirmoji Kalėdų eglutė, kur Vilniuje gyvena angelai ir dar daug kitų įdomių dalykų. Beje, vaikams iki 10 metų ekskursija nemokama, tad registruokitės su visa šeima ir leiskitės šį šeštadienį paklaidžioti po kalėdinį Vilnių.

Kalėdinis laikotarpis nuostabus tuo, jog šiuo metu apstu spektaklių ir renginių vaikams. Daug pamokančių istorijų ir nutikimų, kurie įlenda į mažųjų galveles ir ten pasilieka kur kas ilgiau nei tėvelių įprasti "pamokymai" būti geriems. Vieną tokių pamokančių istorijų išgirsite bene kalėdiškiausiame spektaklyje "Kalėdų giesmė". Spektaklis, pastatytas pagal visiems gerai žinomą Č. Dikenso istoriją apie šykštų ir negailestingą Skrudžą, kuris daugelį metų mylėjo tik save ir pinigus. Ir netikėtai, prieš Kalėdas jis ima ir supranta, kad viską darė ne taip. Stebuklingas, jaukus ir dvasingas spektaklis jau šį sekmadienį Vilniaus kameriniame teatre.

Pasakas myli visi - ir dideli ir maži. O ar turite pačią mylimiausią pasaką, kurią tiek sekti, tiek klausytis visuomet įdomu? Tą išsiaiškinti taip pat nusprendė ir "keistuoliai" - Eimantas, Vytautas, Dalius, Benita ir Judita spektaklyje/žaidime - "Pati labiausia pasaka". Sekmadienį, apsilankę Klaipėdos miesto kultūros centre Žvejų rūmai, galėsite stebėti aktorių ne visai rimtus ginčus, kuri pasaka yra gražiausia, baisiausia, liūdniausia, linksmiausia, kvailiausia, trumpiausia ar dainingiausia. Nuotaikingi ginčai, pokštai, kvailiojimai ir dainos sekmadienį nuspalvins gražiausiomis spalvomis bei bent trumpam nukels į vaikystę, kur pasakų sekimą gaubdavo ypatinga aura.

Spektakliai Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje - tai ta maža šventė širdutei, kuri leidžia džiaugtis ne tik vaikystės akimirkomis, bet ir buvimu drauge visai šeimai. Daugiau renginių Jums ir Jūsų mylimiausiems rasite Kur.lt svetainėje - ten, kur gimsta geriausi planai laisvalaikiui.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis