Sensacija tapęs nėštumas ir gimdymas: sunku patikėti, bet tai tiesa

Kiekvieno vaiko gimimas yra stebuklas jo tėvams ir artimiesiems, tačiau kartais susiklosčiusios nėštumo ir gimdymo aplinkybės yra tokios neeilinės, kuomet net ir šio žodžio pasidaro per mažai.

Retas atvejis akušerijos istorijoje: moteris pastojo du kartus, ir tarp abiejų apvaisintų kiaušialąsčių buvo maždaug 10 dienų skirtumas. Medicinoje šis reiškinys vadinamas „superfetacija“, kuomet moteris pastoja, kai gimdoje jau formuojasi kitas gemalas.

Manoma, kad iš viso pasaulyje yra užfiksuota vos keliolika panašių atvejų.

Dėl šios priežasties australes Charlotte ir Olivia Hill galima vadinti tikru medicinos stebuklu. Brisbane gyvenusi šeima jau seniai norėjo susilaukti vaikų, tačiau šiai svajonei nebuvo lemta taip paprastai išsipildyti.

Kate Hill jau prieš 10 metų buvo diagnozuotas policistinių kiaušidžių sindromas, dėl to ji ir negalėjo pastoti.

Moteris nenuleido rankų, lankėsi pas medikus, kurie jai skyrė gydymą.

Kai Kate sužinojo, kad laukiasi dvynukų, jos džiaugsmas buvo begalinis. Netrukus paaiškėjo, kad jos nėštumą galima iš tiesų vadinti stebuklingu. Mat atlikus kitą ultragarso tyrimą, be esamų dvynukų buvo rastas ką tik užsimezgęs dar vienas gemalas!

Per 10 dienų buvo apvaisintos dvi kiaušialąstės, taigi, moteris gimdoje nešiojo vaisius, tarp kurių amžiaus skirtumas - pusantros savaitės. Dar keisčiau buvo tai, kad Kate tvirtina per tą laiką su vyru lytinius santykius turėjusi tik vieną kartą, taigi, spermatozoidai tiek laiko išliko gyvybingi ir apvaisino skirtingas kiaušialąstes skirtingu laiku.

Kate gydytojas Bradas Armstrongas informacijos apie „superfetaciją“ ieškojo internete, nes per savo praktiką nebuvo apie tai girdėjęs.

Labai gaila, bet vienas iš dvynukų nustojo vystytis, taigi, Kate nešiojo du skirtingu laiku užsimezgusius vaisius. Gimdymo datos jiems irgi buvo nustatytos skirtingos: gruodžio 20 ir gruodžio 30.

Mažylės gimė po cezario pjūvio operacijos. Ypatingų dvynių gimdymo akimirką įamžino fotografė Selena Rollason.

Šiandien sesutės jau gerokai paūgėjusios ir tuoj švęs pirmąjį gimtadienį.

Mergaitės turi skirtingas kraujo grupes, jų raida, pasak tėvų, taip pat skiriasi.

Nors jos visur pristatomos kaip dvynukės, gimusios tą pačią dieną, tačiau iš tiesų yra pradėtos skirtingu laiku ir viena yra 10 dienų vyresnė už kitą.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis